Özdilek

Siyaset

CHP Gebze'de kazanan ,Recep Dursun

Dört adayla başlayıp,iki adayla yarışa devam eden Gebze İlçede kazanan Recep Dursun Oldu.

5 Aralık 2015 Saat: 19:13
CHP Gebze'de kazanan ,Recep Dursun
CHP Gebze'de kazanan ,Recep Dursun

  CHPGebze İlçe Örgütü’nün kongresinde 368 delegenin oy kullandığı kongrede 197 oy alan Recep Dursun yeni başkan oldu. Recep Dursun'un rakibi Musa Yılmaz ise oyların 166'sını aldı

Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde yapılan kongreye CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP Kocaeli Milletvekilleri Tahsin Tarhan ile Haydar Akar, CHP Kocaeli eski milletvekilleri Mehmet Hilal Kaplan ile Hurşit Güneş, CHP Kocaeli Milletvekili adayları Cuma Karavar ile Tamer Solakoğlu, Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya, İzmit İlçe Başkanı Mehmet Küçükkaya, Körfez İlçe Başkanı Mehmet Kaçar, Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, Derince İlçe Başkanı Nihat Değer, Kandıra İlçe Başkanı Recep Şenol, CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Orhan, CHP Gebze Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Emin Akın, CHP Gebze İlçe Kadın Kolları Başkanı Birgül Belek ve gençlik kolları başkanı Sinan Mert, CHP Kocaeli Eski İl Başkanı Cihat Altunyuva, CHP Gebze Belediyesi ve Çayırova Belediyesi Meclis üyeleri, il ve ilçe yöneticileri, delegeler ve partililer katıldı.

 

Saygı duruşu ve istiklal Marşı'nın okunmasıyla başlanan kongrede ilk olarak CHP Gebze İlçe Başkanı Yakup Yılmaz bir konuşma yaptı. Yılmaz yaptığı konuşmada, “Bugün 5 Aralık Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği gün. 1923’ten 2015’e kadar bu ülkede bedel ödeyen çaba sarf eden, laikliğe, cumhuriyeti koruyan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu yolda yürüyenleri selamlıyorum. Bu yol hiç bitmemeli. Dönem dönem saray haramileri, 12 Eylül gibi faşizmi gibi engeller çıkıyor. 12 Eylül ruhuna fatiha okuduğumuz günlerde gibi saray haramilerini de okuyacağız. 7 Haziran’da saray haramilerini kuyruğundan tuttuğumuz gibi çektik. Ama ne olduysa 7 Haziran’da muhalefet yeterli muhalefeti yapamadı.

 

1 Kasım’da ne oldu? Suruç’ta, Reyhanlı ve Ankara’daki olayları anlamadık. Saray haramilerin ve Kandil’in operasyonları ile karşı karşıya kaldık. Can güvenliği ve mal güvenliği algısı yaratıldı. Korku imparatorluğu yarattılar. Bunun karşısında bizler bir olmalıyız. 8 aylık bir yönetimiz. 2 seçimde tüm yönetimle, partimle dolaştık ve çalıştık. Hiçbir gün of demedik. 7 Haziran ve 1 Kasım’da sandık başlarında duran okul sorumlusundan tüm görevlilerin ayaklarının altındaki teri öpüyorum. Gebze’de sandık güvenliği sorunu kalmadı. 10 gündür ilçemizde demokratik yarış diye başladı. Çok yoğun bir trafik yaşandı. Keşke bu trafiği 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde görseydik. O zaman sizi ayak değil alın terinizden öperdim. Saray haramilerinin ve korku imparatorluğunu yıkılması için kendi içimizde sevgi ev saygıyı tesis etmeliyiz” dedi.

Divan başkanı için Hüseyin Yılmaz seçilirken, divan üyeleri İsmet Güven ve Nurhan Banu Üner olarak belirlendi. Daha sonra faaliyet ve çalışma raporları okunmasına geçildi. CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “İlçe kongresinde beraberiz. Bugüne kadar 9 ilçenin kongresini tamamladık. Bu partinin gençleşmesine yönelik değerlendirmenin görüldüğünü gördüm. 9 ilçe kongresinin çoğunda birden fazla adaylı yarış oldu. En ufak bir üzücü olay olmadı. CHP’nin kongrelerdeki sonuçlar ne olursa olsun demokrasilerdeki yarışı takdir ediyoruz. 12 ilçemizde seçim var. İl başkanı olarak hiçbir ilçe başkanına dahi bir tek isim dahi vermedim.

 

Gelin buradan çıkan sonuçları hazmedelim. CHP’nin artık bunları aşması gerekir. Artık içe dönük kavgayı dışa dönük yapmalıyız. Ülkemizin durumu iyiye gitmiyor. Saray yönetimi ülkenin durumunu güllük gülistanlık gösteriyor. Ancak kimse hayatından memnun değil. Hiç kimse mutlu değil. Ülkemiz bu durumu 13 yıllık AKP döneminde getirildi. Bu partide kimse kimseye düşman değil. Kongremizin öncelikle Gebze, Kocaeli’ye iyilikler getirmesini diliyorum” diye konuştu. Cengiz Sarıbay’ın konuşmasından sonra Yakup Yılmaz faaliyet raporunu okudu.

 

CHP Gebze ilçe kongresi devam ederken partililer söz alarak konuşma bölümüne geçildi. CHP kongre delege üyesi Zeynel Rıza Yıldırım söz alarak bir konuşma yaptı. CHP kongre delege üyesi Zeynel Rıza Yıldırım’ın konuşmasını uzatmasından sonra divan tarafından uyarılarak konuşmasının bitirilmesi istendi. Buna tepki gösteren Zeynel Rıza Yıldırım’ın sahneden inmek istemedi. Bunun üzerine CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Yıldırım’ın sahneden inmesini istedi. Bunun üzerine tartışma çıktı. Zeynel Yıldırım, “Beni dinlemelisiniz. Bana saygı duymalısınız. Sen benim oylarımla vekil oldun. Saygılı ol” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat