Özdilek

Sağlık

CİHAN HASTANESİ TÖRENLE AÇILDI

Yenişehir Mahallesi Başak Caddesi Özden Sokak'ta ilimizin tanınmış doktorları tarafından kurulan ve 30 milyon liraya mal olan Özel Cihan Hastanesi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün katılımıyla gerçekleştirildi

27 Eylül 2013 Saat: 19:50
CİHAN HASTANESİ TÖRENLE AÇILDI
CİHAN HASTANESİ TÖRENLE AÇILDI

İlimizin tanınmış 35 doktoru tarafından kurulan, 30 milyon liraya mal olan Özel Cihan Hastanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. 9 bin metre kare kapalı alana sahip hastanede 4 ameliyathane, 11'i yenidoğan, 11'i yetişkin olmak üzere toplam 22 yoğun bakım ünitesi, 2 adet doğumhane, bir adet suda doğum ünitesi de bulunuyor. Kalp-damar carrahisi dışında tüm ameliyatların yapılabildiği, uyku labaratuvarının bulunduğu hastanede 302 personel görev yapıyor. 


BAKAN ERGÜN GELDİ 
Yenişehir Mahallesi'nde düzenlenen açılış törenin,n ev sahipliğini hastane yönetim kurulu başkanı  Metin Öztürk, başhekim Ali Hürmeydan yaparken, törene Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, AKP Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Fikri Işık, CHP Kkocaeli Milletvekili Haydar Akar, Mehmet Hilal Kaplan, Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İzmit İlçe Kaymakamı Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak katıldı. 


BAŞKANLAR KATILDI 
Açılışta; Büyükşehir Belediyesi Genel  Sekreteri Ersin Yazıcı, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hasan Aydınlık, KOÜ Rektörü Sezer Komsuoğlu,  AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, CHP İl Başkanı Yalçın  Kuşkan, AKP İzmit İlçe Başkanı  Ali Korkmaz, CHPKartepe Belediye Başkan Aday Adayı Zümrüt Sevinç, CHP İzmit Belediye Başkan Aday Adayı Cüneyt Özkürkçigil, Fatma Hürriyet Kaplan, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Ali Akdemir, İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik ile davetliler hazır bulundu. 


35 HEKİM BİRARAYA GELDİK 
Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından açılış konuşmasını yapan hastane yönetim kurulu başkanı Metin Öztürk, "5-6 arkadaş hastane kuralım diye yola çıktığımızda, ilimizde uzun yıllar hizmet etmiş doktorlar arkadaşlarımızı da davet ettik. 35 hekim bir araya gelerek bu hastaneyi halkımızın hizemete açmaya hazır hale getirdik. Kendileri, branjlarında başarılı olmuş çok değerli bilim adamı emekçilerdir" dedi. 


İLİMİZDE DÖRT BİN 100 YATAK 
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, "Sağlık kurumlarına ihtiyaç var. Biz bu yatırımları destekliyoruz" dedi. Vali Ercan Topaca, hastanenin hayırlı olsun diyerek "Kocaeli sağlık hizmetleri bakımından kalitenin artışıyla önemli bir noktaya geldi. Sadece kamu hastaneleri değil, özel hastanelerin de desteği bulunuyor. İlimizde 4 bin 100 yatak var. Bunların bin 200'ü özel hastanelerden, 2 bin 700'ü ise kamu hastanelerinden" dedi. 


DEĞER SAĞLIK HİZMETİNDE 
Vali  Topaca, devamla "Kamu hastaneleri için rakip olsunlar ve birbirleriyle yarışsınlar. Birbirinizle rakip olun. Kamu hastaneleri ile yarışın ve güzel hizmet ortaya çıksın" diye konuştu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Hastalanmamaya gayret edelim ama hastalandığımız zaman çok büyük ihtiyaç olduğunu hissedeceğiz. Bir insana ülkede değer verilip verilmediğini en  önemli alanlardan bir tanesi sağlık hizmetidir" dedi


SAĞLIK HİZMETLERİNE ULAŞMAK 
Bakan Ergün, sağlık hizmetlerine ulaşmanın kolaylığından bahsederek "Türkiye çok büyük bir mesafe aldı. Hem kamu hem de özel hastaneler açısından büyük mesafe aldık. Herkesin rahat edeceği bir sistem olması lazım dedik ve onu yaptık. Vatandaşlık numarası ile Türkiye'nin her yerinde sağlık hizmetlerine ulaşmak mümkün. Artık sağlık konusu pazarcı esanfı muhabbeti olmaktan çıktı" diye konuştu. 


DOKTORLARA GÜVENSİNLER 
Ergün, "Önceden pazarcılar 'Gel vatandaş SSK doktoru gibi uzaktan bakma' diye bağırıyordu. Başka problemler var. Bazı hasta yada hasta yakınları doktorlara ciddi saldırılarda bulunuyorlar. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Evet doktorlar daha sabırlı olmalılar ama öyleler zaten. Doktolarımız daha tahammüllü, daha özverili olsunlar ama hasta ve hasta yakınları doktorlara daha da güvensinler, saygılı olsunlar" dedi. 


KURDELE KESİLDİ 
Bakan  Ergün, son olarak ise "Kocaeli'nde bu tür vakalar olmadı olduysa da daha küçük çaplı oldu. Türkiye, insanına değer veren bir ülke oldu. Özel sektörlerin hastane açamadığı birçok ülkeler var" diye konuştu. Bakan Ergün'ün konuşmasının ardından hastanenin açılış kurdelesi kesildi ve hastane gezildi.

X

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat