Özdilek

Güncel

CHP Kandıra’da Şenol başkan seçildi

Yaşanan istifaların ardından olağanüstü kongreye giden CHP Kandıra İlçe Örgütü’nde Recep Şenol tek aday oldu

28 Mayıs 2014 Saat: 18:04
CHP Kandıra’da Şenol başkan seçildi
CHP Kandıra’da Şenol başkan seçildi

30 Mart yerel seçimlerinden başarısız çıkan CHP Kandıra İlçe Başkanı Kenan Çapraz ile yönetiminin istifasının ardından yerine atanan Recep Şenol başkanlığında Selami Yıldız, Ayhan Alkan, Mehmet Duman ve Ersin Çelebi’nden oluşan kayyum yönetimi ilçe örgütünü olağanüstü kongreye götürdü. Kongrede başka aday çıkmayınca kayyum başkanı Recep Şenol tek aday oldu. Yelkencioğlu Sineması’nda gerçekleştirilen olağanüstü kongrede 155 delegenin oy kullanma hakkı bulunuyor.

GENİŞ KATILIM

Olağanüstü kongreye CHP Milletvekili Hurşit Güneş, İl başkanı Yalçın Kuşkan, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahsin Tarhan, Gebze ilçe Başkanı Sedat Tatar, Gölcük ilçe Başkanı İsmet İşeri, Kartepe ilçe Başkanı Cumhur Karakadılar, istifa eden ilçe başkanı Kenan Çapraz, eski milletvekili Hikmet Erenkaya, Kartepe Belediye Başkan Adayı Yaşar Sönmez, Kandıra Belediye Başkan Adayı İsmail Sarıca, eski il başkanları Cengiz Sarıbay, Ferhan Şensoy ve Cevdet Barış ile avukat Hüseyin Acurman, eski İl Genel Meclisi Üyesi Dursun Genç ve partililer katıldı. 

GÜRSEL TEKİN KATILMADI

Katılması beklenen CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin kongreye katılmazken, yerine Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu katıldı ve divan başkanlığı yaptı. Divan katipliğine Nejat Çakır ve Kenan Çapraz getirildi. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla kongre başladı.

ÖLÜ TOPRAĞI

Kongrede söz alan eski il başkanlarından Cevdet Barış, seçim süreciyle ilgili sert eleştirilerde bulundu.  Barış, “İl başkanlığı ve ilçe başkanlığı makam kapma yeri değildir. Son ana kadar büyükşehir belediyesi başkan adayını belirlemedik. Son ana kadar belediye meclis üyelerini belirlemedik. Üyelerin öne çıkması doğrultusunda konuşuyoruz. Tepeden inme anlayışı ortadan kalksın. CHP Kandıra’da ilk defa seçimlerde üçüncü oldu. Üzerimize ölü toprağı serilmiş. Parti meclis üyemiz Hurşit Güneş burada. Hurşit Güneş, bir gazeteciye verdiği röportajda diyor ki CHP’nin Kandıra’da 3. Parti olması normalmiş. Böyle bir şey normal değil. Hurşit Güneş, Kandıra’da İsmail Sarıca ile seçimi alamayız diye açıklama yapıyor. MHP ve DYP’den seçime birlikte girelim çağrısı yapılıyor ama kimse bunu dinlemiyor” dedi.

“VİCDANIM RAHAT”

Kongrede söz alan belediye başkan adayı İsmail Sarıca, “Seçimlerde 11 bin eve girdim. Partimizi tanıtmadan yana bir eksiğimiz olmadı. Benin vicdanım rahat görevimi şerefle yaptım. Bugün burada konuşulmaması gereken bazı şeyler gündeme geldi. Ben bugünün anısına yaşadıklarımı anlatmayacağım. Benim elim kalem tutar. Yaşadıklarımı satır satır yazacağım” açıklamasında bulundu.

“ÖRGÜT NE İSTEDİYSE

OLDU, BAŞARAMADIK”

İl Başkanı Yalçın Kuşkan, “Bu salonda bulunan dört kişiye aday olun dedim. Ama kimse aday olmadı. Burada kısmen bir kan davası var. 1.5 yıl önce buradaki arkadaşlarımızı bir yemekte bir araya getirmek istedik ama başaramadık. Kocaeli’de 8 ilçede ön seçim talebi oldu. Biz de 8 ilçede ön seçim yaptık. Kandıra’da ön seçim talebi gelmedi. Örgütte ilçeler ne arzu ettiyse onu yerine getirdik. Kocaeli’de başarısızlığın tek adresi benim. Kandıra’ya seçim öncesi en az 10 defa geldim. Ön seçim istiyorsanız ön seçim, atama istiyorsanız atama dedik, kimse talipli çıkmadı. Ön seçim yapılan yerlerde meclis üyeliklerine kadınlar yerleşti” dedi.

“51 İLE ÜÇÜNCÜ PARTİ OLDUK”

Kongrede son olarak söz alan parti meclisi üyesi ve milletvekili Hurşit Güneş söz aldı ve hakkında yapılan eleştirilere cevap verdi. Kocaeli’de ve Kandıra’da aldıkları sonuçların kimseyi mutlu etmediğini ifade eden Güneş, “Biz 8 büyükşehir dışında 51 ilde yüzde 16 oy alarak 3. Parti olduk. Doğu Anadolu’da kötü sonuç, sahil kesimlerinde iyi oy aldık. Konya’da yüzde 6 oy almamızın sebebi Konya adayının kötü olması mıdır?” açıklamasında bulundu.

kongre.jpg

“HEP BİRLİKTE YAPACAĞIZ”

Son olarak söz alan ilçe başkan adayı Recep Şenol seçim sürecinde 3 ay boyunca yoğun bir çalışma içine girdiklerini hatırlatarak, “Eksiğimiz vardı. Bundan sonra hatalardan ders alıp Kandıra’nın tekrar CHP’nin kalesi olması için elimizden geleni yapacağız. Delege arkadaşlara kongre olduğunu söylüyoruz başka arkadaşlar ise hayır kongreye gitmeyin diye çağrı yapıyor. Kandıra’yı CHP’nin kalesi yapacaksak bunu hep birlikte yapacağız” dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat