Özdilek

Güncel

CHP’li Kaplan’dan Çağdaşkent sakinlerine destek

Kocaeli’nin Çayırova ilçesi Çağdaşkent konutlarında yaşayan vatandaşlar, çevreyi kirlettikleri gerekçesiyle İnnova Geri Dönüşüm fabrikasını protesto etmek için bir yürüyüş gerçekleştirdi.

19 Ağustos 2014 Saat: 14:10
CHP’li Kaplan’dan Çağdaşkent sakinlerine destek
CHP’li Kaplan’dan Çağdaşkent sakinlerine destek

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan da vatandaşlarla birlikte yürüyerek eyleme destek verdi.

Çağdaşkent konutlarının önünde toplanan yüzlerce vatandaş, ellerinde pankartlarla ve sloganlarla İnnova firmasının önüne kadar yürüdü.

“Belediye uyuma, vatandaşa sahip çık”, “Zehir solumak istemiyoruz” şeklinde sloganlarla fabrikanın önüne gelen yüzlerce vatandaş, lastik geri dönüşümü yapan firmanın ağır koku ve kirlilik saçarak sağlığa olumsuz durum sergilediğini ifade ettiler.

Polisin güvenlik önlemi aldığı fabrika önünde basın açıklaması yapan grubun sözcüsü, 1 yıldır bu olumsuzluğun yaşandığını ve yetkililerin sessiz kalmasını eleştirdi.

Konuyu gündemde tutan ve mecliste bu konuyla ilgili soru önergesi veren CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan’a teşekkür eden grup sözcüsü, mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

Fabrika önünde bir konuşma yapan Milletvekili Kaplan, “Ne yazık ki 1 yıl geçmesine rağmen bu sıkıntı yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta yine Vali’yi, Kaymakamı, il çevre müdürlüğü ve Sağlık bakanlığını aradım ve bu fabrika ile ilgili önlem alınmasını istedim. Burada amacımız sanayiye karşı çıkmak değil ama sanayi ile kent konutlarının yan yana olması, kanserojen ve toplum sağlığına zarar verecek yapıya önlem alın dedim. Çağdaş Kent konutlarının burnunun dibinde sanayiye izin verdiler. Hem de tedbir almadan yan yana kalırsa gelecek kuşaklar ve hepimizin yaşayacağı alanlar daralacak. İzin vermemek lazım.  Sizden ricam, birlikte yasalar çerçevesince hakkınızı arayın, biz de her zaman sizin yanınızda olacağız” diye konuştu.

 

GEÇEN YIL SORU ÖNERGESİ VERMİŞTİ

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Çağdaşkent konutları sakinlerinin çevreyi kirlettiği gerekçesiyle kendisine şikâyette bulundukları İnnova Geri Dönüşüm firması hakkında geçtiğimiz yılın Ağustos ayında meclise soru önergesi vermiş ve Çevre ve Şehircilik Bakanına söz konusu firmaya tedbirler alınmadan verilen ÇED raporunu ve yer seçiminin doğru olup olmadığını sormuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat