Özdilek

Siyaset

CHP’nin gündemi Emlak zamları

Emlak vergisindeki artışla ilgili basın açıklaması yapan CHP’li Hüseyin Yılmaz, bir taşınmazın vergi rayiç bedeli ile satış bedeli arasındaki farkı kapatmak için bu artışların yapıldığını belirterek eleştiride bulundu

5 Mayıs 2014 Saat: 17:57
CHP’nin gündemi Emlak zamları
CHP’nin gündemi Emlak zamları

CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, düzenlediği basın toplantısı ile gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Basın toplantısına Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Av. Hüseyin Yılmaz da katıldı. Büyükşehir Belediyesi kapsamında ve tüm ilçelerde yapılan emlak vergilerinin artırımıyla ilgili ciddi sıkıntılar olduğunu belirten Yalçın Kuşkan, duruma tepki gösterdi.

 

FAHİŞ MİKTARDA

Konu hakkında açıklama yapan Grup Başkan Vekili Hüseyin Yılmaz, “Tüm ilçe belediyelerinde belirlenen arsa metrekare birim değerleri bazı mahallelerde yüzde 100 veya daha fazla oranda artmış, bu oran da emlak vergilerine yansıyınca fahiş miktarda vergi tahakkuku belirlenmiştir” şeklinde konuştu.

 

EKONOMİK KÜLFET

Emlak vergilerindeki bu artışların sadece emlak vergisi ile sınırlı kalmayacağını da belirten Yılmaz, “Kira bedellerine ilişkin gelir vergisi, taşınmaz satışlarındaki tapu harçları, veraset ve intikal vergileri, KDV oranları da artacaktır. Bir taşınmazın vergi rayiç bedeli ile satış bedeli arasındaki farkı kapatmak için bu artışlar yapılmıştır. Madem böyle bir amacınız vardı niye bu farkı kapatmak için 10 yıl beklediniz? Vatandaş üzerine ani bir ekonomik külfet binmesini önlemek için neden bu zammın taksitlere bölünmesine çaba harcamadınız?” dedi.

 

KAMU HİZMETİNE TERS

Son olarak emlak vergisinin belediyenin en büyük kaynağı olduğunu vurgulayan Hüseyin Yılmaz, “Kentimizdeki belediyeler de bütçelerindeki açıkları en kolay şekilde sade vatandaştan alınan vergilerle kapatma yoluna gitmiştir. Oysa belediyeler bütçelerindeki gelir gider arasındaki uçurumu kapatma yolunu tercih etmeli ve en büyük harcama kaynakları olan reklamları artık bitirmelidir. Vatandaştan yüksek miktarda emlak vergisi alınması kamu hizmetinde bulunma amacı ile bağdaşmıyor" diyerek sözlerini bitirdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat