Özdilek

Güncel

CHP'li Akar: Tramvay projesi ‘hayalray’ çıktı

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Tramvay Projesi'nin hayali olduğunu ileri sürdü.

4 Kasım 2014 Saat: 14:17
CHP'li Akar: Tramvay projesi ‘hayalray’ çıktı
CHP'li Akar: Tramvay projesi ‘hayalray’ çıktı

Haydar Akar, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın, belediye tarafından onay için bakanlığa sunulmuş böyle bir projenin bulunmadığını kendisine yazılı olarak bildirildiğini açıkladı.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 30 Mart seçimleri öncesi Arnıtpark Meydanı'na prototipini koyduğu tramvay projesiyle ilgili olarak Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca cavaplandırması istemiyle soru önergesi verdi. Ancak bu önergeye cevap verilmeyince, bu kez 'bilgi edinme' hakkını kullanarak cevap istedi. Gelen cevabın ardından açıklama yapan ve 'Tramvay Projesi'nin 'Hayalray' olduğunu ileri süren Haydar Akar şunları söyledi:

"Bakanlığa iki yerel seçim süresi boyunca AKP'li belediye başkanı tarafından Kocaeli halkına vaad edilen tramvay projesini sordum. Böyle bir proje olup olmadığını, varsa yatırım tutarını, süresine ilişkin ne öngörüldüğünü öğrenmek istedim. Yine Kocaeli'nin ulaşım sorununun çözümüne ilişkin yatırım programı olup olmadığını öğrenmek istedim. Gelen cevapta ise bunun 'hayalray' olduğu ortaya çıktı. Bakanlık cevabında, bakanlıkta belediyeden kendilerine onay için gelen böyle bir proje bulunmadığı bildirildi."

BAKANLIĞIN CEVABI

CHP'li Haydar Akar'ın basın kuruluşlarıyla paylaştığı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın cevabı şöyle: “1 Kasım 2011 tarihli ve 28102 (Mükerrer) sayılı ve KHK/655 sayısı ile Resmi Gazete'de yayınlanan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'nin 15. Maddesinin ç ve f bentleri uyarınca; Kamu Kurum ve Kuruluşları Belediyeler, İl Özel İdarelerinin metro ve şehir içi raylı ulaşım sistemleri kurma taleplerini değerlendirmek ve uygun olanların Bakanlıklar Kurulunun iznine sunmak, Bakanlıklar Kurulunca yapımının üstlenilmesine karar verilen şehir içi raylı toplu taşım sistemleri (metro, HRS, Tramvay vb.) bunlarla ilgili tesislerin ilgili kuruluşlarla işbirliği yaparak plan, proje ve programlarını hazırlamak, hazırlatmak, incelemek, incelettirmek ve bunları yapmak veya yaptırmak ve tamamlanmasını müteakip devri ile ilgili usul ve esasların belirlenmesi, Bakanlığımız Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünün görevleri arasında yer almaktadır. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığınca Bakanlığımıza devrinin alınmasının talep edildiği herhangi bir raylı sistem projesi bulunmamaktadır, yine Raylı Sistem Projeleri ilgili belediyelerce hazırlatılmakta ve yapımı gerçekleştirilmektedir. Bakanlığımızca belediyelerce projelendirilen raylı sistem projeleri incelenerek sistem seçimi ve kriterlere uygunlukları onaylanmaktadır. Bakanlığımıza onay için sunulmuş raylı sistem projesi bulunmamaktadır."

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat