Özdilek

Siyaset

CHP İzmit İlçe düşüyor

CHP İzmit İlçe Örgütü’nde sıcak saatler yaşanıyor. İstifa ettiklerini açıklayan ilçe yöneticileri Öztürk Atilla, Cemal yıldız ve Cumhur Kesemenli’nin ardından 8 yedek yönetim kurulu üyesinin de istifa edeceği öğrenildi. 8 yedek

3 Eylül 2014 Saat: 22:05
CHP İzmit İlçe düşüyor
CHP İzmit İlçe düşüyor

CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım, geçtiğimiz hafta sağlık sorunlarını gerekçe göstererek görevinden istifa etmişti. Bunun üzerine CHP İzmit İlçe Örgütü yönetim kurulu üyeleri, İl Örgütü’nden gelen talep doğrultusunda ilçe yöneticilerinden Mehmet Ümit Küçükkaya’yı başkan olarak atamıştı. İlçe başkanın belirlendiği yönetim toplantısı dün akşam yapılmış ve bu toplantıya Engin Özcan, Cumhur Kesemenli, Cemal Yıldız ve Öztürk Atilla mazeret bildirmeden katılmamıştı. Bu gelişmelerin ardından CHP İzmit’te sıcak saatler yaşanmaya başladı. İlçe yöneticileri Öztürk Atilla, Cemal Yıldız ve Cumhur Kesemenli, ilçe örgütündeki görevinden istifa ettiklerini açıkladı. Eski milletvekili Hikmet Erenkaya’ya yakın olan isimler ise CHP İzmit İlçe Örgütü’nün düşeceğini iddia etti. 8 yedek yönetim kurulu üyesinin de istifa ederek yönetimi düşürüyor.

 

YÖNETİM NASIL DÜŞECEK?

Hikmet Erenkaya’ya yakın isimlerin yaptıkları açıklamaya göre CHP İzmit İlçe Örgütü’nde 16 asil ve 16 yedek yönetim kurulu üyesi bulunuyor. CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım döneminde, mazeret bildirmeden üç kez üst üste yönetim kurulu toplantısına katılmayan 5 yönetim kurulu üyesi yönetimden düşürülmüş ve bunların yerine yedek üyelerden atama yapılmıştı. Ercan Umutlu da meclis üyesi seçilerek yönetimden istifa etmişti. Selman Yıldırım’ın istifasının ardından Mehmet Ümit Küçükkaya başkan olmuş ve yedekten bir isim daha yönetim kuruluna çekildi.

 

POSTANEDEN YOLLANAN İSTİFALAR

Son olarak Atilla Öztürk, Cemal Yıldız ve Cumhur Kesemenli yönetim kurulundan istifa ettiklerini duyurdu. Bu üç ismin ardından ise 8 yedek yönetim kurulu üyesi de postaneden iadeli taahhütlü postaları ilçe başkanlığına göndererek istifa ettiklerini yönetime bildirdi. Fakat Küçükkaya ve ekibi istifaların yönetim kuruluna bizzat teslim edilmesini istedi. Bu işlemler süreci uzatacak olsa da CHP İzmit İlçe Örgütü düşmüş olacak. Yönetim kurulunda yaşanan istifaların ardından yedek yönetim kurulundan, asil yönetim kuruluna çekmeye üye kalmıyor. Bu durumda da 16 asil 16 yedek yönetim kurulu üyesinden 18’i istifa etmiş oluyor. Yönetim kurulunun iki kişi eksik kalması sebebiyle CHP İzmit İlçe Örgütü düşüyor.

 

YÖNETİMİ TANIMIYORLAR
CHP İzmit İlçe Örgütü’nün 8 yedek üyesi istifalarıyla ilgili ortak bir açıklama yaptı. İstifalarını iadeli taahhütlü bir biçimde partiye gönderme sebeplerini de açıklayan üyeler, “Bizim gözümüzde mevcut yönetimin hiçbir meşruluğu yoktur. Yeni yönetimi tanımıyoruz. Bu sebeple istifalarımızı posta aracılığıyla gönderdik” dedi. Yaşanan istifaların ardından mevcut CHP İzmit İlçe yönetimi, partiyi 45 gün içerisinde toplayarak kongreye götürmesi bekleniyor. Öte yandan bugün de ilçe yönetim kurulu üyelerinden Engin Özcan’ın da ilçe başkanlığına istifasını sunması bekleniyor.


GÖREV ALMAYA DEVAM EDECEĞİM
Öztürk Atilla, Cumhur Kesmenli ve Cemal Yıldız, yönetim kurulundaki görevlerinden istifa ettiklerini açıklamak için parti binasına geldi. İstifa gerekçelerini de açıklayan ilk isim Öztürk Atilla oldu. Atilla, “Süreç içerisindeki aldığımız kararla istifa etmeye karar verdik. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra 30 Mart Yerel Seçimler sonrası aldığımız kararı kesinleştirdik. İstifam sonrası CHP için gerekli olan her şeyi yapacağım. Partime projeler sunmaya devam edeceğim. Bilgi birikimimle tekrar başka bir şekilde partide görev almak istiyorum” dedi.


KİMSENİN ADAMI DEĞİLİZ
İstifasıyla ilgili açıklama yapan Cemal Yıldız, “Biz hiç kimsenin adamı değiliz. Görevimizi bizden sonra geleceklere devrediyoruz. İstifalarımızla partimizin alt tabanına sesleniyoruz ve değişikliklerin olması gerektiğini savunuyoruz. CHP’ye hizmetlerimiz her şekilde devam edecek. Arkadaşımız Mehmet Ümit Küçükkaya’nın dünkü seçiminde istifa edecektik. Buradaki toplantıyı karıştırmamak ve yeni başkanımız Küçükkaya tarafından yanlış anlaşılmamak için bugün istifamızı gerçekleştirdik. Bizi hiç kimse yanlış anlamamalı ve aldığımız karara herkes saygı göstermeli” ifadelerini kullandı.


DEĞİŞİKLİK LAZIM
Son olarak konuşan Cumhur Kesemenli, “Alınan karar yeni bir karar değildir. 30 Mart yerel seçimlerinden sonra zaten istifa kararımızı almıştık. Bu süreçten sonra ilçe başkanımızın da istifasının ardından istifa ettik. İşlerimizin yoğunluğu nedeniyle dünkü yönetime katılmadık. Arkadaşımız Mehmet Ümit Küçükkaya yeni başkan seçildi ve asla ona tepki göstermek için istifa etmedik. Parti içerisinde asla başkanlık çatışması yoktur. Yaşadığımız tek talihsizlik istifa kararımızı bugün sunmak oldu.Parti içinde tekrar görev üstleneceğiz. Bizim bugünkü istifamız tabana seslenmek içindir. Partide kan değişikliği gerekiyor. ‘2014 Kocaeli bizim’ projesini gerçekleştiremedik. Bu yüzden istifa ettik” açıklamasında bulundu.

 

POSTAYLA İSTİFALARINI YOLLAYANLAR
Sevim Çağlar
Ayfer Eraslan
Yasin Kanık
Nusret Çavdar
Gürel Can kurtuldu
Hakan Çakar
Orhan Tekdemir
Artun Tanrıverdi

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat