Özdilek

Siyaset

CHP sendikalarla buluştu

CHP İzmit İlçe Örgütü tarafından düzenlenen ‘önce emek’ programında 1 Kasım seçimleri öncesinde İzmit’te bulunan sendikalar, STK’lar ve odalarla KYÖD’de bir araya gelindi

24 Ekim 2015 Saat: 13:09
CHP sendikalarla buluştu
CHP sendikalarla buluştu

 KYÖD Sosyal Tesislerinde gerçekleşen kahvaltılı etkinliğe Milletvekilleri Av. Fatma Kaplan Hürriyet ve Haydar Akar, Milletvekili adayları Utkan Güneş, Müzeyyen Topçu Tan, İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, ilçe yöneticileri, il yöneticileri, meclis üyeleri, İzmit İlçe SKM Başkanı Selman Yıldırım, İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkanı Devrim Bal ve yönetimi, İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Aliye Hale Meriç ve yönetimi ve DİSK, Türk İş, Emekli Sen, KESK, TMMOB, TTB, Genel İş ve ilimizdeki çeşitli STK temsilcileri ve yöneticileri katıldı.

 

DOSTÇA YAŞAMAK İSTİYORUZ
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İzmit İlçe Emek Komisyonu Başkanı Remzi Polat, konuşmasına Ankara’da ki katliamda ölenleri anarak başladı. Biz bu ülkede barış huzur dostça yaşamak istiyoruz diyen Polat, “Yaşanan sorunların nasıl çözüleceği, hak ve emeğin nasıl çözüme kavuşturulacağını görüşmek üzere sizlerle bir araya geldik. Katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum “ ifadelerine yer verdi.

 

BARIŞIN PARTİSİ OLACAĞIZ
Polat’tan sonra söz alan CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, “Herkese katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Varlığınız bizleri çok mutlu etti. Dünyanın en zor coğrafyasında yaşıyoruz. Tarih boyunca bu coğrafyada çok fazla zulümler oldu. İyisiyle kötüsüyle bu coğrafyada en ciddi barış projesi Cumhuriyettir. Biz bir kültürün mirasın çocukları ve torunlarıyız. Savaş meydanında bile önce demokrasi deyip meclisi açan bir zihniyetin evlatlarıyız. Demokrat olmayanla demokrasi kurulmaz. Barış herkesin isteğidir. Ama çözüm sürecinde biz barış anca iki noktayla olur. Bir demokrasiyi özümsemek iki silahları bırakmak diyorduk. CHP’nin ana felsefesi bu toprakta barışın partisi olmaktır.

 

SENDİKALARDAN DESTEK İSTEDİ
Barış için canlarını feda edenlerin de, şehitlerinde yanında oluruz. Biz memleketin bütün renklerine kucak açıyoruz. Sizlere ne kadar CHP’yi anlatsam da sizler benden daha iyi biliyorsunuz. Bu memleket bu şekilde devam etmez. Biz Türkiye özelinde Kocaeli genelinde İzmit sokaklarında beraber mücadele edenleriz. Bazı konularda fikir ayrılığımız olabilir ama biz herkese eşitlik diye tavır alan insanlarız. Bu yüzden hepimizin sadece siyasal partiyi desteklemekten daha önemli bir göreviniz var diyerek sendikaları bizi desteklemeye çağırıyorum. Memleketin vicdanıyla oynayanlara dur diyecek sizlersiniz” ifadelerine yer verdi.

 

SP GİBİ KÜÇÜK PARTİLER…
Ardından söz alan milletvekili Haydar Akar, “Uzun zamandır bir araya gelememiştik, CHP’nin 1 Kasım da neler yapmak istediklerini sizlerle paylaşmak istedik. 7 Haziran seçimlerinde CHP içinde sizlerin yani STK’ların olduğu bir çalışma gurubu ile seçim bildirgesini hazırladı. Temel problemlere baktığımızda CHP’nin analiz etmediği bir konu yok. Ve nasıl çözülmesi gerektiğini ifade ettik. Bunun ne kadar doğru olduğunu HDP ve MHP’nin bizim projeleri kopyalamalarından gördük. 1 Kasım’da ise AKP’de bunlara uyarak CHP’nin peşine takıldı. Saadet Partisi gibi küçük partilerin barajı açma sorunu var. Eğer CHP iktidara gelirse seçim barajı düşecek. Bu yüzden ben baraj altında kalan tüm partileri CHP’ye oy vermeye davet ediyorum. Böylece kendileri de TBMM’ye girip temsil edilecek.

 

SAĞLIK SİSTEMİNİ ÇÖZECEĞİZ
17 milyon diye bildiğimiz açlık oranı bugün 22 milyona ulaşmış diyen Akar, “CHP olarak vatandaşın refahını yükselterek yeni bir dönem açmak istiyoruz. Emeklilere iki maaş ikramiye dedik ama buna emekliler bile inanmadı. Bize buna kaynak nasıl bulacaksınız dediler. Vatandaşın görevi kaynağı nerden bulacaksınız diye sormak değil, o bildirgede kendini görüyorsa aslanlar gibi oyunu verecek ama bir sonraki seçimde sorgulayacak. Cumhuriyetin en pahalı sağlık hizmetini alıyor emekliler, emekçiler ve işçiler. Biz sağlık sistemindeki bu yanlışı çözeceğiz.

 

İNADINA EMEKTEN YANAYIZ
Birde taşeron problemimiz var. Bu konu ANAP döneminde ülkeye musallat olan bir problemdir. Bizde taşeronluğu kaldırıp hepsini kadrolu yapacağız. Bunlar 200 bin taşeronla başladılar bugün 1 milyon 600 bine çıktı. Asgari ücreti bin 500 dedik ama kıyamet koptu. Dünyanın hiçbir yerinde emekten yana olan insanların sağ iktidarı desteklediğini hiç görmedim. Ama biz inadına emekten yanayız. Onlar oy vermeseler de onların iyi yaşamaları için onlardan yana olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat