Siyaset

CHP’li Yıldırım: Doğan, İzmit’e uzaylı kalmış

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın ‘Sefa Sirmen zamanında mezbelelik olan bir yapıyı modern bir hale getirdik’demecine cevap veren CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım, “Asıl bunu söyleyen belediye başkanı İzmit’e uzay

9 Ekim 2013 Saat: 01:24
CHP’li Yıldırım: Doğan, İzmit’e uzaylı kalmış
CHP’li Yıldırım: Doğan, İzmit’e uzaylı kalmış

CHP İzmit İlçe Örgütü’nün haftalık yönetim kurulu toplantısı parti binasında yapıldı. Toplantı öncesinde makamında gündemi değerlendiren ve parti çalışmaları hakkında bilgi veren İlçe Başkanı Selman Yıldırım, İzmit Belediyesi’nin kendisiyle mahkemelik olan Halkevi esnaf ını yıldırmak amacıyla toplamda 1 milyon liraya varan işgaliye bedeli almayı düşündüğünü söyledi.

‘HUKUKA UYGUN DEĞİL’

İzmit Belediyesi ile mahkemelik olan esnaf ı yıldırmak amacıyla almayı düşündüğü işgaliye bedelini oldukça yüksek tutarak cezalandırmak istediğini savunan Yıldırım, CHP’li meclis üyelerini esnaf ı sıkıntıya sokacak kararlara imza atmamaları konusunda uyardıklarını belirtti. Yıldırım ayrıca, İzmit Belediyesi’nin Plaj Yolu’nda yaptırdığı köylü pazarında hukuka uygun olmayan işlerin döndüğünü savundu. 

‘TEMİZLİK İŞİNİ YAPAN FİRMA’

İzmit Belediyesi’ne meclis CHP meclis üyeleri aracılığıyla yazılı cevaplamaları istemiyle köylü pazarının hangi yöntemle yapıldığını sorduklarını söyleyen Yıldırım, “Belediye ise verdiği cevapla Özkartallar firmasının kendilerine gelerek pazarı yapmak istediklerini söyledi. Bu firma belediyenin yılda ortalama 15 milyon lira ödeyerek temizlik işlerini yaptırdığı firma. pazarın yapımı için AKP’li bir yöneticinin sahibi olduğu firma Özkartallar’a 80 bin liralık çelik konstrüksiyon faturası kesmiş.  Burada ciddi hukuksuzluk var” dedi.

‘İZMİT’İ KESİN ALACAĞIZ’

Ak Partili yöneticilerin seçimlere yönelik açıklamalarına dikkat çeken Yıldırım, “İktidar partisinin yöneticileri 13-0’lardan bahsederek iddialı açıklamalarda yapıyorlardı. Şimdilerde ise 12-1’lerden bahseder oldular. Ben 12-1 demiyorum İzmit’i mutlaka alacağız diyorum.  AKP’nin alacağı belediye sayısı düşecek” şeklinde konuştu. ‘CHP uzaydan adam getirse yine seçimi kazanamaz’ diyen İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ’a cevap veren Yıldırım, “CHP’nin uzaydan adam getirmeyeceği kesin” değerlendirmesi yaptı.

7 BİN 500 PARTİLİ OY KULLANACAK

Açıklamalarına devam eden Başkan Yıldırım, “Mevcut belediye başkanı Belsa Plaza yı modern bir görünüşe kavuşturduklarını ve Sefa Sirmen zamanında alanın mezbelelik olduğunu söylüyor. Asıl bunu söyleyen belediye başkanı İzmit’e uzaylı kalmıştır” diye konuştu. 27 Ekim’de yapılacak olan ön seçimle ilgili açıklamalarda bulunan Selman yıldırım, ön seçimde 7 bin 500 partinin oy kullanacağını kaydetti.

‘300 PARTİLİYE BİR SANDIK’

Ön seçim için İzmit Lisesi, Gazi Lisesi ve İzmit Endüstri Meslek Lisesi’nden birine izin verilmesi için başvuruda bulunduklarını ancak henüz bir cevap verilmediğini kaydeden Yıldırım, “Valiliğin ön seçimi iyi bir şekilde yapmamız için uygun olan okula izin vereceğini umuyorum. Ön seçimde 300 partiliye bir sandık kuracağız. Toplamda ise 25 sandık kurmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat