Özdilek

Kültür/Sanat

CHP’de “ben” anlayışı bitecek

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

 

 

 

 

 

 

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, “Ben varsam CHP var” anlayışının biteceğini belirterek, “Artık kişilerin partisi olmayacağız” dedi. Akar, CHP’nin en büyük zaafının da disiplinsizlik olduğunu ifade etti.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar,. eski milletvekilleri Sefa Sirmen ve Hikmet Erenkaya’nın yaptığı açıklamaların ardından Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş’in “Disiplin süreci başlayacak” sözlerini değerlendiren Akar, “Genel Başkan Yardımcımızın sözlerini değerlendirmem doğru olmaz” şeklinde konuştu.

 

EN BÜYÜK ZAAF

CHP’nin en büyük zaafının disiplinsizlik olduğunu ifade eden Akar, “CHP’de herkes kendini genel başkan kadar, MYK üyeleri kadar söz sahibi görüyor. Partililerimiz bu alışkanlıktan vazgeçmeli. Bu sözlerimden sakın Sefa Sirmen ve Hikmet Erenkaya’yı kastettiğim zannedilmesin. Ben kamuoyunda açıklamalar yapan herkese söylüyorum” şeklinde konuşarak sözlerini sürdürdü.

 

TÜZÜK İŞLEYECEK

CHP’nin karar aldığı mekanizmaların olduğunu kaydeden Akar, “Burada alınan kararlara herkes saygı duyacak. Bu kararı beğenmiyorsa örgütüne gidecek ve kendi fikrini beyan edecek. İsterse de Genel Başkana gidecek. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu kapısını çalan herkesle görüşüyor. Ama yok, ben sağda-solda konuşacağım diyorsa da birisi, o zaman da tabi ki parti tüzüğü işleyecek” dedi.

 

KİŞİLERİN PARTİSİ

CHP’de artık politikaların ön plana çıkması gerektiğinin altını çizen Akar, Ben varsam seçim alınır, ben yoksam alınmaz anlayışı bitecek. CHP’yi büyüteceğiz, daha kurumsal, ortak aklın egemen olduğu bir parti yapacağız. Bunu yapamazsak, her seçim dönemi ‘gel bizi kurtar’ diyerek birilerini ararız. Siyaset böyle olmaz. CHP’yi kişilerin partisi olmaktan çıkarmamız gerek, bunu da başaracağız” dedi.

 

HERKESE DAVET YOK

Akar, partide bazıların kendisinin dışlandığı yönünde bir algı yarattığını da belirterek, “CHP, Kocaeli’de 25 bin üyesi olan bir siyasi partidir. Herkese davet gönderemeyiz. Tüzüğümüzde üyelik sorumlulukları yazar. Fikri olan, çalışmalara katılmak isteyen örgütüne gelecek. Biz de herkes görüşünü sunabilir, çalışmalara katılabilir. Ama lütfen bu konuları basında tartışmayalım” şeklinde konuştu.

 

PATRONUM ÖMER HAZER

CHP’nin örgüt disiplinini içselleştirdiğini söyleyen Akar, “Örneğin ben milletvekili olabilirim fakat benim İzmit sınırlarımdaki patronum Ömer Hazer’dir. Ben onun programına uyar, onun şekillendirdiği yönde çalışmalar yaparım. Ziyaretlerimi onunla birlikte yaparım. Çünkü CHP’de en önemli kurum örgüttür ve örgütümüzün başı da İzmit’te Ömer Hazer’dir” şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat