Özdilek

Siyaset

CHP’liler Yuvacık Barajı’nda buluştu

Seçime sayılı günler kala çalışmalarına hız katan Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmit Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen ve çok sayıda partili yap-işlet-devret modeliyle yaptırılan, Yuvacık Barajında bir araya geldi.

19 Ocak 2014 Saat: 14:11
CHP’liler Yuvacık Barajı’nda buluştu
CHP’liler Yuvacık Barajı’nda buluştu

1998 yılında Sefa Sirmen’in yaptırdığı Yuvacık Barajında  düzenlenen etkinliğe CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, CHP İzmit ilçe başkanı Selman Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahsin Tarhan,İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Hale Meriç, CHP Gençlik Kolları il Başkanı Ozan Aksu,İzmitAtatürkçi Düşünce Derneği Başkanı Mustafa Küpçü,Gölcük Belediye Başkan adayı Turan Dumlu,Keramettin Gençtürk, Cengiz Sarıbay, Bozkurt Uslu, Fikret Toker, Birol Sağlam,Kadri Veziroğlu, Fahri Örengül, Fatma Hürriyet Kaplan ve çok sayıda partili katıldı.

TÜM KENT YARARLANIYOR

Mehmet Ali Paşa Halk Dansları Topluluğunun gösterisiyle başlayan etkinlik CHP İzmitİlçe Başkanı Selman Yıldırım’ın konuşmasıyla devam etti.  Yıldırım, “Bu tarihi günü bizlere yaşatan ve önemli projelere imza atanlarla onur ve gurur duyuyoruz.  Uzun zamandır Yuvacık Barajı üzerinden siyaset yapan insanların bu tarihi günde aramızda olmasını isterdim.  Maalesef bizi eleştirenler  bugün aramızda değil” dedi. Sefa Sirmen'in İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde genel sekreterlik yapan Kadri Veziroğlu, “ Yuvacık Barajı, 15 yıldır Kocaeli Kentinde evsel ve Endüstriyel su ihtiyacını karşılıyor. bugün Dünya’nın en büyük barajıydı. Dimdik eksiksiz ve noksansız çalışmaya devam ediyorlar. Yuvacık Barajı’ndan tüm Kocaeli yararlanıyor. Başımız dik alnımız açık dimdik karşınızdayız. 10 yıl ağır ceza mahkemelerinde yargılandık ama bizi mahkum edecek bir şey bulamadılar. Ne mutlu bize.  Bugün baraj belediyenin oluyor.  30 Mart’ta kazanacağımız seçimde suyu ucuzlatacağımıza adaylarımız adana söz vermek istiyorum.  Beş yılda barajdan 600 Milyon ton su alan ve bu suyu halkımıza 850 Milyon Dolar fatura ile dağıtan bugünkü belediye yönetimi, işletme şirketinin beşyılda bu su için kestiği 390 Milyon Dolarlık faturanın tek dolarını ödememişti. Halkımız adına hesap sormaya devam edeceğiz ve bu işin peşini bırakmayacağız” şeklinde konuştu.

 

Yuvacık Barajının imarı aynı zamanda İzmit Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen,” Baraj üzerinden oyun oynuyorlar” dedi. Sirmen,” Tarihi birgün yaşıyoruz. Türkiye de en çok tartışılan bir projenin devir teslim törenindeyiz. İftihar ettiğimiz onur duyduğumuz projemiz Yuvacık Projemiz. Yuvacık Barajı İzmit Kocaeli halkınındır. Türkiye’de ilk kez bir belediyenin barajı var. Yaptığımız her projenin hesabını hem yargıya hem de halkımıza verdik. Demokrasinin de gereği de budur. Devlet su işlerinin 36 yıl temel atıp bıraktığı projeyi biz tamamladık. Bu baraj yılda 140 milyon küp su üretmektedir. Şuan seçim öncesi oyun oynuyorlar ve barajda suyun bittiğini söylüyorlar. Aynı oyunu 2006 yılındada oynadılar.  Seçimlere yaklaştığımız günlerde barajı yetersiz göstermek için sapanca gölünden su getirdiklerini söylüyorlar. Biz eleştirilmeye alıştık. Bu barajı yap işlet devret projesiyle  30 ay gibi kısa sürede tamamladık.  Yargılandık ve aklandık. Kente ne kadar değer katan proje varsa bizim dönemimizde yaptık.   Biz gelene kadar çöpler denize dökülüyordu. Şimdi ise Türkiye de tek olan İZAYDAŞ’ı kurduk. Bunlar Kocaeli’ye değer katan projelerdir.

BİZ BORCUNU ÖDERİZ BİZE BIRAKSINLAR

CHP Kocaeli Büyükşehir Başkan adayı Tahsin Tarhan, “ Bu barajın yapıldığı yıllarda kamunun yapamayacağı Sefa Sirmen projeyi geçekleştirmek için kapı kapı gezip finansman arıyordu. Herşeyden önemlisi ekmek ve sudur.  Bu ülkede herşey ticaret değildir. Bu proje çok önemli bir proje. Büyükşehir başkanı olursam bu projeyi kimseye yedirtmeyeceğim ve kimseye kaptırmayacağım. Bu projenin borcu olduğunu söylüyorlar. Gerekirse biz borcunu öderiz bize bıraksınlar. Kocaeli elindeki kaynaklarla bu borçları öder. Bu baraj Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne hayırlı olsun” dedi.

 

CHP Kocaeli İl Başkanı Yalçın Kuşkan, “mevcut büyükşehir belediyesinin bugün güzel bir organizasyonu yapmasını ve CHP’ninde katılmasını isterdim” dedi. Kocaeli büyük bir metropol.  Suyu barajı yıllardır çekişme konusu yaptılar. Yuvacık suyuna şükredilmeli teşekkür edilmeli.  Biz Yuvacık Barajının herkese hayırlı uğurlu olmasını” diliyorum dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat