Özdilek

Siyaset

CHP İktidar Havasına Girdi

CHP İzmit İlçe Örgütü Onur Müzikhol’de düzenlediği toplantıda bir araya geldiler. CHP Grup Başkan Vekili , Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Genel Başkan Yardımcısı İstanbul milletvekili Umut Oran, PM üyesi, Kocaeli Milletvekili P

23 Aralık 2012 Saat: 23:25
CHP İktidar Havasına Girdi
CHP İktidar Havasına Girdi

Evsahibi İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım,  6 ay içinde binlerce partiyi örgütlediklerini, yerel seçimleri kazanana kadar her türlü çabayı göstereceklerini söyledi.Pazar günü ilginin hayli yüksek olması CHP’lileri  iktidar havasına soktu.

 İl Başkanı Yalçın Kuşkan da şöyle konuştu:

“-  AKP’nin ilimizde biri bakan 7 milletvekili, Büyükşehir ile birlikte 13 belediyesi var. Buna rağmen Kocaeli acınacak hale geldi. Emsal illerden en az 10 yıl geriye gittik.  Herkes baskı alındı ama, bu koşullarda bile Kocaeli’ye AKP’den temizlemeye kararlıyız.”

ORAN:KOCAELİ CENNETTEN BİR KÖŞE

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı  Umut Oran,  konuşmasına  Şehit Kubilay’ı anarak başladı.  İlk kar yağışında İstanbul’un perişan olduğunu anlatan Oran şöyle devam etti:

 

“- İstanbul çok kötü yönetiliyor. Kocaeli çenetten bir köşe. Ama sorunları giderek artıyor. Turizm bölgesi ilan edilen yere taş ocağı kurmaya kalkıyorlar.Kentleri iyi yönetemiyorlar. 10 yıldır halkı kandırıyorlar. ODTÜ öğrencilerinin üzerine 3.600 polis gönderdiler. Bir de onları yetiştiren öğretmenlere laf atıyorar.  Asıl Başbakan’a yazıklar olsun. Başybakan, kendisini yetiştiren hocalarını da sattı. Milli Görüş gömleğini üzerinden çıkarttı. Şimdi de demokrasi gömleğini çıkartıp, diktatör8 gömleğini giymek istiyor. AKP çok fazla bocaladı. Şu sıralar aralarında  rant ve taht kavgası var. AKP parçalanıyor. Başbakan’ın karizması yerlerde. Biz iktidar olmaya hazırız. Birbirimizle değil, AKP ile kavga edelim. Halka güven vermemiz gerekiyor.”

BAŞBAKAN TÜRKİYE’DEN KAÇMASIN

 

CHP’nin en popüler isimlerinden biri haline gelen Grup Başkan Vekili, Yalova milletvekili Muharrem İnce; salonu dolduran partililerin yoğun alkışları arasında kürsüye geldi.İnce, konuşmasıyla da kendisinden beklentileri boşa çıkartmadı. İnce şöyle konuştu:

 

“- Padişah elimi sıkmadı. Uykularım kaçıyor. Köye babama gittiml. İyi olmuş oğlum, elin kirlenmemiş dedi. Başbakan’ın Meclis’ten kaçması önemli değil.  CHP iktidara gelince Türkiye’den kaçmasın. Cumhuriyet dönemi bitmedi. Şimdilik ihtiyaç molası verdi. Kendisini usta zanneden aceminin elinde  ülke direksiyonu ABD’ye verdi. Zamanında 300 milletvekili bulunan ANAP vardı. Ama SHP  geldi, tüm belediyeleri kazandı. 2002’den beri yeniliyoruz. Ama moral bozmak yok.  1989’da ne yaptıysak, aynısını yapacağız.Biz, AÜtatürk’ün, Kubilay’ın torunlarıyız.Onlar Derviş Mehmet’in;  Amerikan ve İngiliz mandasının torunları. Gül ve Başbakan iyi polis, kötü polisi oynuyorlar.Kimse kusura bakmasın. İkisini birden paketleyeceğiz. “

 

İnce, bir önceki seçimlerde Sinop Belediyesi’nin 1 oyla kaybedildiğini hatırlattı,  “Bizim kimseyi gücendirme yüksümüz yok. Kocaeli’de de bir oyla kaybedebiliriz. Kimseyi küstürmeyin, gücendirmeyin” dedi.

 

CHP`Yİ İKTİDAR YAPACAĞIZ

Katılım fazla olunca partililerin büyük kısmı ayakta kaldı. Muharrem İnce ise salona geç geldi. Programda ilk olarak konuşan ilçe Başkanı Selman Yıldırım, iktidara sert söylemlerle yüklendi. Yıldırım, “Bu yoğunlukta katılımı beklemiyorduk ayakta kalanlardan özür dilerim. Mahalle, esnaf ve işçi komisyonlarımız aralıksız olarak çalışmalarına devam ediyor. Hedefimiz 2014`te CHP`yi İzmit`te birinci parti yapmaktır. CHP`yi Kocaeli`de iktidar yapmaktır. Bu hedefimiz doğrultusunda sosyal demokrat anlayışın bayrağını 2014`te dikeceğiz. Bu mücadeleyi de devam ettireceğiz” dedi.

 

 

 

 KUBİLAY`IN YOLUNDAYIZ

Kuşkan ayrıca, “Yüksek Hızlı Tren bir milli projedir ama Maşukiye`nin taş ocağı olması asla kabullenecek bir durum değildir. Kentin belediye başkanları aile reisleridir. Bu kente ihanettir” ifadelerine yer verdi. Konuşmasına, cumhuriyet karşıtları tarafından şehit edilen Kubilay`ı anarak başlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, “Bugün Kubilay`ın öldürülmesinin 82. yılı. Bugün olduğu gibi cumhuriyet karşıtları, yobazlar, cemaatçiler vardı. Kubilay ve arkadaşları inançla karşılarında durdular. Onların bıraktığı emanetin de arkasındayız” diye konuştu.

 

CENNET KÖŞESİNE TAŞ OCAĞI

Kocaeli`ye dair değerlendirmelerde bulunan Oran, “Burası cennetten bir köşe gibi. İstanbul`dan geliyorum ama 1 hafta boyunca İstanbul`da elektrikler, sular kesikti; üstüne kar yağınca trafik felç oldu. Ve vatandaşa ‘sakın dışarı çıkmayın` dediler. İstanbul böyle yönetilirken, burası cennetten bir köşe ama buranın da sorunları çok. Ortak sorunlarımız var. Taş ocaklarını cennet köşeye dikiyorlar. Orası turizme açılmış bir yer ama bunu yapmaya çalışıyorlar. Peki biz neden mutlu olamıyoruz; un var, şeker var, yağ var, insanda var ama helva yapamıyoruz. Bunun nedeni AKP`dir. 10 yıldır iktidardalar ve halkı kandırıyorlar” açıklamasında bulundu.

 

HOCALARINA İHANET ETTİ

Başbakan Erdoğan`ı eleştiren Umut Oran, Başbakan`ı kendi sözleriyle vurdu. Oran, “ODTÜ`de yaşanan olaylar. Vatandaş, en doğal hakkı protesto ediyor. Eğer öğrencinin sorunu varsa, eğitim hala paralı, üniversiteden mezun olan iş bulamıyorsa, atanamayan öğretmenlere okul bulunamıyorsa protesto eder tabi. Başbakan ne yapıyor, o öğrencilerin hocalarına kızıyor. Başbakan`a yazıklar olsun ki onu yetiştiren hocaları kadar olamadı. Başbakan milli görüş gömleğini değiştirdi ve hocalarını sattı. O gömleği de çıkarttı; diktatör gömleği giymeye kalkıyor. Biz buna izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

 

AKP İLE KAVGA EDELİM

Partililerine önemli çağrılarda bulunan Oran, “Burada yapmamız gereken tek bir şey var. Top ayağımıza geliyor. Sağlam duralım, birlik ve beraberlik içinde olalım. Bu çok önemli. Biz dedikodudan uzak duralım, gecekonduda olalım. Biz salonlarda da değil sokaklarda olalım. Biz kendimizle değil, AKP ile kavga edelim. Halay çekerek hiç bir şey olamayız. Ellerimizi birbirimizin boğazından çekelim. Dolayısıyla bizim halka güven vermemiz lazım, umut vermemiz lazım. Her türlü koşul bunun için müsait. 2013 yılı bizim için güzel geçecek” açıklamasında bulundu.

 

CUMHURİYETİN BENZİNİ BİTMEDİ

Konuşmasına Başbakan Erdoğan`a göndermede bulunarak başlayan grup başkan vekili Muharrem İnce ise “İki gündür moralim çok bozuk, uyuyamıyorum! Bu padişah benim elimi sıkmadı ya çok dertlendim! Sonra köye gittim, babam,  ‘Başbakan elini sıkmadı, elin kirlenmemiş, daha ne istiyorsun` dedi. Ben konuşacağım zaman dışarı çıkıyor ya, CHP iktidarında Türkiye`den kaçmasın yeter. Biz uslu oturup kenara çekilip, polisten korkup, maliyeciden korkup, gazdan korkup, joptan korkup kenara çekilip maaşımı zıpkınlayacağız, ya da direnip karşı mı koyacağız. Hepimiz karşı koyacağız. Cumhuriyet benzini bitmedi, motoru bozulmadı. Cumhuriyet devrini tamamlamadı. Sadece zorunlu ihtiyaç molası verdi. Bu aceminin elinde, direksiyonu Amerika`da, vites kutusu AB`de, bir de şanzumanı dağıttı. Hiç merak etmeyin, hiçbir koşul 1919`dan daha kötü olamaz” dedi.

 

1989 HATIRLATMASI

Partililerini uyaran İnce, “2002, 2007, 2009, 2011`de yenemedik; bu doğru. Önce bunu kabul edelim. Ama şu da doğru; 1988`de bıçağının önünü kesen 300 vekilli ANAP vardı. 67 il belediyesinin 41`ini SHP aldı. 89`da yaptığımızı tekrar yapacağız. Recep Tayyip`e geçmişi hatırlatacağız. Bakmayın seçim kazandığını, kaybetmeye alışık bir isim. Gene kaybettireceğiz ama bunu yüreğimizden geldiği gibi konuşup, birbirimizi incitmeden yapacağız. Sinop`u bir oyla kaybettik. O yüzden kimseyle kavga etmeyin, Kocaeli`yi de bir oyla kaybedebiliriz. Bir çivi bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir yiğidi, bir yiğit bir memleketi kurtarır” açıklamasında bulundu.

 

ÖĞRETMENLERE FIRÇA

Muharrem İnce`nin, İzmit`e geleceğini duyan atanamayan öğretmenler de Onur Müzikhol de hazır bulundu. Muharrem İnce`nin konuşması esnasında, “Padişah sesimizi duymuyor” diye küçük bir döviz açan Orhan Çelik adlı öğretmen adayına uyarıda bulunan İnce, “Önce sesini çıkartmayı bileceksin. 300 bin atanamayan öğretmen var 50 kişi eylem yapıyor. Kızılay meydanına 50 bin kişi gelecek, ses çıkartacak. Karşılıklı konuşmayalım. Bak hükumet sesini duyuyor mu duymuyor mu? Kendi sorununuza önce kendiniz sahip çıkacaksınız. Biz her gittiğimiz yerde anlatamayız, tek konumuz o değil. Bak ODTÜ`de gençler sahip çıktı, hocaları da onlara sahip çıktı kutluyorum onları” çağrısında bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat