Özdilek

Siyaset

CHP Kocaeli’de, kadınlar başkanını seçecek

Mevcut İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Yolcubal ve eski Kartepe İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür’ün yarışacağı CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Kongresi, bugün gerçekleştirilecek

9 Ocak 2016 Saat: 09:50
CHP Kocaeli’de, kadınlar başkanını seçecek
CHP Kocaeli’de, kadınlar başkanını seçecek
Mevcut İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Yolcubal ve eski Kartepe İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür’ün yarışacağı Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Kadın Kolları Kongresi, bugün (9 Ocak Cumartesi) saat 11.00 ile 17.00 arasında gerçekleştirilecek.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) gerçekleştirilecek olan İl Kadın Kolları Kongresi ile birlikte Kocaeli’deki kongre süreci sona ermiş olacak. Örgütün tüm kademelerinde başkanlarını ve yönetimlerini belirleyen CHP’lilerde 22 kurultay delegesi, 17 Ocak tarihinde Ankara’da yapılacak olan CHP Kurultay’ında Genel Başkan için oy kullanarak süreci sonlandıracaklar. Kocaeli’deki CHP’li kadınların il başkanını seçeceği kongre Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) Sosyal Tesisleri’nde, saat 11.00 ile 17.00 arasında gerçekleştirilecek. 320 il delegesinin oy kullanma hakkının bulunuyor.

Mevcut İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Yolcubual, “15 aylık görev sürecimde iki büyük seçim ve kongrelerimizi atlattık. Bu süreçte 12 ilçe kadın kolu başkanımızla yaptığımız her toplantıda aldığımız ortak kararlarla, çalışmalarımızı parti binasında değil, Kocaeli’nin sokaklarında, kentin içinde yaptık ve örgütümüzü de buradan yönettik. Bu süreç içerisinde çok ciddi bir kadın dayanışması ortaya çıkararak ve sinerji yaratarak kadınları sadece kendi ilçelerinde değil diğer ilçelerde de etkin kıldık. Yarın gerçekleştireceğimiz kongreyi de ben seçim değil tercih olarak değerlendiriyorum.Kadınların hak ettikleri yere ulaşması için tüm gücümüzle çaba göstereceğiz. Kendin sorunlarını da gündemleri ve kent konseylerini izleyerek çözüm üretme mekanizmalarının çalışıp çalışmadığının da takipçisi olacağız. İki adaylı bu süreçte arkadaşım Sevim Pekyörür ve ekibine de başarılar diler, kadınların kadınlarla kazanacağı bir kongre olmasını temenni ederim” şeklinde konuştu.

Kongrenin ikinci adayı olan eski Kartepe Gençlik Kolları Başkanı Sevim Pekyörür de “Beni zaten herkes tanıyor. Yaptığım projelerin devamını getirmeyi düşünüyorum. Kadın örgütlenmesinin daha güzle yapıya sahip olmasından yanayım. Onları toparlamaktan yanayım. Ben her zaman parti binasında değil, dışarıda çalışmalar yapmışımdır. Benim projelerim yalnızca kadınlarla değil, çocuklarla ve gençlerle de alakalı olacaktır. Biz tüm çalışmalarımızı CHP çatısı altında yapıyoruz. Tek gayemiz iktidar olmaktır. Bu nedenle insanlar ve mevkiler geçici ama CHP bakidir. Yarın da güzel bir kongre geçirmeyi diliyorum. Güzel olsun ve kadınlar için hayırlısı neyse o olsun. Kongrede aday olan Hülya Yolcubal’a da başarılar diliyorum. Kadınlara yakışır bir kongre gerçekleştireceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat