Siyaset

CHP'li Kapoğlu'ndan sitem

CHP İlçe Başkanlığına atanan Cavit Kapoğlu bugün düzenlediği basın toplantısı ile görevden alınmasını değerlendirdi. Kapoğlu, “Beni küçük düşürdüler” dedi.

5 Şubat 2015 Saat: 18:11
CHP'li Kapoğlu'ndan sitem
CHP'li Kapoğlu'ndan sitem

Hiçbir açıklama yapılmadan atandığı ilçe başkanlığı görevinden alınan Cavit Kapoğlu, konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan’ın Gebze İlçe Başkanlığı görevini yapıp yapmayacağını sordurduğunu söyleyen Kapoğlu, görevi üstleneceğini bildirdiğini ve göreve başladığını belirtti. Kapoğlu, “Görevdeki ilçe yönetiminin süreçle ilgili tavrı ve duruşu tüm kamuoyunca bilinmektedir. 23 Ocak 2015 tarihinde İl Başkanı Cihat Altunyuva şahsımı arayıp il binasına daveti sonucu Cumhuriyet Halk Partisi MYK’sının 19.01.2015 tarihli ve 2015/09 sayılı kararı ile Cumhuriyet Halk Partisi Gebze İlçe Başkanlığı’na atamam bana tebliğ edilldi. MYK kararını okuduğumda görev alma şeklimizin istediğimiz biçimde olmadığı ve mevcut olan ilçe yönetiminin üzerine sadece istifa eden ilçe başkanının yerine atandığımı öğrendim.

Bu durumun Gebze’de sorun oluşturacağını İl Başkanı Cihat Altunyuva’ya, bölge milletvekilimiz Mehmet Hilal Kaplan’a ve MYK Üyesi Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcı’mız Tekin Bingöl’e ilettim, görüştüğüm kişilerin tamamı bir veya iki gün içerisinde sorunun çözüleceğini bildirdi. Yaptığımız ikili ve üçlü görüşmeler sonrası mevcut durum bir hafta sürdü. Sorunun çözülmesini beklerken 4 Şubat 2015 saat 09.30’da Genel Başkan Yardımcımız Tekin Bingöl beni arayarak MYK toplantısında görevden alınacağımı ve kayyum atanacağını bildirdi. Ben ilçe başkanlığı görevini hiçbir kurumdan ve kişiden talep etmedim, ancak bu görev bana verildiğinde de görevden kaçmadım. Bu gelişmeler karşısında 10 gün önce beni Cumhuriyet Halk Partisi Gebze İlçe Başkanı olarak atayıp, daha sonra hiçbir gerekçe göstermeden görevden alan ve kamuoyu önünde beni küçük düşüren kişilerin, bunları kamuoyuna izah etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu basın açıklamasında, yaşanan süreçlerle ilgili birtakım bilgi ve belgeleri bu aşamada partimize zarar vereceğini düşünerek saklı tutmayı uygun gördük. Bundan sonraki süreçte, şahsım ve çalışma arkadaşlarım adına Cumhuriyet Halk Partisi’nin bize vereceği her görevi, yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen, gücümüzün yettiği ölçüde yapmaya devam edeceğiz. İlçe başkanlığına atandığımız bu kısa zaman diliminde bizleri arayarak tebrik edenlere, yanımızda yer alanlara teşekkür ediyoruz.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat