Özdilek

Güncel

CHP’Lİ FAHRİ ÖRENGÜL İZMİT’E ADAY

Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Fahri Örengül, İzmit Belediye Başkan aday adayı olacak. Örengül, “Örgütüm izim verirse İzmit Belediye Başkanlığı yapmak isterim” dedi

17 Ağustos 2013 Saat: 11:47
CHP’Lİ FAHRİ ÖRENGÜL İZMİT’E ADAY
CHP’Lİ FAHRİ ÖRENGÜL İZMİT’E ADAY

İzmit CHP`de yerel seçimler içinaday adayı sayısı artıyor. 2009`daİzmit Belediye Meclis üyesi seçilen ve aynı zamanda Büyükşehir Belediye MeclisiCHP Grup Başkan Vekilliği`ni de yürüten Fahri Örengül, İzmit Belediye Başkan aday adayı olmaya karar verdiğini ve on gün içinde resmi başvurusunu yapacağını söyledi. Örengül`ün aday adayı olmasıyla birlikte İzmit CHP`de aday adaylık sayısı 7`ye çıktı. İzmit ve Büyükşehir Belediye Meclisi`nde AKP`li meclis üyelerine karşı ortaya koyduğu muhalefetle öne çıkan ve dikkatleri üzerinde toplayan Örengül, yerel seçim süreciyle ilgili gazetemize bazı değerlendirmelerde bulundu. Örengül, adaylık noktasında tercihini İzmit Belediye Başkanlığı`ndan yana koyacağını söyledi. Örengül, “Kesin kararımı verdim, aday olmak istiyorum. Başvuru dosyasını aldım. On gün içinde resmi başvurumu yapacağım” dedi. 


CHP İzmit`te daha önce Hikmet Erenkaya, Cüneyd Özkürçügil, Fatma Kaplan Hürriyet, Hakan Tanta, Aysun Erenkaya, Ertuğrul Akalın aday adayı olmuşlardı. Fahri Örüngül`ün aday adayı olmasıyla birlikte CHP İzmit`te aday adayı sayısı 7`ye çıktı. İzmit Belediye Başkan aday adaylığı kararının altında örgüt ile yaptığı genel bir değerlendirmenin olduğunu belirten Örengül, “Aday olmaya karar alırken durumu önce örgütümle paylaştım. Yöneticilerimizin genel değerlendirmesini aldım. Çünkü adaylıklar bireysel çıkış şeklinde değil, örgütle ortak hareket ederek olmalı” diye konuştu. Büyşükşehir ve İzmit Belediye Başkan adaylığı noktasında uzun süre düşündüğünü ve kararınıİzmit`ten yana koyduğunu söyleyen Örengül, İzmit`in AKP`nin elinden alınması gerektiğini belirtti. Örengül, “Aday adaylığımı açıklayacağım. Partimin beni aday göstermesi halinde çok farklı bir seçim stratejisi uygulamayacağım ve kesinlikle İzmit`i AKP`nin elinde alacağız. Aday gösterilmezsem bile adaymışım gibi çalışacağım” ifadesini kullandı.


CHP tabanına güvendiğini söyleyen Örengül, bugünkü CHP tabanının 2009 yerel seçim öncesindeki parti tabanından daha dinamik ve partiye bağlılıklarının daha etkili olduğunu söyledi. Aday adaylar arasında demokratik uzlaşma anlayışının geliştiğini belirten Örengül, “Birçok yerde adayların demokratik uzlaşmayla çıkması lazım. Adayın etrafında birleşmek gerekir. Bu anlayışlaCHP seçimi kazanır. Tabana bu anlamda güveniyorum” şeklinde konuştu.
2009 yerel seçiminde de aday olduğunu ve bir dönemdir belediye meclis üyesi olarak görev yaptığını söyleyen Örgüngül, aday gösterilmemesi halinde adaymış gibi parti için çalışacağını da söyledi. Örengül, “Türkiye`nin gidişatındaki genel durumu iyi tahlil ederek hareket etmeliyiz. Bu partinin bir tek bireyi bile parti için üzerine düşeni, elinden geleni yapmalı ve sorumluluk alarak çalışmalıdır. Parti içinde artık kibir, kapris, kavga, küskünlük olmamalıdır. Aday olsam da olsam da olmasam da, her zaman adaymışım gibi çalışmaya devam edeceğim” dedi.

CHP`nin son yıllarda isminde olduğu gibi halk partisi haline geldiğini vurgulayan Örengül, şunları söyledi: “Bunda genel başkanlarımızın halkla iç içe tavrının örgütlere yansıması var. CHP, halkın tüm katmanlarının partisi olmuş durumda. Her türlü sorunda halkımız CHP`nin kapısını çalıyor. Cumhuriyet dediğimiz sistem bir aydınlanma devrimi ve bu da halkla birlikte yapıldı. Bundan sonra da aydınlık günler halkımızla birlikte gelecek. Bu ülkeyi uçuruma götürmeye çalışan AKP`ye bu halk ‘dur` diyecektir.”  CHP`nin halk partisi olduğunu hatırlatan Örengül, isimlerin partinin üzerine geçmemesi gerektiğini söyledi. CHP`nin kişilere endeksli parti olmadığını, bu gibi anlayışların parti içi diktatörlük anlayışını yarattığını vurgulayan Örengül, “Artık CHP isimle değil, kurumsal kimliğiyle seçimi kazanacak. ‘Şu olursa seçimleri kazanırız` anlayışından vazgeçilmeli. Çünkü bu güçlü yapımızla seçimi CHPkazanacak. Aday adayları çıkacak, taban değerlendirecek ve seçimi alabileceğimiz adayla yolumuza devam ederiz. Parti disiplini bunu gerektirir ve böyle olmalıdır” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat