Özdilek

Siyaset

CHP’den bonzai timi

Son günlerde bonzai kullanan gençlerin yaşamını yitirmesiyle gündeme gelen uyuşturucu ve madde bağımlılığı sorunu ile sorunun çözümü konusunda kapsamlı bir araştırma yapmak üzere, CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan'ın

4 Aralık 2014 Saat: 11:44
CHP’den bonzai timi
CHP’den bonzai timi

CHP Grubunun oluşturduğu madde bağımlığı çalışma grubunun ilk icraatı KAPLAN’nın başkanlığından Ankara AMATEM’i ziyaret oldu. CHP Milletvekilleri Candan Yüceer, Engin Özkoç, Ali Özgündüz ve Yıldıray Sapan'la beraber Ankara AMATEM Merkezini ziyarette bulunan heyet, hastane yönetiminden bilgiler aldı.

 

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı olan AMATEM’i yerinde inceliyen CHP heyeti hastalardan da bilgiler aldı.

 

Türkiye’de 17-18 AMATEM merkezinin olduğunu söyleyen hastane yönetimi bunların 12-13 tanesinin aktif bir şekilde hizmet verdiğini belirtti. Madde bağımlıları için son durağın AMATEM olduğunu belirten uzmanlar, buraya gelmeden önce birçok alanda madde bağımlılığıyla mücadele edilmesi gerekmektedir. Tedaviden sonra hastanemizden çıkan bağımlının yaşam alanın da değiştirilmesi gerektiğini, sosyal hizmet uzmanlarının ilkokullarda da görev yapmasının önleyici olacağını, sentetik uyuşturucu maddesi olan ‘’bonzai’’ isminin bir marka olduğunu, bununda basında zikredilmemesine özen gösterdiklerini belirttiler.

 

Madde bağımlılığının 9 yaşına kadar düştüğünü, 1 liraya bile bonzai gibi maddelerin sokaklarda rahatlıkla buluna bilindiği ve bunun ölümleri arttırdığı gerçeğine dikkat çekildi.

 

Ulusal Uyuşturucu Raporunun polisler tarafından hazırlanmasının bilimsellikten uzak olduğunu vurgulayan AMATEM yetkilileri, kullanıcı ve satıcıların cezalandırılma noktasında birbirinden ayırt edilmesinin önemine değindi.

 

CHP heyetinin madde bağımlılığı ile ilgili gösterdiği hassasiyetten memnuniyet duyduklarını ifade eden Ankara AMATEM yetkilileri fiziki ve ekonomik sıkıntılarının çözümü noktasında adımların atılmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat