Özdilek

Siyaset

CHP işi oluruna bırakıyor

CHP il başkanı Yalçın Kuşkan, bugün yaklaşık 35 İzmit belediye meclis aday adayı ile yaptığı gizli oturumda yapılan hile olayına isyan eden aday adaylarını gösterecekleri davranış konusunda serbest bıraktı.

11 Şubat 2014 Saat: 17:51
CHP işi oluruna bırakıyor
CHP işi oluruna bırakıyor
Yalçın Kuşkan, iki seçenekten birini kullanmaları gerektiği konusunda aday adayları ile konuştuğunu onlara, "İsterseniz itiraz dilekçesi yazarsınız ve bu dilekçe de rahatsızlık nedenlerinizi ve isteklerinizi açıkça belirterek bunun genel merkez genel sekreterliği aracılığıyla MYK'ya gitmesini sağlarsınız ya da hiçbirşey yokmuş gibi davranarak seçime kadar durumun idare edilmesine ses çıkarmayıp seçim bittikten sonunda gerekenin yapılması için şimdilik sessiz kalırsınız" şeklinde seçenekler sunduğu ileri sürüldü. 

Kuşkan işin oluruna bırakılmasını istemiş olabilir

CHP il Başkanı Yalçın Kuşkan, seçimlere 48 gün kala olayların daha fazla büyümesinin ve dallanıp budaklanmasının önüne geçmek için kimseyi zorlamadığı fakat bu akşam saat 17.00'da sona eren itiraz süresi öncesi çok sevdiği partilileri ve partisi için gereken neyse onun yapılmasını istediğini açıkladığı biliniyor. Bu nedenle aday adaylarının isteklerinin öncelikli olmasına rağmen, CHP'nin şu ara kan kaybetmemese ve seçimi kazanması için metozori olarak olayın büyümesinin önüne geçmeye çalıştığı tahmin ediliyor. 
Yıldırım bütün gün SKM'deydi, partiye gelmedi
Her hafta Pazartesi günleri haftalık olağan basın toplantısını yaptığı bilinen İzmit Ilçe Başkanı Selman Yıldırım'ın ilçe binasına hiç gelmediği ve Çarşıyapı'da bulunan Seçim Koordinasyon Mkrkezinden hiç çıkmadığı belirlendi. İl Başkanı Yalçın Kuşkan'la birlikte bir basın toplantısı düzenlediği söylentisinin ardından toplantının iptal edildiği ve önümüzdeki günlerde de yapılmasının zor olduğu ileri sürüldü. 
İşte herşeyi net bir biçimde ortaya gerekçeleriyle koyan o 16 kişinin altını imzaladığı itiraz dilekçesinin bir kopyası
                                                KOCAELİ İL BAŞKANLIĞI'NA

                          CUMHURIYET HALK PARTISI GENEL SEKRETERLİĞİ'NE

Merkez Yürütme Kurulu'na sunulmak üzere
Konu: 08.02.2014 tarihinde Kocaeli İli İzmit Ilçesi belediye meclis üyesi aday belirleme eğilim yoklaması sonuçlarına yönergenin 17.nci maddesi gereğince itirazlarımızın sunulmasıdır. 
İTİRAZ SEBEPLERİ
1) SEÇİM İÇİN OLUŞTURULAN SANDIK KURULLARI SAĞLIKLI BİR BİÇİMDE          OLUŞTURULMAMIŞTIR.
Bir kısım sandıklara aday adaylarının 1.nci derecede yakınları oturtulmuştur. Bu durum yönergenin 6.ncı maddesinin ihlali niteliğindedir ve seçim sonuçlar açısından tartışmalı hale gelmiştir. 
2) SANDIK SONUÇLARI OKUNURKEN BAZI ADAYLARA FAZLA OKUNARAK ÇETELELER OLUŞTURULMUŞTUR.
Sandık başında oturan aday adayı gençlik kolu başkanı Birol Sağlam'ın kardeşinin adayı kayırdığı ihbarı üzerine öncelikle 8 No'lu sandığa itiraz edilmiş ve bu sandık yeniden sayılarak gerçektende adayın oylarının 31 adet fazla yazıldığı tespit edilmiş ve tutanaklar yeniden düzenlenmiştir. 
Seçim gözetmelerince dikkat çeken 4 sandık daha yeniden sayılmış ve bu sandıklarda da kullanılan oylarla çetelelerin farklılık oluşturduğu tespiti sandık gözetmelerince belirlenmiştir. 
Bir kısım aday adaylarınca seçimin sağlıklı olmadığı ve tüm sandıkların yeniden sayılması talebi sandık kurulunca yerinde görülmemiş ve birleştirme tutanakları sonuçları kamuoyuna açıklanmış ve ilan edilmiştir. 
İlçe yönetiminin, saçım güvenliğini sağlamak ve seçimleri şaibemiz bir biçimde yapmak görevidir. Oysa ki ortaya çıkan durumda seçmenin oyu ve iradesi gasp edilmiş, bir ya da bir kaç aday kayırılmış, seçim sonuçları şaibeli hale gelmiştir. 
Yukarı da açıkladığım sebeplerle açıklanan seçim sonuçlarına yönergenin 17.nci maddesi gereği itiraz eder, gereğinin yapılmasını saygılarımla arzederim. 
                                                                                                           İSİM
                                                                                                           İMZA


YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat