Özdilek

Siyaset

CHP’Lİ KOÇ: ÇAYIROVA YERİNDE SAYDI

Vatandaşlarla buluşan CHP’den Çayırova Belediye Başkan aday adayı Timur Koç, “İlçe yerinde saydı. Örnek bir Avrupa kenti kurabiliriz. İşte bunun için yola çıktım” dedi

25 Ağustos 2013 Saat: 21:32
CHP’Lİ KOÇ: ÇAYIROVA YERİNDE SAYDI
CHP’Lİ KOÇ: ÇAYIROVA YERİNDE SAYDI

Çayırova Emek Mahallesi Yolören Derneği Lokali`nde düzenlenen halk toplantısında başkan gibi karşılanan CHP`den Cayırova Belediye Başkan aday adayı Timur Koç, göreve geldiklerinden nelen yapacaklarını anlattı. Halkın ve partililerin yoğun ilgisiyle karşılanan Koç, “Çayırova`nın çocuğu ve bu belediyenin kurucusu olarak, denizi, treni ve üniversitemizi elimizden alanlardan şikayetçiyim. İlk işimizÇayırovayı sahile kavuşturmak olacak” dedi. Koç, konuşmasına Çayırova`nın mahalle olduğu günlerden başlayıp, kendi dönemi, Faruk Taşçı ve Ziyaettin Akbaş dönemini proje ve hizmet bakımından ayrıntılı bir şekilde değerlendirdi.


RÜTUŞ DÖNEMİ
Timur Koç, “Faruk Taşçı dönemi, bizim kamu için ayırdığımız arsalara hayırseverlere okul yaptırarak geçti. Ziya bey dönemi ise bizim projelerimize rütuş yaparak geçti. Büyükşehir ise, üst geçit ve kavşaklar dışında Çayırova`yı bir projeye layık görmedi. Sonuçta 10 yılda gerçek anlamda bir çivi bile çakılmadı” diye konuştu.


ÖNCÜLÜK ETTİK 
Aday adayı Koç konuşmasına şöyle devam etti: “Gelir imkansızlıklarına rağmen, belediyeyi kurup imar planlarını yaptık. Hem de bölgede tek belediye olarak. Yuvacık Barajı suyunu ilk olarak bölgeye biz getirdik. Hem de üç yıl halktan ücret almadan su verdik. Toplu konut projelerine bölgede biz öncülük ettik. Rant hesabı yapmadan.


YENİ PROJE YOK
Araç parkı kurduk, belediye hizmet binası yaptık, caddeler açtık. Kanalizasyon, istinat duvarları, muhtarlık binaları ve onlarca hizmeti yaptık. Çayırova`nın ilçe olmasının temellerini attık. Sonra ne oldu? Buyurun yeni bir proje gösterebilirseniz gösterin.” Koç, kendisinin de eksiklikleri olabileceğini, geçmişte kırdığı, üzdüğü veya isteklerini karşılayamadığı insanlar varsa, onlardan özür dilediğini de vurguladı.


İLÇE YERİNDE SAYDI
Faruk Taşçı dönemini belediye için bir kayıp olarak niteleyen Koç, mevcut belediye başkanı Ziyaettin Akbaş için ise, “Ziyaettin bey, benim okul arkadaşım. Değerli, iyi niyetli bir insandır. Kendisini incitmek istemem. Ancak, iyi insan olmak başka belediye başkanlığı başka. Bu anlamda,Çayırova yerinde saydı. Bu belediyenin kurucusu olarak Çayırova`da yeni bir dönem başlatmak gerekiyor. Örnek bir Avrupa kenti kurabiliriz. İşte bunun için yola çıktım” şeklinde konuştu.



İDDİALI PROJELER
 

Partisinin kendisini aday göstermesi halinde, ulaşmadık insan bırakmayacağını, geçmişte eksikleri olması durumunda vatandaşlardan özür dileyip gönüllerini alacağını, projelerini ve neden görev almak istediğini ısrarla anlatacağını, görev verilmemesi durumunda ise partisinin adayı ile kol kola vererek aynı şekilde çalışmalara destek olacağını anlatan Koç, belediye başkanı olması durumunda  iddialı projeler gerçekleştireceğini söyledi.


SINIR ADALETİ 
Çayırova`nın, bankaların üssü bir konumda olduğunu belirten Koç, “Stratejik bir bölge.Uygulayacağımız mega projeler ile ilçemiz gözde kentlerden biri olabilir. Bunun hazırlıklarını yaptık. Ayrıca, haksızlığa uğramış ilçelerden biri. Sınırlar konusunda haksızlık yapılmıştır. Denizle ve tren yolu ile olan bağlantısını mutlaka sağlayacağız.  GYTE ve TSE sınırlarımıza dahil edilecek. Adaletli bir sınır paylaşımını yeniden gerçekleştirmenin mücadelesini vereceğiz” diye konuştu.


HEPSİNE ÜZÜLÜYORUZ
Vatandaşların soruları üzerine, İnönü ve Emek Mahallesi`nde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projelerine de değinen Koç, vatandaşı mutlu etmeyen, rıza olmadan hiçbir projenin yapılmayacağını ifade ederek, “Rantsal değil, kentsel projelere evet diyoruz. Rıza, hak, hukuk ve adaletin olmadığı yerde biz yokuz ve izin vermeyeceğiz” dedi. Koç, ayrıca Mısır`da cunta tarafından katledileninsanlara da, 12 Eylül faşist cuntası tarafından katledilen ve zulüme uğratılanlara da Gezi Parkı direnişi sırasında demokratik haklarını kullandıkları için katledilen gençlere de aynı derece de üzülüp kahrolduğunu vurguladı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat