Özdilek

Siyaset

CHP'ye salonu verilmedi

Darıca Demokrasi Platformu tarafından Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmek istenen panele müsaade edilmedi.

13 Şubat 2017 Saat: 00:31
CHPye salonu verilmedi
CHP'ye salonu verilmedi

 Darıca Demokrasi Platformu da bugün ‘Anayasa değişikliği ne getiriyor? Hayır demezsek ne olacak?’ konulu bir panel gerçekleştirecekti.

Moderatörlüğünü Avukat Yüksel Genç’in yapacağı panelin konuşmacıları ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok ve Siyaset Bilimci Yrd. Doç. Dr. Yücel Demirer olacaktı. Panel Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecekti. Panelle ilgili olarak CHP Darıca İlçe Örgütü Darıca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile sözleşme dahi yaptı. Ancak Darıca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü panele merkezdeki bakım ve onarım nedeniyle izin vermedi. Bakımonarım işinin panelin yapılacağı güne denk getirilmesi ise dikkat çekti.

Basın açıklaması yaptılar  

Yaşanan durumla ilgili olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok ve Siyaset Bilimci Yrd. Doç. Dr. Yücel Demirer ve CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk ve çok sayıda davetli kültür merkezi önünde bugün bir araya gelerek yaşanan durumu protesto eden bir basın açıklaması gerçekleştirdi. CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk şunları söyledi: Burada bulunmamızı sebebi arkamızda bulunan milletin malı olan, milletin ola kültür merkezinde daha önce 20 Ocak 2017 Darıca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile imzalanan kültür merkezi salonunun CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok ve Siyaset Bilimci Yrd. Doç. Dr. Yücel Demirer’in ve Avukat Yüksel Genç’in katılacağı yeni anayasa ne getiriyor ne tür değişikliği var konulu bir panel gerçekleştirecektik.

Salonu vermekten vazgeçtiler 

 Maalesef bu panel için kapılar bize dün itibariyle kapandı. Hatta bu panel yapılmasın diye cumartesi gününden beri kültür merkezinin bu salonu tüm vatandaşlara nedensiz bir şekilde kapatıldı. Bununla alakalı bize Cuma akşamı itibari ile bize resmi bir yazı ile salonun verilmeyeceği iletildi. Biz Türkiye Cumhuriyeti devleti vatandaşları olarak anayasa değişiklik sürecini siyasi bir Saiklikle yürütmüyoruz. Bunun Türkiye Cumhuriyeti devletinin bayrağı için, millet için, demokrasi için burada olacaktık. Katılımcılarda TBMM’de vekil ve akademisyenler ve bu memlekette hukuk için mücadele eden bir hukukçuyu dinleyecektik. Herkes burada bu vatan için anayasa referandumun ne getireceğini dinleyecektik. Biz hayır diyene terörist demiyoruz. Evet diyene de terörist demeyeceğiz. Bu hareketten dolayı bunu yapanların korku dağlarının aştığını düşünüyoruz. Bu millet eninde sonunda tercihini yapacaktır. Bu paneli her türlü engellemeye rağmen İlbeyoğlu Düğün Salonu’nda yapacağız.”

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok da konuyla ilgili olarak, “Tıpkı 90’ların 80’lerin Türkiyesi’nde olduğu suikastlarla hayır diyenlerin hakları yok ediliyorsa tekrar düşünmemiz gerekir. O zaman dikta rejiminin henüz referandumdan geçmeden hayata geçmiş olduğunu, tek adamın iki dudağı arasında evet kararının çoktan verilmiş olduğunu kabul etmemiz gerekir. Eğer hayır diyenler terörist ise referandumu niçin yapıyoruz? Eveti ilan edelim.. Bu yasaklar bunun işaretidir” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat