Siyaset

CHP’Lİ KAYA: AKP’NİN DIŞ POLİTİKASI İFLAS ETTİ

CHP Dilovası İlçe Başkanı İsmail Kaya, “Suriye’deki son sivil katliamlarla birlikte AKP’nin dış politikası iflas etti. İç savaş, artık savaştan çıktı ve tamamen sivil katliama dönüştü” dedi

13 Ağustos 2013 Saat: 17:28
CHP’Lİ KAYA: AKP’NİN DIŞ POLİTİKASI İFLAS ETTİ
CHP’Lİ KAYA: AKP’NİN DIŞ POLİTİKASI İFLAS ETTİ

CHP Dilovası İlçe Başkanı İsmail Kaya ve başkan yardımcısı Mehmet Gülek, Suriye`de yaşanan olayları değerlendirdi. Yaşananlardan AKP`yi sorulu tutan Kaya şunları söyledi: “Suriye`deki son sivil katliamlarla birlikte AKP`nin dış politikası iflas etmiştir. İki yıldan beri Suriye`de devam eden iç savaş, artık savaştan çıktı ve tamamen sivil katliama dönüştü. Burada AKP hükümetinin rolünü iyi görmek gerekir. 


AKAN KANDAN SORUMLU
El Kaide`nin uzantısı olan El Nusra son bir haftada neredeyse tamamı kadın ve çocuk olan yüzlerce çocuğu vahşice katletti. El Nusra`ya lojistik, askeri ve siyasi olarak verdiği destekleAKP hükümeti orada dökülen her damla kandan sorumludur. AKP`nin geliştirdiği kirli politikalarını açığa çıkararak halkın vicdanında mahkum etmek ana muhalefet olarak bizim görevimizdir.”


Dilovası`nda bu güne kadar AKP`ye oy veren vatandaşlara seslenen başkan Kaya konuşmasını şöyle tamamladı:  “İslamiyetin neresinde 7-8 yaşındaki yüzlerce çocuğu işkence ederek, tecavüz ederek katledenlerle aynı saflarda yer almak vardır? Değil yüce dinimiz İslam, bunu hiçbir düşünce kabul etmez. 


Mısırda`ki askeri darbeyi her gün medyada işleten, Arakan`da ki müslümanlar için yardım seferberliği başlatan AKP neden Süriye için vatandaşların kendi imkanlarıyla topladığı gıda ve sağlık malzemelerini bir haftadan beri sınır kapılarında 50 derecedeki sıcağın altında bekletiyor? Oradakiler Müslüman değil mi? Unutmayın ki katliama sessiz kalmak ve katillerle aynı safta yer almak orada işlenen tüm insanlık dışı müdahalelere ortak olmaktır. Unutmayalım ki dini siyasete alet ederek, bunun üzerinden siyasi rant elde edenler dinin en büyük düşmanıdır.” 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat