Özdilek

Kültür/Sanat

Çiler: "Bilişim Vadisi İçin En Uygun Yer Gebze"

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Gebze Ticaret Odası (GTO) Başkanı Nail Çiler, oda faaliyetleriyle ilgili bilgilendirmede bulunmak üzere dün bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Gebze’ye kurulacak olan Bilişim Vadisi’nin öneminden de bahseden Çiler, Bilişim Vadisi’nin Gebze’ye kurulacağını açıklayan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’e teşekkür etti. Bakan Ergün’ün Gebze için bir şans olduğunu ifade eden Çiler, Bilişim Vadisi’nin Gebze’ye kurulacak olmasına tepki gösteren ve en uygun yerin Ankara olduğu şeklinde açıklamalar yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e de çattı. Çiler, “Gökçek şov yapıyor” dedi.

 

BİLİŞİM VADİSİ İÇİN EN UYGUN YER: GEBZE

Çiler, “Bilişim Vadisi için en uygun yer kesinlikle Gebze’dir” diye konuştu. Çiler, “Bilişim Vadisi projesi için Ankara, İzmir, Konya, Bursa gibi şehirler de istekliydi ancak sanayi bakanımız en uygun yerin Gebze olacağını açıkladı. Gebze her yönüyle bu proje için en uygun yerdir. Gerek sanayi üssü olması, gerek coğrafi konumu ile Gebze bu proje için en avantajlı yer. Bilindiği üzere TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Türk Standartları Enstitüsü, Teknopark, Serbest Bölge ve organize sanayi bölgeleriyle Gebze, bu proje için en uygun yerdir. Ayrıca bu projeye uygun hem Muallimköy’de GYTE’nin 4 bin dönümlük hem de TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi bünyesinde 8 bin dönümlük kullanılacak alan bulunmaktadır” diye konuştu.

 

YETKİ ALANI İÇİN MAHKEME AÇTIK

Oda’nın avukatı Ramazan Arıtürk de Oda’nın yetki alanı ile ilgili Sanayi Bakanlığı’nın Valiliğe yazdığı bir yazının bilgi kirliliği oluşturduğu gerekçesiyle, durumun netleşmesi için Oda’nın bizzat Ankara Bölge İdare Mahkemesi’ne dava açtığını ifade ederek bu konuda basın mensuplarına bilgi sundu. Arıtürk, “ Bizim haklı olduğumuz bilindiği halde, 2005 yılında çıkan ilgili yasanın Oda faaliyetlerini tamamen TOBB yönetimine bıraktığı halde, yetki alanımızda bir değşikliğin olup olmadığı hususunu netleştirmek için biz kendimiz dava açtık ve davada biz haklı bulunduk. Bakanlığın, Oda faaliyeti ile ilgili doğrudan müdahelesi söz konusu değil ve olmamıştır da” dedi.

Çiler’in basın toplantısına odanın genel sekreteri Mustafa Yaşar Sekin, yönetim kurulu üyeleri İsmet Özgenç ve Halit Uçar ile odanın avukatı Ramazan Arıtürk de katıldı.

 

 

                                                                                                                                                                                                    (Yılmaz IŞIK)

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat