Özdilek

Siyaset

CHP İç Güvenlik Yasa Tasarısı’na karşı

Mecliste görüşmeleri tartışmalı bir şekilde devam eden İç Güvenlik Yasa Tasarısı’yla ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Yılmaz, “AKP’nin bu zorbalık yasasıyla ilgili sunduğu gerekçeler yal

26 Şubat 2015 Saat: 18:31
CHP İç Güvenlik Yasa Tasarısı’na karşı
CHP İç Güvenlik Yasa Tasarısı’na karşı

Mecliste görüşmeleri olaylı bir şekilde devam eden İç Güvenlik Yasa Tasarısı’yla ilgili CHP İl Hukuk Komisyonu bir basın bildirisi hazırladı. Bu bildiriyi kamuoyuna açıklamak için CHP İl Başkanı Cihat Altunyuva, Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili ve il yöneticileri bir toplantı düzenledi. Bildiriyi okuyan Hüseyin Yılmaz, “İç Güvenlik Yasa Tasarısı, tek adamcılığı getirmek amacıyla düzenlenmiştir. Bu zorbalık yasası il AKP’nin sunduğu gerekçeler ise yalanlar yumağından ibarettir” ifadelerini kullandı.

 

İNATLA ÇIKARMAK İSTİYORLAR
Hüseyin Yılmaz, AK Partililerin bu yasayı inatla çıkarmayı hedeflediğini ifade etti. Yılmaz, “Bu yasanın hedefi tamamen bir tek adamcılık yaratmaktadır. Yasanın çıkarılması için ortaya atılan sebepler ise AKP’nin ortaya koyduğu yalan yumağından başka bir şey değildir. Örneğin, Molotof atmak TCK’ya göre zaten suçtur. Tehlike doğurmak, mala zarar vermek veya ölüme sebep olmak suçtur. Bu yasanın çıkarılmasındaki amaçlar çok farklıdır” dedi.

 

YASA NELER GETİRECEK?
Yasayla polislerin yetkilerinin genişletildiğine vurgu yapan Yılmaz, “Yasa yürürlüğe girince her türlü yürüyüş ve gösteri, terör bahane edilerek engellenebilecektir. İstenilen her kişinin telefonu polis amirlerinin emirleriyle 48 saat boyunca dinlenebilecektir. Yargı kararı olmadan 48 saat boyunca polis tarafından gözaltında tutulabilecektir. Hatta polisler çırılçıplak bile arama yetkisine sahip olacaktır. Gerçek amaçları hukuk devletini ortadan kaldırarak bir polis devleti yaratmaktır” açıklamasında bulundu.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat