Özdilek

Siyaset

CHP Kocaeli’den Derince’de büyük buluşma

CHP İl Başkanı Bülent Sarı, Belediye Başkanları ve Millet Vekilleri Derince Yelken Kafe’de basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldiler.

8 Haziran 2024 Saat: 16:58
CHP KOCAELİ’DEN DERİNCE’DE BÜYÜK BULUŞMASI
CHP Kocaeli’den Derince’de büyük buluşma

CHP Kocaeli’den Derince’de büyük buluşma

CHP İl Başkanı Bülent Sarı, Belediye Başkanları ve Millet Vekilleri Derince Yelken Kafe’de basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldiler.

NHA: Özgen Sarıkaya

Programa Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe, Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, Milletvekilleri Harun Özgür Yıldızlı, Prof. Dr. Muhip Kanko ve Nail Çiler katıldı. İl Başkanı Bülent Sarı, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in TBB seçimleri için İstanbul’da olduğundan dolayı davete gelemediğini açıkladı.

Derince ’nin Amacı İktidara Mesaj

Sarı, toplantı için Gülümse Kafeyi değil de Derince Belediyesi’ne ait Yelken Kafe'yi tercih etmesinin nedenini "Burayı tercih etmemiz iktidara verdiğimiz bir mesajdır. Sonraki seçimde de Körfez’de toplanacağız " şeklinde açıkladı.

Emek Mitingine Çağrı

İl Başkanı Bülent Sarı yaptığı konuşmada, 31 Mart seçimlerinde Türkiye’de birinci parti olma onurunu yaşıyoruz. Kocaeli’nde 3 belediye başkanlığını kazandık” dedi. CHP ‘nin seçim sonrasında da çalışmalarına ara vermediğini ifade eden Sarı, “Emek mitingimiz 30 Haziran'da Gebze’de olacak. Kocaeli’nde de birinci parti olmak için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Belediyelerimiz de farkındalıklarını hissettiriyor. Sosyal belediyecilik anlamında önemli adımlar attılar. Hafta sonu danışma kurulu toplantımız var. İlçe danışma kurulları bitti. Üyelerimizin taleplerini aldık” ifadelerini kullandı.

Biz AKP Değiliz.

Mitinge Belediye çalışanlarının katılımını zorunlu kılacak mısınız sorusu üzerine ise. Belediye Başkanları ve İl başkanı Bülent Sarı biz AKP gibi kesinlikle Belediye çalışanlarımıza mitinge katılmalarını zorunlu olmayı bırak katılmaları hakkında telkinde bile bulunmayacağız. İsteyen kendi özgür iradesiyle katılım sağlar ifadelerini kullandılar.

Üye Sayısı 7 Bin Arttı

Seçimin ardından üye sayılarında nasıl bir değişiklik olduğu konusunda yöneltilen soruya cevap veren Sarı, "Yaklaşık olarak 6-7 bin üye artışımız var. Tabii çok az da olsa istifalarımız da oluyor. Bu anlamda TÜZÜK kurultayından sonra yeni bir üye yapma formatı olacak. Daha çok teknolojiyi kullanacağız. Bununla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. İlk etabımız gençlik kolları, sonra kadın kolları ve sonra ana kademede üyelik kampanyası başlatacağız. Üyelikler ilçe başkanlarımızın, il başkanlarımızın, gençlik kolları başkanlarımızın, kadın kolları başkanlarımızın ve yöneticilerimizin katkılarıyla bir de gönüllü gelen üye olmak isteyen arkadaşlarımızın da talepleri doğrultusunda oldu" dedi.

3 Başkanımız Da Hazır Olacaktır

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in Büyükşehir Belediyesi’ne hazırlığı ile ilgili soruları yanıtlayan Sarı, “Fatma Hanım bizim çok kıymetli belediye başkanımız. 5 yıllık bir süreç var. Uzun bir süreç. Kim belediye başkan adayı olur bilemezsiniz. Bu soru için çok erken. Fatma Hanım’ın cevap vereceği bir soru. Bizim için Fatma başkanda Sertif başkanda, Ahmet başkanda çok önemli. 3 Belediye başkanımız da Büyükşehir’e hazır olacaktır. İl Başkanı olarak hazır olmalarını dilerim” dedi.

Takım Elbise Meselesi

Bir Kocaeli Milletvekilinin Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe’nin Derince Belediyesini kazanamayacağı yönünde takım elbise iddiasına girmesi sorusunun sorulması üzerine Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe, “Ben hayatım boyunca geriye takılıp kalmadım. Arkadaş ortamında bazı şeyler konuşulmuş olabilir. Ne söylendiğini bilmiyorum. Hep ileri bakarım. Çok faydalı bir şey değil bunları tartışmak. Tek amacımız başarılı olmak. Amacımız halka nasıl belediyecilik yapılacağını nasıl hizmet yapılacağını göstermek” dedi. Aralarındaki Kırgınlığı Çözeceklerdir

Konu ile ilgili söz alan İl Başkanı Bülent Sarı, “Bu olayın içinde olan her iki kardeşimizin de çalışmalarına şahidim. Vekilim de canla başla çalıştı. Belediye başkanım da buna şahittir. Genel Merkezde görevli olan arkadaş da canla başla çalıştı. Önemli bir konu değildi ama buraya kadar geldi. Abi kardeş bugün küs olabilir yarın yakın olabilirler. İkisinin de birbirlerinin olduğu mevkide birbirlerine destekleri var. Aralarındaki kırgınlığı kendileri çözecektir. İkisinin de bu anlamda üzülmüştür” dedi.

Lütfü Türkkan CHP’yi mi Geçiyor

CHP Kocaeli İl Başkanlığının düzenlediği toplantıya katılan Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, Lütfü Türkkan’ın CHP’ye geçip geçmeyeceği yönündeki iddialar için, “Siyasette geçişler olabilir. Sayın Lütfü Türkkan bizim ağabeyimiz. Ben kendisiyle henüz konuşmadım, meclise gidince “Abi geliyor musun?” diye kendisine soracağım” dedi.

Sarı, Yıldızlı ’nın Cevaplamasını İstedi

Meral Akşener’in Genel Başkanlığı bırakması sonrası İYİ Parti’den CHP’ye geçişler olması nedeniyle Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın CHP’ye geçip geçmeyeceği sorusuna İl Başkanı Bülent Sarı, “Çalışmalarımız oluyor. Harun Vekilin bu konuda çalışmaları var” diyerek soruyu Milletvekili Yıldızlı ’nın cevaplamasını istedi. Meclise gidince Türkkan’a konuyu soracağını söyleyen Yıldızlı, “Sayın Lütfü Türkkan bizim ağabeyimiz. Bizim de 4-5 senedir bir ittifakımız vardı. Grup Başkan Vekilliği de yapmıştı. Genel Başkanımız ile de ilişkisi iyi. Mecliste görüyoruz. Kendisi ile görüşme yapmadım. Abi geliyor musun diye soracağım. Cumhuriyet Halk Partisi bu seçimden ciddi bir başarı ile çıktı. Bu toplum bize kredi açtı. Bize verdiği kredinin farkındayız. Şımarmadan, kimseye yukarıdan bakmıyoruz. CHP Türkiye’nin çimentosudur. Kimseyi ayırt etmeden mücadele etmeye devam edeceğiz. Alternatif Cumhuriyet Halk Partisidir. Yükselen Değer Cumhuriyet Halk Partisidir. 2,5-3 sene içerisinde erken seçim gündeme gelmez diye tahmin ediyorum. Seçmen bize şans verdi. İstanbul ve Ankara’da yaptığımız çalışmalar değer gördü. Halk bize şans verdi. Halkın güvenini kazanmış şekilde iktidar olacağız” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat