Özdilek

Güncel

CHP strateji belirledi

Seçim stratejisini belirlemek üzere toplanan CHP Kocaeli İl Örgütü, 2014 yerel seçimlerinde sandık başkanlarının öğretmenlerden oluşturulmasını istedi

10 Aralık 2013 Saat: 17:08
CHP strateji belirledi
CHP strateji belirledi

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde 12 ilçenin belediye başkan adayı ve ilçe başkanını davet ederek seçim çalışmalarının değerlendirildiği toplantı düzenleyen CHP Kocaeli İl Başkanı Yalçın Kuşkan, geçmişte yaşananların bu seçimde de yaşanmaması için sandık kurulu başkanlarının öğretmenlerden oluşturulması talebinde bulundu. Kuşkan, 2009 yılındaki yerel seçimlerde oyların sayımına şaibe düşmesinden ders alan CHP’nin 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde başka bir yöntem düşündüğünü dile getirdi. Toplantıda, her ilçe belediye meclis üyelerinin belirlenmesi noktasında önseçim talepleri olup olmadığını, seçime yönelik yapacakları çalışmalar ve projeler hakkında ayrıntılı rapor hazırlayıp il başkanlığına sunulması kararı alındı.

 

Sandıklarda görev alacak sandık kurulu başkanlarının eskisi gibi öğretmenlerden oluşması gerektiğini dile getiren Kuşkan, “Valilik ve kaymakamlıklarca belirlenecek olan sandık kurulu başkanlarının belediye çalışanlarının değil öğretmenlerden oluşması taraftarıyız” dedi.

Belediye çalışanlarının seçimlerde yanlı davrandığına dikkat çeken başkan Kuşkan, “Daha önce Türkiye’de olduğu gibi değerli öğretmenlerimizin sandık kurulu başkanlığında görev yapmasını istiyoruz. Son seçimlerde tanık olduk. Belediyelerde görev yapan, yanlı olduğunu düşündüğümüz kişiler sandık kurullarında görevlendiriliyor. Bunun için gerekirse hukuk savaşı veririz. Yetkililerin bu konuya dikkat etmesini rica ediyorum” şeklinde ifade etti. 

 

CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan ve yönetim kurulunun ev sahipliği yaptığı strateji belirleme toplantısına; İzmit Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen, Dilovası Belediye Başkan adayı Ercan Dalkılıç, Karamürsel belediye Başkan adayı Mustafa Asım Uğurlu, Körfez Belediye Başkan adayı Reşat Başar, Derince Belediye Başkan adayı Hakan Savaş, Darıca Belediye Başkan adayı Cengiz Hamşioğlu,  Kartepe Belediye Başkan adayı Yaşar Sönmez, Kandıra Belediye Başkan adayı İsmail Sarıca, Gebze Belediye Başkan adayı Yakup Yılmaz, Başiskele Belediye Başkanı Aysun Kılınç katıldı. Gölcük Belediye Başkan adayı Turan Dumlu gribal enfeksiyon nedeniyle, Çayırova Belediye Başkan adayı Timur Koç ise bir yakınının trafik kazası geçirmesi nedeniyle toplantıya katılamadı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat