Güncel

CHP Dilovası İlçe Başkanlığı’ndan istifa

Dilovası CHP İlçe Başkanı İsmail Kaya, dün CHP İl Başkan Vekili Cihat Altın Altınyuva’ya istifa dilekçesini verdi. CHP’de anayasaya aykırı uygulamalar olduğunu söyleyen Kaya, bu yanlışlıkları düzeltmek için milletvekili aday aday

24 Aralık 2014 Saat: 16:33
CHP Dilovası İlçe Başkanlığı’ndan istifa
CHP Dilovası İlçe Başkanlığı’ndan istifa

2015’in Mart ayında yapılacak genel seçimlere doğru partilerde istifa rüzgarı devam ediyor. Dilovası Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İlçe Başkanı İsmail Kaya da milletvekili adaylığına aday olduğunu açıklayarak, CHP İl Başkan Vekili Cihat Altınyuva’ya istifa dilekçesini verdi. Dilekçesinde istifa nedenini 19 maddede anlatan Kaya, CHP’de anayasaya aykırı uygulamalar olduğunu ve bunları düzeltmek, bu yanlışları ortadan kaldırmak için ilçe başkanlığından görevini bıraktığını açıkladı. İlçe Başkanı Kaya’nın yanında 12 yönetim kurulu üyesinden dokuz tanesinin de istifa dilekçesi kayıtlara geçirildi.

 

YÖNETİM KURULU DA İSTİFA ETTİ

Arkadaşlarının ve partililerin önerisi ile milletvekili adaylığına aday olduğunu açıklayan Kaya, Dilovası İlçe Yönetim Kurulu’ndan Bekir Yılandiloğlu, Necmi Tekin, Sadi Durak, Zekiye Turgut, Kutlay Yekebaş, Şerafettin Akbalık, Yaşar Çakmak, Kamil Yıldız ve Engin Oktay’ın da yönetim kurulundan istifa dilekçesini verdi. Yeni yönetim kurularak ilçenin daha aktif olması için yönetim kurlunun istifa ettiğini açıklayan Kaya, “İstifa dilekçelerini vermeyen Yeliz Aydın, Müjdat Peker, Mehmet Belek ile de telefonla görüştüm. İstifalara onlar da katılıyorlar. Ancak iş veya özel sebeplerden dolayı henüz istifa dilekçelerini veremediler” dedi.

 

YENİ BAŞKANA TEBRİK

İstifa dilekçelerini CHP İl Başkan Vekili Cihat Altın Altınyuva’ya takdim eden Kaya, dün önceki gün CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan’ın istifasının ardından başkanlığı devralan Cihat Altınyuva’nın yeni görevini kutlayarak ‘Hayırlı olsun’ dileklerini iletti. Kendisine teşekkürlerini sunan Altınyuva “Başkanımıza yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederim. Dilovası İlçe Başkanlığı döneminde yönetimle birlikte çok badileler atlattılar” şeklinde konuştu.

 

‘ATAMALI MİLLETVEKİLLİĞİNİ KABUL ETMEM’

Partiden, siyasetten istifa etmediğini belirterek söze başlayan Kaya, “Ben ilçe başkanlığını bir başka arkadaşa devrederek daha üst bir göreve hazırlanacağım. Partiden arkadaşlarım benim milletvekili olmamı istediler. Tabi ben atamalı milletvekilliğini kesinlikle kabul etmem. Bana böyle altın tepside verseler, genel başkanın tayin edici benim demokrasi anlayışıma göre bir emirdir ve ben böyle bir milletvekilliğini kabul etmem. Partililerim bana görev verecekler, aday gösterecekler sonrasında görevin başına geçmem uygun olur. Ön seçime gidilmezse, ben adaylıktan çekilirim. Çünkü bu diretme olur bana göre demokratik değildir” ifadelerini kullandı.

 

‘ÜLKEDE ŞU AN VATAN SÖZ KONUSU’

Milletvekilliği adaylığına adaylığını koymasının sebebinin partideki eksiklikler olduğunu söyleyen Kaya, “Bu tür yanlışlıkların düzeltilmesi için bize göre kesinlikle o yanlışlar yapılmamalı. Bu yanlışlar başta parti program ve tüzüğüne aykırı, anayasaya aykırı. AKP, BDP, HDP bu yanlışları yaparak ciddi anlamda anayasal suç işliyorlar. Ben bu uygulamalara karşıyım ancak bir ilçe başkanı olarak onlarla uğraşamayacağım için ancak milletvekili olarak uğraşılması gerekiyor. Atatürk’ün çok önemli bir sözü var; “Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır” Benim gördüğüm, şua n ülkede vatan söz konusu. Milletvekillikleri, siyasi partiler, mahkemeler, hepsi teferruat” diyerek, şu anda ülkede vatanın söz konusu olduğunu belirtti.

 

‘YAKALARINA YAPIŞACAĞIM’

Konuşmasında CHP’ye yönelik sert eleştirilerde bulunan Kaya, “AKP’nin yaptığı bölünme tekliflerine benim partim karşı çıkmadığı, bu konuyu anayasa mahkemesine taşımadığı için de şikayetçiyim. Yani mutlaka onar anayasa mahkemesine gitmeliydi. Bugünkü milletvekilleri bana göre meşru değildir. Milletvekili yemini ederken, memleketin bölünmez bütünlüğüne yemin ediyorsun, ondan sonra kalkıp diyorsun ki ‘Gel arkadaş, biz bu memleketi bölelim!’ memleketi kimsenin bölmesine izin veremem kendi partilim dahi olsa. Bu yemine uymayanların yakasına yapışacağım” sözleri ile konuşmasını sonlandırdı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat