Özdilek

Siyaset

CHP’den AKP’ye kırmızı kart

İstanbul polisinin yaptığı Yolsuzluk Operasyonu, Türkiye’de gündemi değiştirdi. Muhalefetin tavrı, açıklamaları, gündeme taşıdığı konuların başında da bu operasyon gelmeye başladı.

20 Aralık 2013 Saat: 21:08
CHP’den AKP’ye kırmızı kart
CHP’den AKP’ye kırmızı kart

CHP İzmit İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Ümit Küçükkaya, Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşen, üç Bakanın oğlunun da aralarında bulunduğu operasyonlarla ilgili olarak basın açıklaması yaptı. Ayakkabı kutusuna sahte dolarları doldurarak, ayakkabı kutularından milyon dolarların çıkmasını hicveden, eline kırmızı kart alıp AKP hükümetine kırmızı kart göstererek işin görsel şovunu da yapan Küçükkaya, “Bu paralarla kaç tane Yuvacık Barajı yapılır, kaç. İZGAZ satılmazdı” diye konuştu.

Yapılan operasyonlar ve yürütülen soruşturmayla ilgili hükümete 10 tane soru yönelten Küçükkaya, sorularına yanıt aradı.

VATANA İHANET DEĞİL Mİ?

Hükümete operasyonla ilgili sorular yönelten Mehmet Ümit Küçükkaya, “Emniyetin yaptığı bir operasyonu uluslararası komplo olarak gören hükümet, neden bu görevlileri sadece görev değişikliği ile cezalandırmıştır. Uluslararası komplonun adamı olan bu polisler vatana ihanet etmiş olmuyorlar mı? Cevabınız evet ise neden gereğini yapmıyorsunuz? Hayır ise neden görevlerini yapmalarına mani oluyorsunuz? Görevini kötüye kullanıldığı iddia edilen ve evinde ayakkabı kutusunda milyon dolarlar bulunan Halk Bankası Genel Müdürü’nü o göreve kim atamıştır? Bu atamada kimlerin imzası vardır” diye sordu.

Küçükkaya, “Savcı Zekeriya Öz daha önceki davalarda olağanüstü yetkili savcıyken ve bizzat Başbakan tarafından özel korumalı araç verilirken, şimdi ne oldu da Allahsız oldu? Eğer bu savcının açtığı her dava böyle ise, Ergenekon, şike vb. büyük davalarda da uluslararası bir komplo söz konusu ise siz bu komploya yıllardır neden göz yumdunuz? 2012 yılı verileriyle tüm belediyelerin borcu 45 milyar lira. Bahsedilen yolsuzluğun boyutu bu borçlardan daha fazla. Böyle bir yolsuzluk boyutunu MİT nasıl görmez, nasıl haberi olmaz. MİT ve başkanı Hakan Fidan’ın tek görevi Abdullah Öcalan’ı tatmin etmek midir?” şeklinde görüş belirtti.

Emniyetteki görevden almalara da değinen Mehmet Ümit Küçükkaya, “Emniyet Genel Müdürü, şube müdürleri bile görevden alındı. Bu polis teşkilatı ile Gezi olaylarında destan yazan polis teşkilatı aynı mıdır? Bu operasyonla polis teşkilatının yazdığının hükümetçe adı nedir? AKP’nin yolsuzluklara bulaştığını iddia ettik. Bizler bunu söylerken hiç kimseyi suçlamak adına söylemedik. Şimdi AKP’liler, cemaate derin devlet yapısı, çeteci, komplocu diyor. Sadece Türk halkı olan biteni tüm şeffaflığıyla bilmeli. Yıllardır süregelen kandırılmalarına artık dur denmeli” açıklamasında bulundu.

AKP’li yerel yöneticilere de seslenen Küçükkaya, şöyle devam etti:

“Yapıldığı iddia edilen yolsuzlukla kaç Yuvacık Barajı, kaç İZGAZ yapılırdı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi en borçlu belediye olarak kalır mıydı?  Büyükşehir belediye başkanımdan, belediye başkanlarımdan özellikle İzmit Belediye başkanından, AKP İl ve İlçe Başkanlarından bir açıklama bekliyorum. Hiç olmazsa her konuda açıklama yapan İbrahim Bulut’tan bir açıklama bekliyorum. İzmit ve Kocaeli halkı sizin suç ve yolsuzlukla ilgili mücadelede hangi tarafta olduğunuzu merak ediyor. Yoksa isminize Ak ismi koymakla ak olunmayacağını ispatlamış olacaksınız”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat