CHP Kocaeli İl Başkanlığı binasında yapılan basın açıklamasına Kocaeli İl Başkanı Erdem Arcan, İl Eğitim sekreteri Aykut Çelik İl yönetim kurulu üyeleri yer aldı.


Haber: Özgen Sarıkaya/Net Medya Grup
CHP KOCAELİ PARTİ OKULU EĞİTMENLERİ “İRADE ÜYELERİNDİR, ÖZGÜR ÖZEL’İN YANINDAYIZ”
KOCAELİ – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Parti Okulu eğitmenleri, parti genel merkezinde yaşanan yargı kaynaklı kriz ve sonrasında gelişen olaylara ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaptı. Kocaeli’de aktif görev yapan 39 CHP Kocaeli Parti Okulu eğitmeninden 35’inin imzasını taşıyan ortak bildiride, kurultay iradesine yönelik müdahaleler eleştirilirken, seçilmiş Genel Başkan Özgür Özel ve mevcut parti yönetimine destek açıklaması yapıldı.
CHP Kocaeli İl Başkanlığı binasında yapılan basın açıklamasına Kocaeli İl Başkanı Erdem Arcan, İl Eğitim sekreteri Aykut Çelik İl yönetim kurulu üyeleri yer aldı.
“Kamuoyuna Duyururuz” başlığıyla yapılan Basın açıklamasını CHP Parti Okulu Kocaeli İl Eğitim Koordinatörü Tuğman Kayalı okudu. Açıklamada, kurultay sonucunun yargı kararlarıyla tartışmaya açılmasının parti demokrasisine zarar verdiği belirtilerek, CHP’nin geleceğinin mahkeme salonlarında değil, üyelerin ve delegelerin iradesiyle şekilleneceği ifade edildi.
“Mutlak Butlan Kararını ve Müdahaleleri Reddediyoruz”
CHP Kocaeli Parti Okulu Eğitmenleri, kurultayda ortaya çıkan iradeyi geçersiz kılan girişimleri “irade gaspı” olarak değerlendirdi. Açıklamada, “Yetkisiz ve tarafsızlığı tartışmalı yargının verdiği mutlak butlan ve tedbir kararlarını kınıyor, bu sürecin siyasi sonuç üretme çabalarını reddediyoruz. İki milyonu aşkın CHP üyesinin iradesini hiçbir güç yok sayamaz” denildi.
CHP Kocaeli Parti Okulu eğitmenleri, demokratik yarış sonucunda üyelerin ve Kurultay delegelerinin desteğiyle seçilen Genel Başkan Özgür Özel ve mevcut parti yönetiminin meşruiyetinin tartışmaya açılmasına karşı çıktıklarını belirterek, derhal hemen 45 gün içerisinde kurultay çağrısı yapılması gerektiğini dile getirdiler.
“CHP’nin Babaocağına Yapılan Müdahaleyi Kabul Etmiyoruz”
Açıklamada, CHP Genel Merkezi’nde yaşanan gelişmelere de tepki gösterildi. Genel Merkez binasına yönelik güvenlik güçleri eşliğinde gerçekleştirilen TOMA, Gaz ve plastik mermili müdahalelerin kabul edilemez olduğu ifade edilerek, bunun Türkiye’nin kurucu partisine yakışmayan görüntüler oluşturduğu savunuldu.
Eğitmenler, Mustafa Kemal Atatürk’ün Amasya Tamimi’nde yer alan “Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” sözünü hatırlatarak, halk iradesine yönelik her türlü müdahaleye karşı duracaklarını kaydetti.
Genel Merkezdeki Uygulamalara Tepki
Açıklamada yalnızca yargı kararları değil, son dönemde CHP Genel Merkezi’nde yaşanan bazı uygulamalar da eleştirildi.
Kemal Kılıçdaroğlu döneminde işe alınan bazı Genel Merkez çalışanlarının Kod 48 gerekçesiyle tazminatsız olarak işten çıkarılmasının CHP’nin emekten yana kimliğiyle bağdaşmadığı ifade edildi.
Ayrıca parti genel merkezinde yaşandığı öne sürülen bazı görüntü ve uygulamaların parti tabanında rahatsızlık yarattığı belirtilerek, özellikle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in vefatıyla ilgili kamuoyunda tepki çeken ifadeler kullanan (çarpılarak öldü) diyerek büyük tepki çeken yandaş gazetecinin Genel Merkez’de işgal sonrası çikolata dağıtması ve Genel merkezde Genel Başkanın odasında bozkurt işareti yaparak poz veren kişilerin bulunmasının vicdanları yaraladığı kaydedildi.
“CHP’nin Sahibi Üyeleridir”
CHP Kocaeli Parti Okulu eğitmenleri, CHP’nin hiçbir kişi ya da grubun mülkü olmadığını vurgulayarak, partinin gerçek sahibinin üyeler ve kurultay olduğunu dile getirdi.
Açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin geleceğini mahkeme kararları değil, üyeler ve delegeler belirler. Kurultayda ortaya çıkan irade parti demokrasisinin en somut göstergesidir. Bu iradeyi yok sayan yaklaşımlar yalnızca CHP’ye değil, Türkiye’deki demokrasi mücadelesine de zarar vermektedir” ifadelerine yer verildi.
“Özgür Özel Değişimin Temsilcisidir”
Parti Okulu Eğitmenleri, Genel Başkan Özgür Özel’in göreve gelmesinin ardından CHP’nin toplumla bağlarını güçlendirdiğini ve yerel seçimlerde elde edilen başarının bu değişim sürecinin önemli bir sonucu olduğunu belirtti.
Açıklamada, CHP’nin emekten, hukuktan, adaletten ve halkın iradesinden yana siyaset anlayışını büyüttüğü vurgulanarak, partinin iktidar yürüyüşünün ancak birlik, dayanışma ve demokratik meşruiyet temelinde sürdürülebileceği ifade edildi.
Bildiride, Butlancı ve üyelerin iradesi dışında mahkeme tarafından atanan yönetime yönelik eleştiriler de yer aldı. Demokratik yarışlarda kaybedenin de kazanan kadar sorumluluk taşıdığı belirtilerek, kurultay sonucunun tartışmaya açılmasının parti tabanında kırgınlıklara neden olduğu ifade edildi.
Eğitmenler, yıllarca genel başkanlık yapmış bir siyasetçinin parti içi demokrasiye sahip çıkması gerektiğini savunarak, CHP’nin bugün ihtiyaç duyduğu şeyin geçmiş hesaplaşmaları değil, iktidar hedefi etrafında birleşmek olduğunu kaydetti.
“Atatürk’ün Partisinde Son Sözü Üyeler Söyler”
Açıklamanın sonunda Atatürk’ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesine vurgu yapan CHP Kocaeli Parti Okulu eğitmenleri, şu mesajı verdi:
“Cumhuriyet Halk Partisi’nin geleceğini üyelerin, delegelerin ve halkın iradesi belirler. Demokrasiye, emeğe, adalete ve hukuk devletine olan inancımızla mücadelemizi sürdüreceğiz. Seçilmiş Genel Başkanımız Özgür Özel ve meşru parti yönetimimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Mutlak butlan kararını, bu sürecin aktörlerini ve kayyum anlayışını reddettiğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”
Kocaeli CHP Parti Okulu Eğitmenleri adına açıklamalarda bulunan CHP Parti Okulu İl Eğitim koordinatörü Tuğman Kayalı’nın okuduğu basın açıklaması ve bildiriye imza atan Parti Okulu Eğitmenleri

KAMUOYUNA DUYURURUZ
Bizler; halen Kocaeli’nde aktif görev yapmakta olan CHP Parti Okulu eğitmenleriyiz.
Yetkisiz ve tarafsızlığı tartışmalı yargıyı; ihdas edilen mutlak butlan ve tedbir kararlarını kınıyor, saray görevlisi işbirlikçileri de reddediyoruz.
İki milyonu aşkın Cumhuriyet Halk Partisi üyesinin iradesini hiçbir güç yok sayamaz. Demokratik bir yarış sonunda Cumhuriyet Halk Partisi üyelerinin iradesiyle seçilen genel başkanımız ve meşru parti yönetimimizin sonuna kadar yanındayız. Bu mücadele bir grubun değil, halkın iradesine sahip çıkma mücadelesidir. Hiçbir güç halkın iradesinin önüne geçemez.
Atatürk’ün Amasya Tamimindeki gibi: "Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır."
Emperyalizme karşı Kurtuluş Savaşı verenlerin torunları olarak; seçilmiş ve meşru Özgür Özel yönetimiyle birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıyarak, Türkiye Cumhuriyeti'ni yeniden evrensel hukuk kurallarının uygulandığı adaletle yönetilir bir duruma getireceğiz.
Bizler emekten, adaletten, demokrasiden ve halkın egemenliğinden yana; tarihin doğru tarafında mücadeleye devam edeceğiz.
Mutlak Butlan kararını, işbirlikçilerini ve kayyumları reddettiğimizi halkımıza saygıyla duyururuz.
CHP PARTİ OKULU KOCAELİ EĞİTMENLERİ
Demokrasiye, Hukuka ve Halk İradesine Sahip Çıkanlar
TUĞMAN KAYALI
ARZU TÜRKKAL ENÇ
ÖZGÜRÇELİK
ÖZGENSARIKAYA
CUMHUR CEVDET KESEMENLİ
CAN BULUT YILMAZ
ARİFE YILMAZ
ASUMAN EKERER
AYSUN KILINÇ
BAŞAR DEĞER
BERK ARIKAN
BEYHAN KORKMAZ
CANSU ORHAN
DENİZ DEMİRCİ
DUYGUERGENE
EKREMÖZDEMİR
EMİNE ÖZDÜZGÜN
FATMAKARAYEL
FİKRİ ÇELİK
FİLİZ ÖZDUMAN
GÜLŞAH ÇUBUKLU
HASAN ALİ HAMARAT
İSKENDER BERKMUTAY
İSMAİL ÜSTÜN
KARDELEN BEYTAŞ AKYILDIZ
MEHMET ÜMİTKÜÇÜKKAYA
MELEK AYAS
OZAN AKSU
RAHİME BİLGİN
SEDA BEKTAŞ
SEYFETTİN KILINÇ
ŞENGÜL HONÇA ÇİFTCİ
ŞEYDA ERGÜVEN
YAPRAK FİDANCI
ZEKİ KARAL