Özdilek

Siyaset

CHP KOCAELİ’DE 8 SAATLİK İL DANIŞMA

CHP Kocaeli İl Danışma Kurulu Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Program İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Bülent Sarı yaptı. Basına açık yapılan toplantı 8 saat sürdü.

10 Haziran 2024 Saat: 22:52
CHP KOCAELİ’DE 8 SAATLİK İL DANIŞMA
CHP KOCAELİ’DE 8 SAATLİK İL DANIŞMA

CHP KOCAELİ’DE 8 SAATLİK İL DANIŞMA

CHP Kocaeli İl Danışma Kurulu Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Program İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Bülent Sarı yaptı. Basına açık yapılan toplantı 8 saat sürdü.

NHA: Özgen Sarıkaya

CHP 31 Mart yerel seçimlerinin ardından İlçe danışma kurulu toplantılarını tamamlayan CHP Kocaeli İl Örgütü İl Danışma Kurulu Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıya.  CHP Genel Başkan Yardımcısı Pınar Uzun Okakın, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ecevit Keleş, CHP PM Üyesi Av. Melisa Uğraş, CHP Kocaeli Milletvekilleri Harun Özgür Yıldızlı, Nail Çiler, Prof. Dr. Muhip Kanko, İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe, Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, TBMM eski Başkanvekili Haydar Akar, CHP Kocaeli eski Milletvekili Hikmet Erenkaya, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Atasoy Bilgin, CHP İl eski Başkanı Cengiz Sarıbay, ilçe başkanları, parti yöneticileri ile partililer katıldı.

Çok Çalışmak Zorundayız

Toplantıda ilk olarak konuşan CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, “Çalıştık, çabaladık ve 47 yıl sonra bugün, Türkiye'nin yeniden birinci partisi olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu gurur halkımızın bize olan inancı ve örgütümüzün azim ve kararlılığı ile ortaya çıkmıştır. 31 Mart'ta Kendi kimliğimizle ve köklerimizden aldığımız güçle çalıştığımızda birlikte başarmanın ne demek olduğunu gördük. Bu başarıda emeği geçen tüm yol arkadaşlarıma, örgütlerime, siz değerli partililerime sevgi ve şükranlarımı sunuyorum. Bugün halkımız halk ekmek kuyruklarında yaşam mücadelesi veriyor. Öğrenciler her yıl değişen sistem ve müfredat karşısında gelecekleri kararıyor. Tüm bunlar bize gösteriyor ki CHP Örgütleri olarak çok çalışmak zorundayız.

Amansız Mücadelenin Sonucu

Kocaeli’nde geleceğimizi aydınlatacak olan CHP ‘nin meşalesi, umut dolu yarınlar için yanıp tutuşmaktadır. Bugün burada, partimizin temel direği olan danışma kurullarını, İlçelerimizde tamamlamanın ve iktidar yürüyüşümüzün son halkalarını bir araya getirecek olmasının coşkusunu yaşıyoruz. Parti içi demokrasinin en güçlü temsilcileri olarak, baba ocağının bayrağını dik tutanlar olarak buradayız ve bu yolda iktidara ilerliyoruz. Seçim döneminde de seçim sonrası itirazlarda da gördük ki, karşımızda Devlet gücünü alenen kullanan siyasi bir iktidar vardı. Kamunun, tüm kaynaklarını kullanan bu iktidarın yine de kaybetmesi, Cumhuriyet Halk Partisi evlatlarının amansız mücadelesinin bir sonucudur.

Kırmızı Renge Boyayacağız

Bu başarıda emeği geçen başta Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel olmak üzere; tüm genel merkez yöneticilerimize, yol arkadaşlarımıza, örgütlerimize, siz değerli partililerime sevgi ve şükranlarımı sunuyorum. Meclislerini kazanan başkanlarımızla birlikte görüyoruz ki, azınlık olsak da Büyükşehir meclisinde ranta, hukuksuz uygulamalara en güçlü sesi çıkarırken, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 6 oku tüm kentimizi parlatacaktır. Burada bir kez daha belirtmek isterim ki, bu sadece Türkiye genelinde alınmış bir zaferin değil Kocaeli’ de seçim tablosunu kırmızı renge boyayacağımız çok daha önemli ve kutsal bir yürüyüşün başlangıcıdır.

Emeklilerin Hakkını Savunmaya Mecburuz

Artık asıl hedefimiz olan iktidara giden yolu, çağdaş Türkiye ve çağdaş Kocaeli hayaliyle birlikte yürütmenin heyecanını yaşıyoruz. Geleceğimizi geri kazanmak, Türkiye'yi ve Kocaeli’yi ekonomik krizden, adaletsizlikten ve eğitim sorunlarından kurtarmak temel amacımızdır. Zafere giden yolda birlikteliğimizi pekiştirmek için buradayız. Bizler, partimizin temel ilkesi olan sosyal demokrasiyi ve adaleti tesis etmek için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bizler torununa harçlık veremeyecek duruma getirilen emeklilerin hakkını savunmaya mecburuz.

Mutlu Bir Türkiye İnşa Edeceğiz

Bizler atanamadığı için intihar eden Körfezli Edebiyat öğretmeni Aziz Alptekin için mücadele etmeye mecburuz. Bizler çocuğuna pantolon alamadığı için intihar eden İsmail Devrim'in evlatları için çalışmaya mecburuz. Bizler Anayasa mahkemesi kararlarını tanımayarak Can Atalay'ı rehin tutanlara karşı hukuk mücadelesi vermeye mecburuz. Sorumluluklarımızın farkındayız, tarihin bize yüklediği misyonu üstlendik. Asla karamsar olmayacağız, asla rehavete de kapılmayacağız. Sadece çok çalışacağız ve bu bozuk düzenin çarklarını kırıp Atatürk'ün Cumhuriyetinde refah ve mutlu bir Türkiye inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı. Konuşmasının ardından divan başkanlığı oluşturuldu. Divan başkanlığından ilk sözü alan Bozkurt uslu kısaca şunlara değindi,

Ben Partimin Her Zaman Emrinde Olacağım.

Toplantıda ilk sözü alan Körfez Belediye Başkan aday adayı Bozkurt Uslu, “Körfez’i almadan Gebze’yi alamazsınız demiştim. Büyükşehir’i almaya çok yakınken bunları hatırlatmak isterim. Bu ilçeleri almadan Büyükşehir’i de alamayız. 2019-2023 yılları arasında 5 yıl hiç durmadık. 2024 seçimlerine girerken sol partiler ile meclis temsillerini birbirimize söz vererek oluşturduk. Bunları ilçeye, ile ve genel merkeze çok anlattık ama olmadı. Yine kaybettik. Bu beraberlikleri sağlayacak insanı bulamazsak yine kaybederiz. Körfez’in önemini anlatmaya devam edeceğim. CHP’ye şu an her zamankinden daha çok ihtiyaç var” ben her zaman kinden daha fazla partimin emrindeyim dedi.             İkinci konuşmacı olarak kürsüye gelen İzmit Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ümit Küçük Kaya yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Başarısızlardan Biri İl Başkanlığıdır

Kocaeli büyükşehir seçimleri de dahil olmak üzere iki kişi başarısızdır. Bir Tahir Büyükakın seçimleri kazandığı halde başarısız oldu. İki CHP Kocaeli İl başkanlığı biri gökten çıksa dese ki Tahir Büyükakın'a  al Tahir kulum kağıdı kalemi eline CHP ye bir liste  yap rahat rahat seçime gir dese bu kadar rahat olunabilirdi. Kocaeli basının büyük şişirmesine rağmen Tahir Büyükak'ın %65 oy alır demesine rağmen nasıl bir seçim süreci olduğunu gördük. Çayırova Belediye başkanlığımıza meclis üyemizin arasındaki fark olacak oylar var. Darıca'da herkes Yakup Törk aday olsaydı kazanır diyor. Saide Arslan da çok kötü bir aday değildi. Artı    koyabileceğimiz çok şey vardı koyamadık.  Darıca Belediye Başkanımız meclisinden bir buçuk puan fazla oy almış bir parti büyüdü gelseydi ve Yakup Törk'le bir birliktelik kursaydı çok daha farklı bir tablo olabilirdi.

Gelelim Gebze'ye ah Gebze vah Gebze. Gebze'yi İl yapacaktık mahalle olmaktan zor kurtardık. Şimdi Nail Çiler gibi önemli bir figür aday olduktan ve çekildikten sonra rahmetli İsmet Paşa'yı mezardan çıkar o senaryolar doğru düzgün olmaz yahu kendinizi yorduk üzdük. Erkan Baş’ı da yorduk üzdük devam ediyorum devam etmeden önce bir kişinin adını almam gerekiyor. Mustafa Anaç size ne yaptı be kurban olayım. Karatepe’ye mesela her şeyi vermişsiniz. İl Başkanı bizden, Gençlik Kolları başkanı bizde adayımız iyi bir aday verdik verdik ama mecliste istediğimizi alamadık. Demek ki bir şeyleri değiştirmek lazım.

Sertif Gökçe Neredeyse Atanmayacaktı

Başiskele’ de Anıl’ı yalnız bıraktınız. Kandıra’da da olmadı. Kazanılan yerlerde ise Ahmet Çalık kazandı, Sertif Bey neredeyse atanmayacaktı onca kamuoyu araştırması raporlar anketler sonunda atandı ve kazandı. İzmit’te Belediye başkanımızın atanmaması için çok çaba sarf edildi ön seçimle Fatma başkan kazanarak aday oldu. Başkanlığı kazandı ve Mecliste güçlü bir meclisle çoğunluğu sağlayarak kazandı.  Körfez’de maden vardı, bir ön seçim yapıldı. Tayfun Balıkçı çıktı. Çok az bir oy farkıyla kazanılan seçim kaybedildi. Kendisi de burada olmalıydı. Ve oradaki olayları anlatmalıydı. Son olarak Büyükşehir Kocaeli seçmeni bu süreci kabul etmedi nedeni belli. Derince’ de aday olamayan Atasoy Bilgin Aday gösterildi. Büyük abilerimiz işte en büyük Haydar Akar aday olması gerekirdi. Sonra Sarıgül ismi ortaya çıktı en pragmatik yoldu bu arkasında durmaya bile cesaret edemedi. Büyükşehir 325.280 oy almışız burada koskocaman Gebze yok son olarak Genel Merkezimize bir sözüm var bırakın bizi kendi halimize bizi bir laboratuvar olarak görmeyin deney yapmayın İyi Parti ile ittifak var Kocaeli' de deneniyor her şeyi Kocaeli' de deneniyor böyle olmaz bizi kendi halimize bırakın. Biz aday olmak için Genel Merkezde Amca Dayı aramayalım. Diyerek sözlerini tamamladı.

 Keramettin Gençtürk Fırsatı Kaçırdık

CHP geçmiş dönem İl Başkanı Keramettin Gençtürk ise, “Özellikle 2018 yılında yeni sistemle birlikte Türkiye’nin üzerine çöken bir kâbus var. Bu kâbusu sonlandırma fırsatını kaçırdık, 6’lı masada bir sol bir masa oluşturmadık. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday oldum, 10 yıl önce de aday oldum, 2018’de de oldum ve İYİ Parti’ye bırakıldı. Son seçimde ‘Parti içi oylama yaparak aday belirleyelim’ dedik ama bunlar Atasoy Bilgin’i aday gösterdi. Beni yok sayarak, Derince’ ye layık görmediğiniz Atasoy Bilgin’i aday gösterdiniz” diye eleştiride bulundu.

Selman Yıldırım Büyükşehir’de Hiçbir Yerde Birinci Olamadık

CHP İzmit geçmiş dönem İlçe Başkanı Selman Yıldırım da konuşmasında, “İsterdim ki karşımıza bir rapor çıksın ama maalesef rapor yok. Ben de Mehmet Ümit Küçükkaya kardeşim gibi bi takım bilgiler vereceğim. 3 ilçede birinci parti olduk, 1 ilçede de başkan adayı çıkaramadık. Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde hiçbir yerde birinci parti olamadık. 31 Mart 2024’teki seçimde CHP adayı, Türkiye ortalamasının 9 puan altında oy almıştır. Bu sonuçtan hiç ama hiç memnun değilim.

Ortalamanın Altındayız

Son seçimde CHP Türkiye ortalaması yüzde 38, CHP Kocaeli ortalaması yüzde 29. Bu sonucun hesabı verilmeli. 2029 hedefi için neler yapılmalı, buna bakılmalı. ‘2024 seçiminde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni alacağız’ denilmişti ama olmadı. Şimdi 2029 hedefleri gündemde ama aynı şeyler yapılırsa olmaz. 3 belediye başkanımız var, bu 3 başkanımızla Büyükşehir Belediye Başkanı gibi çalışmalara imza atılmalıdırlar. 3 Belediye Başkanımız bir araya gelip, ortak bir sermaye ve şirket ile Halk Ekmek fabrikası kurabilir” dedi.

Konuşmacıların ardından kürsüye gelen CHP Gençlik kolları Genel başkan yardımcısı Caner Arduç konuşmasında Harun Yıldızlı’ yı topa tuttu.

(CHP) Gençlik Kolları MYK Üyesi Caner Arduç il danışma kurulunda çok sert bir konuşma yaptı. Arduç, Kocaeli Millet Vekili Harun Özgür Yıldızlı’yı şu ifadelerle eleştirdi:

 “Öncelikle 1 haftadır köşelerinde beni kötü çocuk ilan eden, milletvekilimiz Harun Yıldızlı’yı da ipeklere saran birçok yazı okudum. Sanki takım elbisesine ben iddiaya girmişim, Türkiye geneli esen rüzgârdan Kocaeli ’yi ben mahrum bırakmışım, Gebze’ye aday koyamamışım, Körfez’e ben sahip çıkmamışım gibi 1 haftadır duayen gazetecilerin hedef tahtasındayım.  Gazetecilere yazma ama yazarsan da hayır demem diyerek kendini aklamaya çalışan aklarken ifşa olan Milletvekilimiz ile ilgili partiye kamuoyu aracılığıyla zarar vermekten disiplin soruşturulması açılmalıdır. Ama açılmıyor. 10 gündür malum konuyla ilgili tek bir kelime etmedim, beni arayan soran yakın olduğum gazetecilere dahi il danışma kurulunu işaret ettim. 17 yıldır gençliğimin en güzel yıllarını adadığım cumhuriyet halk partisinin, aynı zamanda bedel ödeyen bir genci olarak konuşuyorum, Fikret Toker başkanım 2009 da verdiğimiz mücadeleyi bilir, Gökhan Ercan başkanım bilir.

Kimseyle Şahsi Derdim Yok

Partim için ölürüm dediğim noktadan ölümle burun geldiğim günleri yaşamış bir partili olarak konuşuyorum. Emekse emek, mücadeleyse mücadele, bu salondaki herkes hatta benden nefret edenler dahi partiye verdiğim emeği mücadeleyi sorgulamaz. O yüzden alnım açık o yüzden bu kadar net konuşuyorum. Benim partinin hiçbir kademesiyle hiçbir üyesiyle şahsi bir derdim yok, Aynı şekilde Harun vekilimizin de girdiği iddia üzerinden ne bir siyaset devşirmeye çalışıyorum nede partinin bir milletvekilini bir iddia yüzünden yıpratmak gibi bir derdim de yok. Bir muhabbet ortamında böyle bir iddiaya girildi tarafı olan kardeşim Sinan Şiranun da burada, şahitleri de burada ama bu konunun bu kadar basit bir iddiayla kapanıyor olması beni daha çok üzüyor. İddiaya girilebilir Vakko’dan olması da sorun değil, sorun ne biliyor musunuz? 11 Ocak’tan 31 Mart’a kadar kazanamaz diye iddiaya giren vekilimiz Derince için ne yapmış asıl sorunumuz tam olarak budur.

Derince’yi Yine Teslim Ediyorduk

Ben görevim gereği Ankara' ya haftada en az 1 kez gitmeye özen gösteriyorum. Seçim zamanları Ankara' dan gelemediğimiz haftalar oluyor. Bugünün konusu diye çok uzadı ama Sertif başkanımızın adaylığı için Ankara' ya 10 gün içerisinde 5 kez gittim. Genel Başkan yardımcılarımızla görüştük. Baktık Atasoy beyi aday yapacaklar, Fatma başkanımız devreye girdi bir firmaya anket yaptırdı. Yapılan anket burada Partimizin, diğer partilerin bütün adayları var. Sertif Başkan en yakın rakibine 10 puan fark atıyor, diğer adaylarla seçim kazanılmıyor, AKP’ye Derince’ yi yine teslim ediyorduk.

Nail Çiler – Harun Yıldızlı Kıyası

Anketi aldık Ankara'ya götürdük, yine olmadı, mahalle muhtarlarının beyanlarını götürdük olmadı, geçen dönem ittifak ortağı olduğumuz siyasi partilerin il ilçe başkanlarının beyanlarını götürdük. Yine olmadı, en son Sertif başkanımızla Ankara’nın yolunu tuttuk İzmit'e önseçim, Derince atama Sertif Gökçe kararını çıkarttık. Ve bugün Derince’de cumhuriyet Halk Partisi bayrağı dalgalanıyor. Derince’yi kazandık başarılıyız demek kolay ama biz ocak ayında da bugün olduğu gibi yalnızdık. İl örgütümüzün ve milletvekilimizin desteğini o zamanda göremedik. Çünkü Harun başkan o zaman da daha önce ilçe kongrelerinde de desteklediği Atasoy Bilgin için çalışmaya kulis yapmaya devam ediyordu. İşte o günlerde bu gözler 2 tane milletvekili gördü, Nail Çiler vekilime Gebze için sitemimi yapacağım ama o günlerde Sertif Gökçe aday olmazsa gerekirse vekilliği bırakırım diyen Nail Çiler’e karşı Sertif Gökçe aday olursa seçimi kazanamaz diye Vakko’dan iki takım elbisesine iddiaya giren Harun Yıldızlı’yı gördü bu gözler. Sustum partimin danışma kurullarına kadar ağzımı açmadım, ama burada da konuşmayacaksak ne zaman konuşacağız dedi.

Chp Kocaeli Millet Vekili Özgür Harun Yıldızlı İddialara Cevap Verdi.

Yıldızlı ’nın konuşmasında: “Öncelikle 37 yıl sonra 12 ilçe başkanımın deklarasyonum ile milletvekili adayı gösterilmemden dolayı ilçe başkanlarımı ve örgütümü yürekten kutluyorum. Kıymetli yol arkadaşlarım İl başkanlığım döneminde ne zaman kapım çalınsa onlara saygıyı, sevgiyi eksik etmemişimdir.

Karatepe’yi Anlattı

İkinci konum ise sayın Necdet Akar burada mı? İyi dinle o zaman kıymetli amcam. Ben il başkanıyım, Kartepe İlçeye göreve geldiğimizde 39 mahallede üyemiz yoktu. Bu seçim kazanmanın en önemli hikayesi seçime 2 ay hala mahalle temsilcisi sandık sorumlusu aramayla olmaz.Ben bütün ilçe başkanları ile 15 günde bir toplantı yaptım. Önceki Kartepe ilçe başkanımızın edebiyatı iyiydi ama icraatı kötüydü. Sandık sorumlularının istiyorum önceki dönemden kopyalayıp göndermiş. Tekrar gönder diyoruz içinde vefat eden, şehri terk eden isimler var.

Derince Adaylık İddiası

Caner bu konuşma ne zaman oldu tarih söyler misin? Nerede oldu veya söyler misin? Ankara’da. Ankara’da nerede, otelde. Genel başkanımıza gittik. Oradan dönüşte bu aday belirleme sürecinden önce ben bir araştırma yaptırdım Siyasette hiçbir zaman giri tarafta kalmadım. Ya siyah oldum ya beyaz. Karar vermeden önce bilime inanan bir insan olduğum için Bupar araştırma şirketinden Erdal beyle görüştüm, Derince ile ilgili anket yaptırdım. Kendim cebimden parasını ödedim. Bize dediği, birlik beraberlik sağlanmaz ise seçimi alma şansımız olmadığıydı. İddiaya girme konusuna gelelim. Madem iddiaya girdim ben bugüne kadar neden gelip kimse almadı?

Benim hatam varsa çıkıp özür dilemesini bilirim. Sen buraya çıkıp nasıl konuşuyorsun? Senin gördüğün bu gözler hiçbir şey görmedi mi? Bıçak kemikteydi Caner Arduç nereye gitti? Bir tane genç söylesin, desin ki Harun Yıldızlı’ ya gittik bizi geri çevirdi. Çevirdim mi çocuklar? Rahmetli üzerinden siyaset yapıyorsun. Rahmetliyi rahat bırak. Ben kapı, kapı dolaşmış mıyım Derince’ de onu da Sertif başkana sor bakalım.”

Partililer Araya Girdi

 CHP Kocaeli İl Danışma Kurulu toplantısında konuşan CHP Gençlik Kolları MYK Üyesi Caner Arduç sahneden indiği sırada gerginlik yaşandı. Harun Yıldızlı’ nın akrabası B.D.Y. Caner Arduç’un üzerine yürüdü. Herhangi bir saldırı yaşanmadan partililer araya girdi. B.D.Y. salondan çıkarıldı, Caner Arduç’a ise herhangi bir fiziki müdahalede bulunulmadı. Olayın yatışmasıyla birlikte gündeme damgasını vuran Danışma kurulu 8 saatin ardından sona ermiş oldu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat