Özdilek

Siyaset

CHP Derince Aylık Konferanslar Devam Ediyor

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

CHP Derince İlçe Örgütünün periyodik olarak her ay düzenlediği konferans etkinliklerinin bir yenisi daha gerçekleşti. Gazeteci-Yazar Merdan Yanardağ’ın konuşmacı olarak katıldığı “Emperyalizm ve Siyasal İslam” konulu konferans Derince Tanyıldız Düğün Salonu’nda yapıldı. CHP Derince İlçe Başkanı Hakan Savaş ve yönetimin ev sahipliği yaptığı konferansa İl Başkanı Ferhan Şensoy, İl Başkan yardımcıları Cihat Altunyuva, Mecit Ünal, Reyhan Akbaş ve Tuba Aydın ve çok sayıda partili katıldı. Katılımın yüksek olduğu konferansta konuşan Yanardağ, siyasal islamın günümüzün bir gerçeği olduğu ve tartışılması gerektiğini söyledi.

 

Yanardağ şunları söyledi, “İmam gazali İslam’ın yorumlarının sonuçlandığını ve bundan sonra yorum yapılamayacağını 12. yüzyılın başlarında açıklamıştır. Artık içtihat zamanıdır. İnsanlık ve gelecek için “Akıl” değil “nakil” esastır diyerek noktayı koymuştur. Ortaçağ karanlığını yaşatmayı yeğ görmüştür. İslam alimlerinden İbni Rüşt ise aydınlanmayı ve esas olan Allah’ın verdiği aklı kullanmaktır” diyerek, dini inancın devlet işlerinin dışında tutulmasını savunmuştur. Günümüzde yine dini inançlarımızı devlet işlerine karıştırınca kutsallarımızı da doğal olarak bunlar tartıştırmaktadırlar.

 

Cumhuriyet’imizin kuruluşu İbni Rüşt aydınlanmasının ta kendisidir. Emperyalizme karşı kurtuluş mücadelesi veren ulusal kahramanlarımızın kurduğu Cumhuriyet’i yıkma projesi 60 yıl geriye dayanmaktadır. ABD çıkışlı ılımlı İslam projesi o günlerde başlatılmış ve “Komünizmle Mücadele Dernekleri” kurdurulmuş ve yaygınlaştırılmıştır. Bu derneklerin kurucuları bu günün siyasi aktörleridir. Bu projenin Cumhuriyeti hedef aldığını fark eden Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel bu dernekleri kapattırmış ve yeniden kurulmalarını engellemiştir. Dini kullanarak adım adım Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın intikamını almak istiyorlar. Onun için 50 yıl önce işbirlikçilerini yarattılar ve 60 yıl önceki projelerini sürdürüyorlar.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat