Özdilek

Siyaset

CHP'li kadınlarda yeni başkan Pekyörür

CHP İl Kadın Kolları 12. Olağan Kongresi bugün KYÖD Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Kongrede mevcut başkan Hülya Yolcubal ile Sevim Pekyörür yarıştı. Kongrede 137 oyla Sevim Pekyörür yeni başkan oldu. Kongre sonucunda 12 kişili

9 Ocak 2016 Saat: 17:56
CHP'li kadınlarda yeni başkan Pekyörür
CHP'li kadınlarda yeni başkan Pekyörür

CHP İl Kadın Kolları 12. Olağan Kongresi bugün KYÖD Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Kongrede mevcut başkan Hülya Yolcubal ile Sevim Pekyörür yarıştı. Kongrede 137 oyla Sevim Pekyörür yeni başkan oldu. Kongre sonucunda 12 kişilik yönetim kurulu ve 11 kurultay delegesi belirlendi.

311 delegenin oy kullanma hakkı olduğu kongrede 268 delege oy kullandı. Sevim Pekyörür 137 oy ile yeni başkan seçilirken, Hülya Yolcubal ise 130 oy aldı. 1 oy ise geçersiz sayıldı.

311 DELEGE

Kongrede 297 il delegesi, 4 ana kademe il yönetim kurulu kadın üyesi, 8 il kadın kolları yönetim kurulu üyesi, il ana kademe disiplin kurulundan bir kişi ve milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet olmak üzere 311 delegenin oy kullanma hakkı bulunuyor. Kongre için günler öncesinden hazırlıklarına başlayan kadın kolları üyeleri eksiksiz bir organizasyona imza attı. Ana kademe ve gençlik kolları kongrelerinden çok daha profesyonel bir hazırlık yapan CHP’li kadınlar kongre katılımcılarından tam not aldı.

YOĞUN KATILIM

CHP İl Kadın Kolları 12. Olağan Kongresi’ne milletvekilleri Tahsin Tarhan ve Fatma Kaplan Hürriyet, il başkanı Cengiz Sarıbay ve eşi Nurdan Sarıbay, Körfez ilçe başkanı Mehmet Kaçar, Darıca ilçe başkanı Yakup Törk, İzmit ilçe başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, Çayırova ilçe başkanı Selahattin Kaya, Gölcük ilçe başkanı İsmet İşeri, Kadın Kolları MYK Üyesi Hamiyet Göksu, eski meclis üyesi Fahri Örengül, milletvekili adayı Asude Fırat Özkan, DSP Kadın Kolları Genel Başkanı Meral Uçarı, DSP İl Yönetim Kurulu Üyesi Güldane Abay katıldı.

HÜRRİYET DİVAN BAŞKANI

Kongrenin divan kurulu başkanlığına milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, divan kurulu üyeliklerine ise Türkan Kılıç ve Mediha Satıcı seçildi. Hürriyet kongrede kısa bir konuşma yaparak, “Kongremizin partimize ve kentimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Arkadaşlarım büyük cesaret göstererek göreve talip oldu. Bu çok önemli. Sorumluluğumuzun ağır olduğu günlerde siz değerli kadın arkadaşlarımızın yönetimlere ve başkanlıklara talip olmaları kıymetli ve önemli. Ben hepsini bir kez daha kutluyorum. 2 adayı da yakından tanıyorum. Çok kıymetliler. Sonsuz başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

TARHAN KONUŞTU

Fatma Kaplan Hürriyet’in konuşmasının ardından milletvekili Tahsin Tarhan söz aldı. Tarhan’ın ardından il başkanı Cengiz Sarıbay söz aldı. Sarıbay’ın konuşmasının ardından kongre divanına seçim yöntem değişikliğiyle ilgili önerge verildi. Tüzük gereği çarşaf listeyle gerçekleştirilmesi gereken kongrenin blok listeyle gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. Seçin yöntemi kararlaştırıldıktan sonra faaliyet raporu okundu. Kongre delegeleri daha sonra faaliyet raporunu oy birliğiyle onayladı. Faaliyet raporunun oylanmasının ardından kongre delegeleri konuştu. Konuşmaların ardından adayların listeleri okundu.Listeler okunduktan sonra başkan adaylarından Sevim Pekyörür söz aldıDaha sonra oy kullanma işlemine geçildi.

SEVİM PEKYÖRÜR'ÜN LİSTESİ

Yönetim kurulu;

Zeynep Öksüz, Perihan Göksu, Ümran Esen, Yasemin Evim Karaca, Fadime İlhan, Nuray Birinci, Senan Uygun, Şule Şanlı, Nadide Dilek Çağıltay, Dilek Dumanoğlu, Burcu Yazıcı, Asliye Kavas.

Kurultay delegeleri;

Bilge Çoker, Sevim Pekyörür, Nalan Gülenç, Türkan Çimen, Sevinç Demirli, Birgül Belek, Gülşen Kavas, Hamiyet Erarslan, Sedef Akşit, Necla Kuru, Perihan Yıldırım.

HÜLYA YOLCUBAL'IN LİSTESİ

Yönetim kurulu;

Şerife Albayrak, Selma Atıgan, Selvi Beyhan, Hanife Bildircin, Berna Çetin, Deniz Karamert, Elvan Karausta, Selma Köroğlu, Nihal Pakkan, Türkan Tunçer, Derya Ünal, Huriye Yılmaz.

Kurultay delegeleri;

Nurcan Çağlar, Suna Çınar, Perihan Evren, Özlem Günel, Sevim İslamoğlu, Canan Karabıyık, Afife Karatekin, Songül Kaya, Arzu Pehlivan, Semra Türken, Müge Gamze Tunçbilek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat