Özdilek

Siyaset

CHP Kandıra’da kadınların zaferi

CHP Kandıra’da yapılan olağanüstü kongrede kadınların zaferi, Gülay Eyisabuncular Vurmaz'ı İlçe başkanı seçtirdi.

2 Mart 2016 Saat: 21:58
CHP Kandıra’da kadınların zaferi
CHP Kandıra’da kadınların zaferi

CHP’de kurultay delege listesine Kandıra’dan kimsenin alınmaması nedeniyle ilçe yönetiminin istifası sonrasında yapılacağı açıklanan olağanüstü kongre dün gerçekleşti. 158 delegeden 135’inin katıldığı kongrede kazanan kadınlar oldu. Başkan adaylarından Gülay Eyisabuncular Vurmaz 76 oyla kazanan isim olurken, rakibi Muzaffer Yağız ise 58 oyda kaldı. 1 oy ise geçersiz sayıldı.

 

CHP’de kurultay delege listesine Kandıra’dan kimsenin yer almaması nedeniyle ilçe başkanı Recep Şenol ve yönetiminin istifa etmesinin ardından boşalan Kandıra İlçe Örgütü’nde yeni yönetim dün yapılan kongre ile belirlendi. Oy kullanma hakkı bulunan 158 delegeden 90’ının katıldığı kongrede başkanlığa eski ilçe başkanlarından Muzaffer Yağız ile İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Eyisabuncular Vurmaz aday oldu.

 

YOĞUN KATILIM VARDI

Turan Güneş Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongreye CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, eski milletvekili Hikmet Erenkaya, İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür, Kandıra Belediyesi eski başkanıları Kenan Evin ve Mustafa Öğren, İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, ÇYDD Kandıra Şube Başkanı Sevim Deren, İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Erinç, Türkiye Muhtarlar Derneği Kandıra Şube Başkanı Mevlüt Akdeniz ve çok sayıda partili katıldı. Eski milletvekili Kandıralı Hurşit Güneş’in kongrede olmaması ise gözlerden kaçmadı.

 

ERDOĞAN’I ELEŞTİRDİ

Kongrede divan başkanlığına Nejat Çakır, başkan yardımcılığına Mehmet Erim, katip üyeliğe ise Ersin Çelebi seçildi. Genel kurulda konuşan eski ilçe başkanı Recep Şenol, istifası ile ilgili olarak görevden ayrılmasına rağmen partisi için çalışmaya devam edeceğini söyledi. Milletvekili Tahsin Tarhan ise konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ı hedef aldı.

 

KADIN ADAY SEVİNDİRDİ

Tarhan, “Bu ülkede AKP sorunu yok, bu ülkede Recep Tayip Erdoğan sorunu var. Ülkemizde her gün şehit var beyefendi utanmadan Türkiye’nin özel uçaklarını kullanarak balayına çıkıyor. Başkanlık sisteminden başka hiçbir şeyi düşünmüyor. Demokrasiye sadece biz sahip çıkıyoruz. Buradan AKP’ye oy verenlere sesleniyorum. Başkanlık sistemine hayır desinler. Cumhuriyetimizi asla yıktırmayacağız. CHP olduğu sürece bu ülkeye başkanlık sistemi gelmeyecek” ifadelerini kullandı. Tarhan ayrıca, Kandıra bir bayan adayın çıkmasının kendisini çok sevindirdiğini dile getirdi.

 

“KANDIRA’YA HAKSIZLIK YAPTIM”

İl başkanı Cengiz Sarıbay ise konuşmasında, “Kandıra’ya haksızlık yaptığımın farkındayım, ancak bunun hoşgörüyle karşılandığını görmekten dolayı mutluyum. Recep Şenol’un istifa etmesine rağmen bugün kongrede ilçe başkanı gibi çalıştığını gördüm. İlk defa bayan arkadaşlarımız bu kadar yoğun katılım gösteriyor. Bayan adayımızı cesaretinden dolayı tebrik ediyorum. Artık önümüze bakıp hedeflerimizi büyütmemiz lazım. Hedefimiz yerel ve genelde iktidar olmaktır. Kandıra’yı yeniden kanabiliriz” dedi.

 

“KANDIRA BÜTÜN OLACAK”

İlçe başkan adaylarından Gülay Eyisabuncular Vurmaz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Kandıra’da yaşanan süreç bize CHP’li olmak konusunda tekrar bir özeleştiri yapmanın önemini hatırlattı. Çalışma dönemimizde klasik broşür siyasetinin dışına çıkarak siyasi görüşü ne olursa olsun her insana ulaşıp, herkesin dertlerini dinledik. Adaylık sürecimde partimizin kanaat önderleriyle görüştüm. Herkesin dile getirdiği istek bütünleşme ve yenilenme isteğiydi. Seçildiğim takdirde Kandıra’da CHP bir bütün olmayı başaracaktır” dedi. Vurmaz’ın coşkulu konuşması uzun süre ayakta alkışlandı.

 

“GÜÇLÜ BİR LİSTE YAPABİLİRDİK”

10 yıl boyunca Kandıra’da ilçe başkanlığı görevini yürüten Muzaffer Yağız, geçmiş dönemlerde yaptığı hizmetlerden bahsetti. Aday çıkmadığı için parti büyüklerinin önersiyle göreve talip olduğunu açıklayan Yağız, “Bayan adayımız adaylığını keşke ben açıklamadan önce açıklasaydı. Çok güçlü bir liste oluşturur, tek listeli kongremizi yapardık. Bugün CHP’nin bayrağını yeniden yükseklere çıkartmak için yeniden bu göreve talibim” diye konuştu.

 

GÜLAY EYİSABUNCULAR’IN LİSTESİ

İsmail Açıkgöz

Ayhan Alkan

Filiz Ay

Muharrem Bayır

Sedat Çetinkaya

Erol Elmas

Murat İlk

Birten Kaya

Feride Nazlı Kuru

Ercan Okumuş

Salim Onur

Veysel Şenol

Nazmi Yüce

Belgin Yüksel

 

MUZAFFER YAĞIZ’IN LİSTESİ

İlker Apaydın

Sevil Bayrakdar

Esen Çelebi

Gökhan Çakır

Nagihan Çakır

Mehmet Erel

İbrahim Gürcan

Ahmet Kaba

Gülay Keleş

Aysel Özcan

Giray Öztürk

Abdullah Seçer

Aziz Usta

Huriye Yılmaz

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat