Özdilek

Kültür/Sanat

CHP'li Gençlerden Suç Duyurusu

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

İbrahim Karaosmanoğlu’nun ‘çoluk çocuk’ söylemine cevap veren CHP’li gençler, yıkılması gereken Mimar Sinan Köprüsü için de suç duyurusunda bulundu.

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Umur Bakkal, basın toplantısı düzenledi. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`nun gazetemize verdiği ropörtajda kendileri için sarf ettiği sözlere cevap veren Umur Bakkal, aynı zamanda hukuka aykırı davranıldığını ifade ederek Mimar Sinan Köprüsü için suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Bakkal, ön seçim konusunda da kararlı olduklarını dile getirdi. İl binasındaki basın açıklamasına tüm ilçe gençlik kolları başkanları da hazır bulundu.

UCUBE KÖPRÜ

Geçtiğimiz yıl Sakarya İdare Mahkemesi tarafından yıkılması kararı verilen Mimar Sinan Köprüsü hakkınsa suç duyurusunda bulunduğunu belirten Bakkal, ‘`Mimar Sinan`ın güzel eserini kapatan, Uğur Mumcu Parkı' nı mahveden bu "ucube köprü" için geçtiğimiz yıl yıkılma kararı çıktı. Köprünün, Mimar Sinan Camii`ni kapatan kısmı yıkılacak. Yıkmazsa karşısında bizi bulacak. Ankara`daki ağabeyleri gibi padişah tavırlarıyla hukuk dışı davranamaz. Karaosmanoğlu hem öğrencilerin cebinden elini çeksin hem de profesöre şarlatan diyeceği yerde, insan sağlığını etkiyecek fabrikalara engel olsun`` dedi.

HADDİNİ BİLSİN

Karaosmanoğlu`nun CHP`li gençler hakkındaki sözlerini kınayan Bakkal, ‘`Bizim için ‘CHP`nin ortaya saldığı birkaç çoluk çocuk` demiş, haddini bilsin. Ama bize çoluk çocuk diyen Karaosmanoğlu ile aslında aynı kulvarda olduğumuzu gördük. Çünkü bizim üzerimizden kendine malzeme yaratıyor. Tepkilerimiz kendisini rahatsız ediyorsa, CHP gençleri bu kentte söylemleriyle ses getirmeyi başarmış, bu kenti yönetecek kalitede olduğu anlamına demektir. Sayın başkanın sözlerini gülerek ve gururla karşılıyoruz`` dedi.

YEDİLER DOYMADILAR

Bakkal şöyle devam etti; ‘Biz kapıkulu askerleri değiliz. Bizler düşünen, üreten ve kenti yönetmeye talip olan gençleriz. Bizlere ‘statükocu` demiş. Eğer statükocu olmak, halktan yana siyaset yapmak, sosyal, laik ve hukuk devleti istemekse, evet statükocuyuz, ya siz necisiniz? ‘Kent kartta sorun varsa vatandaş hesap sorsun, bunlar küçük şeyler` demiş. Biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz? 5 yılda 5 milyar doları hoyratça harcayan bir yönetim için 2,5 milyonluk rantın küçük görülmesi doğal. Yediler doymadılar. ``

PİMAPENCİ BENZETMESİ

Büyükşehir`in 5 yıl içinde yapmayı taahhüt ettiği projeler kitapçığına dayanarak yapılmayan projelere de değinen Bakkal, ‘`Karaosmanoğlu, ‘Monoray projesini yeniden gündeme aldık` demiş. Kriz nedeniyle projeyi iptal etmişlerdi. Hani kriz bizi teğet geçmişti? Tükürdüğünü yalayan bir belediye başkanıyla beraberiz. Battı çıktılardan ve boru hatlarından başka bir şey söylemiyor. Sanki pimapencide çalışıyor. Böyle bir yönetim anlayışını kınıyoruz.``

ÖN SEÇİMDE DİRETİYORUZ

Son olarak bütün ilçe gençlik kollarının ön seçim istediğini belirten ve yapılacak etkinliklere değinen Bakkal, ‘`Ön seçimde diretiyoruz. Seçimde partinin yüzde 90 yükünü biz taşıyorsak gerektiğinde bayrak asıp hayatımızı tehlikeye sokuyorsak, haklı bir talepte bulunuyoruz. İnkılap dergimizin 7. sayısı yakında çıkacak. Uğur Mumcu`yu anmak için pazar günü Darıca ve Gebze`de tören yapıp, pazartesi günü KYÖD`de ADD gençleriyle ortaklaşa etkinlik düzenleyeceğiz`` dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat