Özdilek

Kültür/Sanat

CHP’li Kadınlar, Seçme ve Seçilme Haklarını Kutladılar

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

CHP Kocaeli İl Kadın Kolları tarafından organize edilen 5 Aralık Türk Kadınının Seçme ve Seçilme Hakkının kabulünün 76. Yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan törene seçilmiş Büyükşehir ve İzmit Belediyeleri ile İl Genel Meclisi kadın meclis üyeleri, il ve ilçe kadın kolları katılırken, İl Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Göksu tarafından ortak basın açıklaması okundu. Kutlama etkinlikleri Fuar içi Pelikan Restaurant’ta devam etti.

 

Müzikli yapılan bu yemekte konuşan İl Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Göksu, seçilme konusunda kadınların daha cesur davranmaları ve temsil noktasında aday olmaları gerektiğinin altını çizerek “Kadın-Erkek eşitliği konusunda Dünya Ekonomik Form raporunda açıklanan 134 ülke arasında 126. sırada olan ülkemiz gerçeğinin bu vahim durumunu değiştirebilmek için üzerimize düşen görevi mutlaka her kademede daha fazla kadının göreve talip olması ve bu konuda çalışmasıyla aşılacağını belirtmiştir” dedi.

 

Aynı zamanda geçtiğimiz günlerde İstanbul’da emniyet güçleri tarafından üniversite gençliğine karşı orantısız güç kullanılarak yapılan şiddeti kınadıklarını dile getiren Göksu, demokratik haklarını kullanmaya çalışan gençlere İl Kadın Kolları olarak her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını, kadınların sadece broşür dağıtıp, ev toplantıları yapmadığını, bir yandan da ülke sorunlarına ilişkin dolayısıyla siyasette de yer almayı hak ettiklerini söyledi. Göksu, açıklamalarına şöyle devam etti, “Ülkemizin en önemli eksiğinin nüfusun yarısını oluşturan kadınların meclisin de yarısını oluşturduğu gün sorunlarımızın daha kolay çözüleceğini ve o günlerin çok uzak olmadığını düşünüyor, umuyoruz.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat