Özdilek

Siyaset

CHP’lilerden Milli Marş Skandalına Büyük Protesto

CHP İzmit İlçe Örgütü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi etkinliğinde ilahi formatında İstiklal Marşı okunmasına Büyükşehir önünde İstiklal Marşı okuyarak tepki gösterdi.

27 Mart 2018 Saat: 07:14
CHP’lilerden Milli Marş Skandalına Büyük Protesto
CHP’lilerden Milli Marş Skandalına Büyük Protesto

En büyük tepki CHP izmit ilçe örgütü’nden

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Şehit Recep Topaloğlu Salonu’nda gerçekleştirdiği Masa Tenisi Turnuvası'nda İstiklal Marşı’nı ilahi formatında okuyan mehteran takımına ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne en büyük tepki Cumhuriyet Halk Partisi İzmit İlçe Örgütü’nden geldi. Sabah saatlerinde CHP İzmit İlçe binasında toplanan çok sayıda partili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önüne kadar yürüdü.

Etten duvar ile karşılaştılar

İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya önderliğinde toplanan grup Büyükşehir önüne gelince zabıta ekipleri ve belediye personelinin kapıda etten duvar örmesi ile karşılaştı. Türk bayrağı önünde İstiklal Marşı’nı okuyan CHP’liler başta Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve diğer yetkililerin tüm Türkiye’den özür dilemesi gerektiğini ifade etti.

İstiklal marşı budur ve böyle söylenir

CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, “Çıkmış olan bir sorunu düzeltmeye geldik. Ben isterdim ki belediye başkanı bizi ağırlasın İstiklal Marşı’nı beraber söyleyelim. Biz bunu ecdadımızın kanıyla öğrendik. Dizi tutmayan ninenin ayağa kalkmasıyla öğrendik. Yaz kış demeden içimizde ki coşku ile öğrendik. O yüzden hiç kimse ay yıldızlı bayrağımızı ve İstiklal Marşımızı farklı bir noktaya getirmeye çalışmasın. İstiklal Marşı budur ve böyle söylenir” diye konuştu.

Gök kubbeyi başınıza yıkarım

Konuşmasına devam eden Küçükkaya, “Sakın orada çalışan 50-60 garibanın üstüne bunu yıkmayın. O bando takımından biri zarar görürse gök kubbeyi başınıza yıkarım. Bu parça bir talimatla çalınmıştır. Haberim yoktu demeyin sakın. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve diğer yetkililerin tüm Türkiye’den özür dilemesi gerekiyor. Bu durum kabul edilemez” diyerek sözlerini tamamladı.

Her şeye karışıyor

Küçükkaya’dan sonra söz alan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “İstiklal Marşımız ortak değerimiz. Sözlerinin değiştirilmesi kabul edilemezse bestesinin değiştirilmeye çalışılması da kabul edilemez. Emir tepeden gelmekte. Bunu Cumhurbaşkanı diyor. Her şeye limon oluyor. Her şeye karışıyor. Bu konularda ortak değerlerimize daha duyarlı ve saygılı olması gerekiyor” dedi. Eylem Türk bayrağının açılması ile sona erdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat