Siyaset

CHP, Gebze'de kongre yapabilir

CHP Gebze İlçe Başkanlığı görevine ilçe yönetiminin kendi arasında yaptığı seçimle gelen Recep Dursun’un CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından görevden alınması ve yerine Cavit Kapoğlu’nu ataması parti içinde büyük sıkı

26 Ocak 2015 Saat: 17:28
CHP, Gebze'de kongre yapabilir
CHP, Gebze'de kongre yapabilir

Recep Dursun, Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan’ın Ankara’da çeşitli temaslar gerçekleştirdiğini ve böyle bir operasyona imza attığını vurgularken, gazetelere konuşan Kaplan, böyle bir çalışmanın içinde olmadığını kaydetti.

 

KAPLAN: MÜDAHALEM YOK

Geçmiş dönemde partide, “Gebze’de bu yönetim 2015 seçimlerini götürür mü yoksa götürmez mi?” şeklinde tartışmalar olduğunu ve kendisinin de “Götüremez” dediğini ifade eden Kaplan, “Fakat bu, bir, bir buçuk ay önceki tartışma. Ondan sonraki dönemde Gebze’deki yapılanma ile ilgili bir müdahalem olmadı. Zaten ben ya da diğer vekillerimiz, örgütsel konulara müdahale etmiyoruz” şeklinde konuştu.

 

OPERASYON OLMADI

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz İl Başkanı Cihat Altunyuva ise, ilçe başkanının görevden alınmadığını kaydederek, “Burada MYK, ilçe yönetiminin belirlediği ismi onaylamadı. Dışarıdan da başka bir ismi atadı. Bu konuda örgüt üyelerimizi dinliyor ve konu ile ilgili çalışıyoruz. Bir ihtimal, 30 gün içerisinde olağanüstü kongre olabilir. Fakat net bir durum yok” dedi. Öte yandan Altunyuva, “Bu bir Mehmet Hilal Kaplan operasyonudur” sözüne de karşı çıkarak, “Bu ifadeyi doğru bulmuyorum. Atamayı Kaplan’ın teklif ettiği doğrudur. Fakat bir operasyon yok” dedi.

 

CHP GEBZE’DE KONGRE YAPABİLİR

CHP Gebze’de yönetimin ilçe başkanlığı için belirlediği Recep Dursun’un genel merkez tarafından onaylanmaması ve başka bir ismi atamasıyla ilgili İl Başkanı Cihat Altunyuva, “Gebze’de bir kongre yapılabilir” dedi. Mehmet Hilal Kaplan ise, “Bu kararla benim bir ilgim yok” ifadesini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat