Özdilek

Siyaset

CHP: MİA Projesinde mahkeme bizi haklı buldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Ömer Türkçakal Bulvarında hayata geçirmeyi planladığı Merkezi İş Alanları(MİA) Projesinin İdari Mahkeme tarafından yürütmesinin durdurulmasının ardından CHP İl Örgütü, yaptıkları tespitlerin mah

22 Eylül 2014 Saat: 16:24
CHP: MİA Projesinde mahkeme bizi haklı buldu
CHP: MİA Projesinde mahkeme bizi haklı buldu

Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü, düzenlediği basın toplantısında Kocaeli 2. İdari Mahkemesinin MİA Projesinin yürütmesinin durdurulmasına karar verdiğini açıkladı. Ayaz Pastanesinde düzenlenen basın toplantısına CHP Kocaeli Milletvekilleri Haydar Akar ve Mehmet Hilal Kaplan, Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grubu Sözcüsü Av.Hüseyin Yılmaz, eski sözcü Av. Fahri Örengül, eski meclis üyesi Ali Haykanalı, İl Başkanı Yalçın Kuşkan, İzmit Belediye Meclis Üyesi Şaban Sarıgülle katıldı.

CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, geçen yıl da aynı toplantıyı yaptıklarını belirterek, “Biz geçen yıl da bu düşünceyi savunduk. Bizim ana fikrimiz şudur. Biz, Büyükşehir Belediyesinin ve İzmit Belediyesinin geri dönülmeyecek projeler yapmasını engellemeye çalışıyoruz. Biz, burası halde kalsın demiyoruz; uygun proje yapılsın diyoruz. Geçen yıl yapılan değişikliklerle ilgili olarak Büyükşehir Meclis Üyelerimizle sıkıntıları tespit ettik. Bizim tespit ettiğimiz her sıkıntı mahkemenin bilirkişi raporunda da tespit edilmiştir” dedi.

MİA Projesi sürecini başından beri yakından takip eden eski meclis üyesi Ali Haymanalı da “Burada cazibe merkezi yaratacak bir proje geliştirelim dedik. Onlar, binlerce itiraz olmasına rağmen bu plan tadilatını meclisten geçirdiler. 41 Burada inşaat ruhsatı da bu mahkeme kararıyla birlikte çökmüştür. Bunun devamı da gelecektir” diye konuştu. CHP Milletvekili Haydar Akar da “Biz dikey değil, yatay bir yapılanmayla kente görsellik açısından daha estetik bir görünüm sağlanmasından yanayız” ifadesini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat