Özdilek

Siyaset

CHP'li kadınlar Hürriyetle buluştu

CHP Kocaeli Milletvekili Adayı Av. Fatma Hürriyet Kaplan, partili kadınlarla düzenlediği kahvaltıda bir araya geldi. Kaplan, kadınlarla buluşma toplantılarının süreceğini de kaydetti

13 Nisan 2015 Saat: 22:18
CHP'li kadınlar Hürriyetle buluştu
CHP'li kadınlar Hürriyetle buluştu

CHP Kocaeli birinci sıra milletvekili adayı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İl Kadın Kolları yönetimi ve ilçe kadın kolları başkanlarıyla Pelikan Restoran’da düzenlediği kahvaltı programında buluştu. CHP Kadın Kolları Merkez Yürütme Kurulu üyesi Hamiyet Göksü, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Yolcubal, CHP’nin milletvekili adayları Asude Fırat Özkan ve Sabriye Şahin, aday adayları Müzeyyen Topçu Tan, Semra Başlak, Saide Arslan, Fatma Gediksiz ve ilçe kadın kolları başkanları da toplantıya katıldı.

 

Kahvaltının ardından konuşan Fatma Kaplan Hürriyet, “Mücadele bayrağını daha yukarıya nasıl taşıyabileceğimizi, omuz omuza nasıl hareket edebileceğimiz konuşmak adına bugün bir araya geldik. Cumhuriyet Halk Partisi büyük bir değişim gösterdi. Kadınlara gösterilen önemin yüzü ben oldum. Türkiye’de birleştirici güç, Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıyacak hamleler olacaktır. Genel seçimlere sadece 57 gün kaldı. Belki her ele dokunamayacağız. Ancak ekipleşme ve ayrışma olmayacak” dedi.

 

Sözlerini devam ettiren Fatma Kaplan Hürriyet, “Sizlerin bana vereceği görevlerle mücadeleye katkı koyacağım. 11 kişilik aday listesinde sadece 3 kadın adayımız olarak yer aldık. Ancak bundan sonraki süreçte, meclis üyeliklerinde, belediye başkan adaylıklarında, milletvekili adaylıklarında kadınlara daha fazla yer verilmesi için mücadele edeceğim. Eğer listede yer alırsam bu başarının kadınların olacağını söylemiştim. Benim listede yer almam kadın kollarımızın başarısıdır. Kadınlarımıza her alanda yer açarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu. Hürriyet önümüzdeki süreçte toplantıları daha geniş katılımla yapacaklarını da duyurdu.

 

Hürriyet’in ardından fikirlerini paylaşan CHP Kadın Kolları MYK üyesi Hamiyet Göksu, "İlk etapta Kocaeli'de milletvekili aday belirleme yöntemi beni üzmüştü. Ön seçim yapılmaması sebebiyle kırgınlıklar yaşandı. Fakat daha sonra merkez yoklamasıyla gerçekten güzel bir liste yapıldı. Birinci sıraya da bir kadın aday koyuldu. Bu da bizi oldukça mutlu etti. Fatma Hanım listemizin lokomitifi oldu ve çok fazla kişiyi de partimize taşıyacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Yolcubal ise, “Bizim listede birinci sırada kadın adayın yer almasından tek çıkarımız kız çocuklarımızın daha aydınlık daha rahat bir gelecek yaşamasını sağlamaktır. Önemli olan ibadet, dini inanç değil, önemli olan bu değerlerimizin bizi bir arada tutmasıdır. Bir de diğer yandan bayrağımız ve toprağımız var. Biz bugün bir savaş veriyoruz. Ve inanıyorum ki yakında erkekler gelip ‘Listeyi fermuar yönetimiyle yapalım mı’ diyecek. İyi ki varsınız” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat