Özdilek

Siyaset

CHP'li vekil Sertel'den 'Türkşeker' yorumu

Özelleştirilen 10 fabrikanın ardından 15 fabrika ile faaliyetlerine devam eden Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’nin öz sermayesi şeker gibi eriyor. Öz sermayesi eksi 1 milyar 71 milyona düşen şirket ile ilgili Sayıştay, "Normal şartlarda,...

10 Haziran 2022 Saat: 17:05
CHP'li vekil Sertel'den 'Türkşeker' yorumu
CHP'li vekil Sertel'den 'Türkşeker' yorumu

Özelleştirilen 10 fabrikanın ardından 15 fabrika ile faaliyetlerine devam eden Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’nin öz sermayesi şeker gibi eriyor. Öz sermayesi eksi 1 milyar 71 milyona düşen şirket ile ilgili Sayıştay, "Normal şartlarda, bu şekildeki bir şirketin ticari hayatta faaliyetine devam edebilmesi mümkün değildir" uyarısını yaptı.

ANKARA (İGFA) - Türkiye Şeker Fabrikaları’nın bilanço ve hesaplarının görüşüldüğü KİT Üst Komisyonu toplantısında konuşan CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, “Görünen o ki yapılan zamlar dahi durumu kurtarmaya elverişli değil. Sayıştay, şirketin borç sarmalında olduğunu, öz sermayesinin günden güne eridiğini ve gerekli sermaye artırımları yapılmazsa iflas durumuna sürükleneceğini çok açık ve net koyuyor. Türkiye Şeker Fabrikaları, sıcak çaya düşmüş kesme şeker gibi eriyor” dedi.

Peş peşe gelen zamların ardından halkın şekeri acı olarak tattığını vurgulayan Atila Sertel, öz kaynakların eksi 1,1 milyar TL olması demek şirketin hiç öz kaynağının kalmadığı, birikmiş zararın da 1,1 milyar TL'lik kısmının yabancı kaynaklara sirayet ettiği ve 2020 yılı sonunda 7 milyar 959 milyon TL olan yabancı kaynakların 1,1 milyar TL'lik kısmının da birikmiş zararlar nedeniyle kaybedildiği anlamına geldiğini söyledi.

Normal şartlarda bu şirketin ticari hayatta faaliyetlerine devam etmesinin mümkün olmadığını belirten Sertel, "Sayıştay da bu şekilde devam edilemeyeceğini, acil bir sermaye artırımı gerektiğini söylüyor. Siz ise diyorsunuz ki ‘Biz Özelleştirme İdaresi Başkanlığına defalarca yazdık, bir daha yazdık, bir daha yazdık ama netice alamadık. 15 şeker fabrikası olan, adında Türkiye olan bir kurum göz göre göre eriyor ve ilgililer, yetkililer bunu seyrediyor" yorumunda bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat