Özdilek

Kültür/Sanat

ÇILDIRTTILAR…

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

Posco’nun açıklamasının ardından KYÖD’de toplanan Sivil Toplum Örgütleri, sendika yöneticileri ve bazı siyasi parti üyeleri Kocaeli’nde yapması planlanan yatırımların doğa katline sebep olacağını belirterek yaşanacak olumsuzluklar hakkında görüştü.

Kent halkını, yerel yönetimleri ve ilgili mercileri duyarlılığa davet niteliği taşıyan açıklamanın ardından , halktran bekledikleri desteği vermeleri konunda önemli uyarılarda bulundular.

Hereke Kışladüzü Köseoğlu Kahvesi’nde sürdürülen toplantıda çevre halkı ve Çed Raporunu açıklamak üzere Eken Madencilik yöneticileri bir araya geldi.

Çıraktepe Mevkiinde kapatılan taş ocağı yerine kurulması planlanan Demir-Çelik Entegre Tesisleri ile ilgili olarak, bölge halkının şikayetlerini dinleyen ve Eken Madencilik İNŞ. MÜZ. ÜRT. LTD. ŞTİ. adına konuşan Çed Raporu Planlama Bölge Müdürü Nursoy Yılmaz, toplanan halka, kurulacak tesis ile ilgili verdiği bilgide şunları söyledi: “ Öncelikle kurulacak tesisimiz, iş istihdamı sağlayacaktır. Bölge halkı bilmelidir ki, kendileri hiçbir şekilde zarar görmeyecektir. Burada konuşulan hiçbir şey kati bir karar hükmü içermemektedir. Son sözü tabi ki bu işle ilgilenen yasal merciler söyleyecektir. ”

 

Bu sözler üzerine söz alan CHP Meclis üyesi ve mahalle sakini Turgut Çeliker tepkisini : “ Halk dinamit seslerinden, tozdan, dumandan, gürültüden oldukça rahatsız. Eğer burada konuşulanlar bir karar hükmü içermemekteyse ve bir şeyler değişmeyecekse neden konuşuluyor?” sözleriyle dile getirdi.

 

O bölgede bulunan Okul Müdür Yardımcısı Muharrem Çiftçi, 655 öğrencisi adına konuştuğunu ve çocukların ruhsal ve bedensel olarak büyük tehlike altında olduklarını , dinamit seslerinden olumsuz şekilde etkilendiklerini ve zaten orada var olan bir tesisin yanına öylesine büyük bir projenin daha eklenerek tehlikenin boyutlarının artacağını söyledi.

 

Toplantı sırasında projenin yeri ve içeriği ile ilgili olarak hazırlanan slaytı izlemek isteyen mahalle sakinleri, teknik donanımın bir türlü çalıştırılamaması ardından firma yetkililerine sitemde bulundular. Bu sorunun uzun süre çözülememesi ardından toplantıyı yapılmamış saydıklarını söyleyen halk salonu terk ettiler.

 

Salonda kalan Hereke Çevre Derneği Başkanı Hayri Altınok tepkisini dile getirdi.

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat