Özdilek

Siyaset

CHP’li kadınlar cezaevi annelerini unutmadı

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurhan Atalay ve parti üyeleri, Anneler Günü sebebiyle Kandıra 2 Nolu Açık Ceza İnfaz Kurumu’na giderek ziyarette bulundu.

12 Mayıs 2014 Saat: 09:17
CHP’li kadınlar cezaevi annelerini unutmadı
CHP’li kadınlar cezaevi annelerini unutmadı

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurhan Atalay ve beraberindeki CHP üyeleri ile Yahyakaptan Mahalle Muhtarı Ahmet Mirzaoğlu 2 No’lu Kadın Açık Cezaevi’ne Anneler Günü nedeniyle ziyarette bulundu. Ellerinde beyaz ve kırmızı karanfillerle ziyarete giden CHP’liler izin olmadığı için kadınların bulunduğu koğuşlara giriş yapamadı. Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu görevlileri CHP’li kadınları hoşnutlukla karşıladı.

Her mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanan Anneler Günü sebebiyle kader mahkumu kadınları ziyaret etmek için 2 No’lu Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu’na gitti. Adalet Bakanlığı’ndan izin alınamadığı için içeri girilemedi. CHP’li kadınlar savcıdan aldıkları izinle kadınların odalarına konulmak üzere ellerindeki çiçekleri görevlilere teslim etti. Ziyarette Avukat Nurhan Atalay’a Yahyakaptan Mahalle Muhtarı Ahmet Mirzaoğlu eşi Ayşen Mirzaoğlu ile, Burhan Gürsen, Yasemin Karaca, Ömer Karaca, Seçim Çağlar, Canan Karabıyık, Nuray Birinci, Hülya Yolcubal katıldı.

Ziyaretle ilgili değerlendirmede bulunan İl Kadın Kolları Başkanı Nurhan Atalay, “Cezaevlerinde kader mahkumu olsa da anne olalar da var aralarında. Biz halkın içinde arasında projeler yapmaya kararlıyız. Bu yaklaşımla ziyaret ettik. Adalet bakanlığı içeriye girme izni vermedi. Savcılıkla yaptığımı görüşmede kapıdan çiçek bırakmaya izin verildi. Halkla bütünleşmek için projeler üreteceğiz. Kadın mahkumları orada olduğu için bir isyanda var içimizde. Kadınları oraya düşüren hayat koşullarına dikkat çekmek istedim. Her kadın, her anne bizim için değerlidir” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat