Özdilek

Siyaset

CHP Gebze Miting'ine Hazır

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

   CHP’nin Gebze’de düzenleyeceği mitingin adı belli oldu. 19 Mart’ta yapılacak olan mitingle ilgili basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin mitingin ismini duyurdu Taşeronlaşmaya dur de!

CHP Gebze İlçe Örgütü’nde yaşanan başkanlık sorunu nedeniyle ertelenen ve son olarak 19 Mart Cumartesi günü yapılması kararlaştırılan taşeronlaştırmaya karşı mitingin yeri, zamanı ve ismi belli oldu. 19 Mart Cumartesi günü saat 14.00’da Gebze Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak olan mitingin adı ‘Taşeronlaştırmaya dur de!’ olarak belirlendi.

PM ÜYLERİ EŞLİK ETTİ
Mitingin ismini ve amaçlarını CHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin dün Genç Kocaeliler Derneği Sosyal Tesislerin düzenlediği kahvaltılı basın toplantısıyla açıkladı. İzzet Çetin’e parti meclisi üyeleri Ömer Kurtaş ve Yakup Akkaya, İl Başkanı Yalçın Kuşkan, İl Başkan Yardımcısı Haşmet Belen, İl Saymanı Hüseyin Erol ve Gölcük İlçe Başkanı Caner Uzuner eşlik etti.

SENDİKAL HAREKETE DARBE
Neden Gebze bölgesini miting için seçtiklerini açıklayan İzzet Çetin şöyle konuştu “Türkiye’nin gelişme dinamiği 12 Eylül 1980’den ters dönmeye başladı. Türkiye’de çalışma ilişkileri kurumsallaşmıştır. Mesela 1970’li yıllarda bu bölgede yerden mantar biter gibi fabrika bitiyor ve büyük mitingler organize ediliyor, grevler yapılıyordu. O dönemlerde 12 Eylül darbesini yapanlar sendikal harekete büyük darbe vurdular.

KAYIT DIŞI EKONOMİ
Temizlik, yemek, güvenlik, ulaştırma, depolama ve haberleşme gibi sektörlerde taşeron uygulaması olabildiğince yaygın. Şuanda Türkiye’de, geçtiğimiz haftada söylemiştim, ekonominin yüzde 45’i kayıt dışı ekonomi. Kayıt dışı ekonomi demek kanun dışı çalışma ve çalıştırma koşullarının en yaygın olduğu alanlar demek. Kayıtlı çalışanların da yüzde 43’ü askeri ücretle çalışıyor. Dolayısıyla toplu iş sözleşmelerinin yeri neredeyse kalmadı ve askeri ücretle çalışma fikri topluma yerleşti.

GEBZE’Yİ SEÇTİK
Bizim çalışma kanunumuza göre haftalık çalışma süresi 45 saat olmasına rağmen, günlük çalışma süresi 8 saat olarak belirlenmesine rağmen, günlük çalışma sürelerinin 15 saate, haftalık çalışma sürelerinin de 65 saate kadar yükseldiğini görmekteyiz. Biz de bu sömürülerin en yaygın olduğu bölgeyi, Gebze’yi miting alanımız olarak belirledik.

YEREL BASIN ÖNEMLİ
Basının baskı altında tutulduğu bugünlerde, ulusal gazetelerin manşetlerinin zaptedildiği bugünlerde bizler yerel basına çok önem vermekteyiz. Bu yüzden ilk olarak yerel basınla, sizinle mitingimizi paylaşmak istedik.” İzzet Çetin daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Mitinge geniş katılım beklediğini söyleyen Çetin, mitingde sadece taşeronlaştırmaya değil bölgenin sorunlarına da dikkat çekileceğini belirtti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat