Özdilek

Siyaset

CHP ‘Lİ MECLİS ÜYELERİ VALİYİ PROTESTO ETTİ

Vali Ercan Topaca’nın İl Genel Meclisi üyelerine verdiği yemeğe CHP’li Ahmet Uzun, Dursun Genç, Mehmet Kaçar, Mustafa Asım Uğurlu, Nurhan Atalay, Adnan Tok ve Rüstem Yıldırım katılmadı. 7 meclis üyesinin de vali Topaca’yı protesto e

24 Ocak 2013 Saat: 15:48
CHP ‘Lİ MECLİS ÜYELERİ VALİYİ PROTESTO ETTİ
CHP ‘Lİ MECLİS ÜYELERİ VALİYİ PROTESTO ETTİ

Vali Ercan Topaca, İl Genel Meclisi üyeleriyle Emex Otel`de öğle yemeğinde bir araya geldi. Topaca`nın ev sahipliğinde gerçekleşen yemeğe; İl Genel Meclisi Başkanı Fahim Kılıç, AKP grup başkan vekili Celal Özkaraaslan, CHP grup başkan vekili Ahmet Elmas, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Burhan Erez ile meclis üyeleri katıldı.CHP`li meclis üyeleri Dursun Genç, Mehmet Kaçar, Ahmet Uzun, Mustafa Asım Uğurlu, Nurhan Atalay, Adnan Tok ve Rüstem Yıldırım yemeğe katılmaması dikkat çekti. CHP`li 7 meclis üyesinin de vali Topaca`yı protesto etmek amacıyla yemeğe katılmadığı öğrenildi.


İSİM BIRAKACAK PROJELER
Birlikte yenen yemeğin ardından vali Topaca, 2013 yılı içinde yapacakları çalışmalar hakkında İl Genel Meclisi üyelerinin görüşlerini alacaklarını söyledi. İl Genel Meclisi`nin bu yıl bütçesinin 83 milyon lira olduğunu ifade eden Topaca, “Kısıtlı imkanlarla büyük hizmetler yapmaya çalışıyoruz. 2013 yılı içinde şimdiye kadar yapılmayan hizmetler yaparak, isim bırakan projelere imza atacağız. 2014 yılının mart ayında il genel meclisleri kapanacak. İmar sıkıntıları ve çarpık kentleşmeyle ilgili ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. İmar uygulamalarını tek çatı altında toplayacak bir kanun yapıldı. Bu kanunlar hazırlanırken bazı toplantılara ben de katıldım” dedi.


BÜTÜNLÜK KAZANDIRACAK
Meclisleri tek çatı altında toplayacak olan kanunun kentlere bir bütünlük kazandıracağını aktaran Topaca, “Avrupa`nın 1980`li yıllarda yaptığını bizler şimdi yapıyoruz. İstanbul`da ilçe sınırlarını sokaklar ayırıyor. Bir sokakta emlak ve reklam vergisi başka, hemen yanında bulunan sokakta başka. Bu kanun kentlere bir bütünlük kazandıracak. Yasaların kentlerimize kazandırdıklarını 15 yıl sonra rahatlıkla göreceğiz. Kurumlar büyüdükçe teknik imkanları, yapacakları işlerin kapasitesi genişliyor” şeklinde konuştu.


MECLİSE TEŞEKKÜR ETTİ
Meclis üyelerine teşekkür eden vali Topaca, “2.5 yıldır buradayım. Meclis üyelerimizin, yaptığımız hiçbir olumlu işe karşı olduklarını görmedim. Hep destek verdiler. Önümüzde 1 yıldan daha fazla süre var. Meclislerin kapandığı son güne kadar birlikte çalışacağız. Meclis üyelerimiz zaman zaman gerek birbirlerini gerekse beni eleştiriyor. Ben yapıcı olan, yararlı olan her eleştiriyi dikkate alıyorum. Kişiliğime saldırı olmadıkça yapılan olumsuz eleştirilere de saygı duyuyorum” ifadelerine yer verdi.


KABE`DE YEMEK VERSE GİTMEM
Öte yandan telefonla ulaştığımız Ahmet Uzun yemeğe katılmamasının sebebini açıkladı. Uzun, “Vali Ercan Topaca`yı protesto etmek için gitmedik. Vali Kabe`de yemek verse yine gitmem. Diğer arkadaşlarımızın da gitmemesi gerekiyordu” dedi. Aldığımız bilgiye göre yemek ilk etapta AKP`li Hüseyin Yazıcı`nın sahibi olduğu Maşukiye`deki Yazıcılar Otel`de yapılacaktı. Ancak CHP grubu yemeğin Yazıcılar Otel`de yapılması halinde katılmama kararı alınca vali Topaca yeri değiştirdi ve Emex Otel`e aldı. Böyle olunca CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, yemeğe katılımı serbest bıraktı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat