Özdilek

Siyaset

CHP’yi Kocaeli’de Bitirecek Gelişme !

Gebze'li gazeteci Murat Tosunoğlu Yazdı. CHP’yi Kocaeli’de Bitirecek Gelişme !

23 Kasım 2013 Saat: 23:27
CHP’yi Kocaeli’de Bitirecek Gelişme !
CHP’yi Kocaeli’de Bitirecek Gelişme !

CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayının belirlenmesi için örgüt tabanı ve partililer temayül yoklaması veya halk arasında anket yapılması için bastırırken, kulisler CHP Genel başkan yardımcıları Erdoğan Toprak ve Nihat Matkap’ın bunu engellemeye çalıştığı, hiçbir çalışması olmayan ve Kocaeli’de esamesi okunmayan Tahsin Tarhan’ı atamak için çalıştığı iddialarıyla çalkalanıyor. 

 

Aylardır çalışmalar yürüten ilçe ilçe çalışalar yapan Ensar Öğüt, sokakları yaya gezen ve gezdiği her yerde vatandaş ile bir bir el sıkışan Ali Akdemir ve yine örgüt emekçisi Keramettin Gençtürk’ü ekarte etmek için Kocaeli’yi içinden geçmekten başka tanımayan bu ikilinin yine Kocaeli gündemde olmayan Tahsin Tarhan’ı Genel başkan düzeyinde etkilemeye çalıştığı kulislerde tartışılıyor. Ve yine bu olaya bölge milletvekilinin de el ayak olduğu konuşuluyor.  

Bırakalım Kocaeli’yi Gebze’de bile esamesi okunmayan, doğru dürüst ilçelerin bile tanımadığı Tahsin Tarhan’ın, sadece kişisel ilişkileri yüzünden  oldu- bittiye getirilerek aday yapılmasının, Kocaeli tabanında infiale yol açacağı ifade ediliyor.

Kocaeli’nin bazı milletvekilleri, ilçe başkanları ve adaylarının bile görüşünün alınmadığı da konuşulan diğer konular arasında.

AKP bile Kocaeli’nde adayını belirlerken, Aday adayları üzerinden anketler yaparken ve temayüle baş vururken CHP Genel Başkan yardımcılarının Kocaeli’yi birbirine düşürecek ve AKP’nin ekmeğine yağ sürecek bu tutumu bölgemizde hayretle karşılanıyor.

Görüştüğümüz onlarca partililer, örgütlere sormadan bu iddialar doğru ise Matkap’ın genel başkanı yanıltıp Tahsin Tarhan’ı oldu bitiyle aday yapması  durumunda CHP’nin Kocaeli’ni altın tepside AKP’ye sunacağını ileri sürdüler. Ayrıca partililer bunun altından kalkılanamıyacağını vurguladılar. 

Partililer, Tahsin Tarhan’ında aday adayı olma hakkının olduğuna inanıyor, Ancak uzun bir süredir Kocaeli aday adayları tüm ilçeleri gezerek her tarafta çalışmalar yaparken, Tarhan’ın kılını bile oynatmaması, olduğu yerden bölge basınına birkaç ısmarlama haber yaptırarak boy göstermesi büyük tepkiler ile karşılanıyor.

Önümüzdeki yerel seçimlerin çok önem arz ettiği ortada iken, CHP’nin bu seçimlerde mutlak ama mutlaka başarması gerekirken, tüm aday adayları bu amaçla çalışmalarına gece gündüz devam ederken bir anda Genel Merkez ilişkileri ile resmen “ADAYMIŞ” gibi son dakikada aday adayı olmak diğer tüm aday adaylarına, İl Başkanına, İlçe Başkanlarına ve tüm partililere hakaretten başka hiçbir şey değildir.

Görüştüğümüz Partililer Tahsin Tarhan’ı sert bir şekilde eleştirerek “Madem adat adaylığı düşünüyordu o zaman şimdiye kadar neredeydi. Tarhan şu anda mevcut kişisel, feodal vs ilişkilere dayanarak, bunu kullanarak bir fiil kendi veya ilişkileri ile Genel Merkez kapsını aşındıracağına bölgede halkına inmeliydi ”dediler.

Partililerden Tahsin Tarhan’a birde çağrı var: “Tüm bunlara rağmen ille de Aday Adayı olmak istiyorsan ve kendine güveniyorsan sen de diğer tüm Aday adayları gibi önseçime, eğilim yoklamasına ya da halk anketine evet diyerek, kendini ortaya koy ve bu oyunlardan vazgeç”

Son günlerde genel merkezde yapılan kulisler ve kapalı kapılar ardındaki görüşmeler büyük bir dikkatle ve ibretle izleniyor.

Görüşüne başvurduğumuz partililer ayrıca Genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu ayak oyunlarına gelmeyeceğini de dile getirdiler.

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat