Özdilek

Siyaset

CHP, MHP ve Pensilvanya kaybetti

Yerel seçimler sonrasında zafer konuşmasını yapan Karaosmanoğlu, “CHP, MHP ve Pensilvanya kaybetti” dedi.

1 Nisan 2014 Saat: 18:17
CHP, MHP ve Pensilvanya kaybetti
CHP, MHP ve Pensilvanya kaybetti

30 Mart Yerel Seçim çerçevesinde CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan rakibi Tahsin Tarhan’ı açık ara geçerek Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı açık ara alan İbrahim Karaosmanoğlu Leyla Atakan Kültür Merkezi Şefik Postalcıoğlu Salonu’nda durumu değerlendirmek üzere basın açıklaması yaptı. Karaosmanoğlu toplantıya yarım saat gecikmeli geldi.

“MİLLETİMİZ KOCAELİ’YE SAHİP ÇIKTI”

Basın toplantısında konuşan Karaosmanoğlu, “Milletimiz bir kez daha sağduyusunu konuşturdu. 30 Mart yerel seçimlerine yüzde 90’lık katılım gerçekleşti. Türkiye açından sevindirici bir şey. Milletimiz sandığı önemsiyor. Bayrama giderken gibi sandığa gittiler. Türkiye’de bir iki yerde üzüntülü yerler oldu ama kentimizde en küçük olay dahi olmadı. Türkiye üzerinde ameliyat yapmak isteyenler var. Milletimi en güzel cevabı sandıkta verdi. Milletimiz milli iradesine başbakanımıza Kocaeli’ye sahip çıktı. Yola ak kadrolarla devam mesajını tüm dünyaya vermiş oldu. Milli iradeye kurulan bütün tuzaklara rağmen gereken cevap sandıkta verildi. Millete oynanan kirli oyunlar milletin farkındadır” dedi.

“MUHALEFET DE MESAJINI ALSIN”

Seçim sonrasında muhalefetin ve iktidarın alması gereken mesajlar olduğunu söyleyen Karaosmanoğlu, “Milli iradeye saygı göstermek gerekir. Sandıkta çıkan mesajı dosdoğru okumak gerekir. Hem kazanan hem muhalefet bunu çok iyi okuması gerekiyor. Herkes alması gerekeni almalı. Ben de mesajımı alıyorum. Daha mütevazi ol, daha çok çalış, halktan kopma, sakın ha şımarma mesajını alıyorum. Muhalefet de mesajını alırsa şehrimiz çok daha iyi olacaktır. Meydanlarda yutturulmaya çalışılan montaj k muhalefetinin CHP’nin tek sermayesi oldu. Yeni sermaye arayışına girmelidir. 30 Marttan sonra kendilerini yenileyecektir. Muhalefet paralel ve kirli odakların değil milletin yanında durmayı öğrenmeli. Güçlü bir muhalefet iktidara yön verir. İktidara yanlış yapma fırsatı vermez” dedi.

“CHP, MHP VE PENSİLVANYA KAYBETTİ”

Başbakan’ın çalışmalarından bahseden Karaosmanoğlu, “Başbakanımız insanüstü bir gayret günde 2-3 miting yapmak suretiyle Türkiye ile kucaklaşmıştır. Kısılan sesine rağmen milletin karşısına çıkmıştır. Ağlayanlar da alay edenler de vardı. Her iki taraf da sandıktan karşılığını aldı. Kocaeli kazandı. 30 Mart’ta AKP karşısında oluşan cephe kaybetti. Eski Türkiye’yi özleyenler derin kulaklar darbeciler kaybetti. CHP, MHP ve Pensilvanya Partisi kaybetti. İttifakları hiçbir işe yaramadı. Devlete millete tuzak kuranlar da kaybetti Türkiye, Kocaeli ve halkımız kazandı.30 Mart Türkiye’nin kaderiydi” şeklinde konuştu.

“ZAFER SARHOŞU OLMADIK”

Önümüzde iki önemli seçim olduğunu ifade eden Karaosmanoğlu, “Ağustos’taki Cumhurbaşkanlığı ve2015’teki genel seçimler oldukça önemlidir. Her iki demokrasi yarışında da alnımızın akıyla çıkacağız. Hiçbir zaman zafer sarhoşu olmadık bundan sonra da olmayacağız. Bu başarı halkımızın başarısıdır. Bu başarının kalitesini aşağı düşürmeyeceğiz. Bize gelen kardeşimize büyük misafir gibi ve samimi bir şekilde davranıyoruz. Müşteri velinimetimizdir. AKP 3 genel 3 yerel seçim yaptı. 8 demokrasi sınavından alnımızın akıyla çıktık. Büyük başarılar elde ettik. AKP bütün seçimlerden oylarını arttırarak çıkmayı başarmıştır. Bu zafer Başbakan ve tüm milletimizin eseridir” şeklinde konuştu.

“YOLSUZLUK YAPANIN ALLAH BELASINI VERECEK”

Milletimiz ayakkabı kutularına en güzel cevabı verdi. Hırsızlığı kimse onaylamaz. O telefon konuşmalara inanıp politikalarını bunun üzerine kuruyorlar. Yolsuzluk yapanın Allah belasını verecek” ifadelerine yer verdi. Yolsuzluk yapılan yerlerde yol olmaz, memleket ilerlemez. Yolsuzlukta ortaklar çoğaldıkça millete bir şey kalmaz. Demokrasinin olmadığı zamanlarda Türkiye’de büyük yolsuzluklar olmuştur. Bu hükümet gelip pijamasına varıncaya kadar almıştır. Vatandaşın hangi partiye oy verdiği bizim sorunumuz değil. Vatandaşlarımızı eşit bir şekilde kucaklamaya devam edeceğiz.

“YÜZDE 97’SİNİ YERİNE GETİRDİK”

Geçtiğimiz dönem ki projeler hakkında konuşan Karaosmanoğlu, “AKP 2023’e AK kadrolarla hazırlanacak. Geçen seferki seçim beyannamemizin yüzde 97’ini yerine getirdik. Bilerek yerine getirmediğimiz projeler de oldu. Bizim bir sürü projemiz var orada. Biz şimdi en az 60 trilyon harcayacağız. Kocaeli’de her iki kişiden birinin oyunu almak bizim için büyük bir iftihar olduğu kadar büyük de sorumluluktur. Seçim beyannamemiz Kocaeli’ye sözümüzdür” diyerek ilçelerde ki hizmetler için hazırlanan seçim beyannamelerini gösterdi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat