Özdilek

Çevre

CHP'li Bozat'dan deprem nedeniyle "geçmiş olsun" mesajı

CHP'li Mehmet Levent Bozat, Adıyaman'da meydana gelen deprem nedeniyle, tüm Adıyamanlılara ve depremi hisseden çevre illere geçmiş olsun dileklerinde bulundu

15 Mart 2022 Saat: 10:28
CHPli Bozatdan deprem nedeniyle geçmiş olsun mesajı
CHP'li Bozat'dan deprem nedeniyle "geçmiş olsun" mesajı

CHP'li Bozat'dan deprem nedeniyle "geçmiş olsun" mesajı

CHP'li Mehmet Levent Bozat, Adıyaman'da meydana gelen deprem nedeniyle, tüm Adıyamanlılara ve depremi hisseden çevre illere geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

CHP Adıyaman İl Hukuk Sorumlusu ve İl Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Levent Bozat, Adıyaman'da meydana gelen deprem nedeniyle geçmiş olsun mesajı yayınladı.

Bozat, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)  verilerine göre, Adıyaman'da merkez üssü Çelikhan olan 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini anımsattı.

Yaklakış 7,06 kilometre derinlikte ölçülen depremin çevre illerden de hissedildiğini dile getiren Bozat, "Bu arada depremin, Gaziantep, Şanlıurfa ve Malatya gibi civar illerde de hissedildiği belirtiliyor. Bu bağlamda hem Adıyamanlılara hem de çevre illerde depremi hisseden herkese çok geçmiş olsun diyorum." diye konuştu.

"İktidar yüzünden diken üstünde yaşıyoruz"

Mehmet Levent Bozat, depremin bir doğa gerçeği olduğunu hatırlattı.

"Deprem öldürmez, bina öldürür" diyen Bozat, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu gerçeğin farkındayız. Türkiye'nin deprem bölgesinde olduğu gerçeğinin de farkındayız. Ancak Türkiye'de bunun farkında olmayan bir iktidar var. Uzmanların o kadar uyarısına rağmen alınması gereken önlemleri almayan, yenilenmesi gereken şehirleri, binaları yenilemeyen bir iktidar zihniyetiyle karşı karşıyayız. Ülkeye hiçbir katkısı, tersine milyarlarca lira zararı olacak Kanal İstanbul isimli talan projesine para bulanlar, ne hikmetse kentsel dönüşüme bulamıyorlar."

"İlk işlerimizden birisi deprem olacak"

İktidar tarafından sahipsiz bırakılan halkın ve kentlerin ümidinin kendileri olduğunu dile getiren Bozat, iktidara gelir gelmez ele alacak ilk işlerin başında deprem ve kentsel dönüşüm olduğunu sözlerine ekledi.

Bozat, "Ne bu milleti ne de şehirlerimizi sahipsiz bırakamayız. Deprem gerçeğini bilerek ancak aynı zamanda da verebileceği zararları da unutmayarak politika üreteceğiz. Depreme mani olamayız ama verebileceği zararlara pekala engel olmak elimizde. Göreve gelir gelmez deprem alanında uzmanlarla el ele verip, bu zararları minimize etmek için gerekli olan her şeyi yapacağız." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat