Özdilek

Siyaset

CHP’de Birgül Gök İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı

Mevcut başkan Bilge Çoker’in yeniden aday olmadığı CHP İzmit İlçe Kadın Kolları 4’ncü Olağan Kongresi’nde tek aday Birgül Gök İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı seçildi

21 Aralık 2017 Saat: 16:12
CHP’de Birgül Gök İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı
CHP’de Birgül Gök İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı

İlçe kongreleri ve ilçe gençlik kolları kongrelerini tamamlayan CHP’de kongre heyecanı kadın kolları seçimlerine yansımaya başladı.  Kadın kolları kongreleri startı İzmit’ten verilirken İzmit İlçe Kadın Kolları 4'üncü Olağan Kongresi’nde mevcut başkan Bilge Çoker, LOTUS Kadın Dayanışma ve Yaşam Derneği çalışmalarını sürdürecek olması nedeniyle yeniden adaylığını koymadı. İlçe kadın kolları başkanlığına aday olan Birgül Gök ise, tek aday olarak girdiği seçimde İzmit İlçe Kadın Kolları’nın yeni başkanı oldu. 2 bin 987 üyenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede ayrıca 8 yönetim kurulu, 79 da il delegesi belirlendi. İlçe binasında düzenlenen kongreye CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür, İl Kadın Kolları eski başkanı Hülya Göreli Yolcubal ve il ve ilçe kadın kolları üyeleri katıldı

“İsterdim ki daha güçlü kongreler olsun”

Kongrede söz alan CHP Kocaeli İl Kadın Kolları eski Başkanı Hülya Yolcubal, “Ben isterdim ki kadın kolları da ana kademeler kadar güçlü kongreler yapsın. Küçük salonlar yerine büyük salonlarda herkesin katılımıyla daha coşkulu kongreler yapılmasını en azından bundan sonra istiyorum. Kadın kollarını cinsiyet kotası diyerek adlandırmayalım. Ana kademeli yönetimlerde 10 kişilik yönetimde 7’si erkekse 3 tanesi kadın oluyor. Nedense pastanın büyük bölümüne göz dikmiyoruz. Yeterince erkek varken bizlerin bu kadar bıyık takıp da erkekleşmesine gerek yok. Bu işi başaracaksa kadınlar başaracak. Birçoğunuz çocuklarımızı başarısız eğitim sisteminden koruyorsunuz. Bez bulamıyorsunuz, mama bulamıyorsunuz. Onların baskısı altında yetiştiriyoruz” dedi.

“Kadın kollarının hiçbir kademesine aday değilim”

Yolcubal, “Oturduğunuz koltukların değeri şudur: Burası Cumhuriyet Halk Partisi. Kurucu parti. Bu parti kurulurken Nene Hatunların imzası var bunu unutmayın. Mustafa Kemal Atatürk’ün bize verdiği haklara layık olmak zorundayız. Kongre süreçlerimiz başladı. Kongrede seçilen arkadaşlar, muhtemelen önümüzdeki 3 seçimin anahtarı olacaktır. Ben Kadın Kollarının kesinlikle hiçbir kademesine aday değilim. Bu yolda aday olan gerçekten devrimci, basında söz sahibi olacak her türlü kadın arkadaşımızı da destekliyoruz. Lütfen kongreleri takip edin. Duymaya çalışın ve unutmayın Türkiye Cumhuriyetinin dayanağı anayasa ise CHP’nin dayanağı da tüzük ve kadın kollarıdır. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Kapımız herkese açık”

Ardından kürsüye gelen CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür, “Azınlık olarak mücadele ettiğimiz biz kadınların kapıları herkese açık. Askı süreci başladığı zaman kongreler başlıyor. Bütün ilçeler kendileri zaten yayınlıyorlar. Birlik ve beraberlik olmazsa eğer eşitlik hak ve özgürlüklerimize ulaşamayız. Bizim bir tek kadın milletvekilimiz var. Hep birlikte onun yanında olmalıyız. İhtiyaç duyduğumuz güç damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur” ifadelerini kullandı.

“Kadın olmadan devrim olmaz”

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet de yaptığı konuşmasında, “Vereceğiniz ufacık emek o kadar kıymetli ki. Ülkenin sürüklendiği bilinmezlik ne yazık ki kadının geleceğine, evlatlarımızın geleceğine zarar veriyor. Terör nedeniyle şehitlerimiz geldiğinde en önce biz analar ağlıyoruz. Politikalar en çok biz kadınları etkiliyor. Sürekli iktidarın baskısı altında duyduğumuz endişelere rağmen siz kadınlarımızın gelip bu saflarda yer alması daha da kıymetli. Kadın olmadan devrim olmaz. 2019 bizim için çok ama çok önemli. CHP bayrağını önce İzmit’e sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne dikmek zorundayız” dedi. CHP İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı seçilen Birgül Gök’ün listesi de şöyle oluştu:

Kadın koları yönetim kurulu:

Gülşah Oral, Ayla Ertan, Fatma Kula, Gülçin Günay, Ülkü Karahan, Nezahat Akbalık, Birsen Deniz.

il delegeleri

Meral Aktaşlı, Aslıhan Başkal, Yasemin Aygen, Nesrin Gönül, Mihri Kavurmacı, Gülgün Kasabalı, Sevgi Bayraktar, Sezgin Tunçay, Ufuk Keskin, Hülya Küsmezi Güliz Kunter, Jülide Kunter, Seza Misli Korukoğlu, Gülşen Kavas, Aliye Hale Meriç, Bilgi Dehman, Sevgi Koyun, Kadriye Çakmak, Naciye Yaka, Hava Pehlivan,  Türkan Durak, Şule Çakar, Ayşe Balaban Okur, Gül Gürer,  Bilge Çoker, İlknur Balcıgül, Hamiyet Göksu, Ayşen Sevencan, Demet Karaman, Gülcan Serter, Yasemin Saz, Nilgün Düzen, Zinet Akdağ, Yıldız Aş, Aysel Üçel, Canan Tezcan, Zerrin Özer, Mihtiye Satıcı, Pınar Albeni, Ayla Komza,  Nezahat Çelik, Birgül Gök, Ayten Erdem,  Güneş Burnaz, Selma Sarıöz, Melek Akyol, Türkan Erk, Naciye Yener, Nesrin Baturlugil, Selma Kaymaslı, Gülhan Erbaş, Nezihe Türk, Özen Yılmaz, Sema Tamay, Dilber Boz, Perihan Evren, Sema Güven, Yasemin Sağlık, Güler Ustaoğlu, Nesrin Toker, Saadet Çubukçu, Ayşe Yılmaz, Handan Öztürk, Ayten Çiftçi, Sadiye Çelebi, Gülbiye Gür, Hasret Cengiz, Kevser Akın, Türkan Kaya, Gülser Bayındır, Zuhal Akyol, Ayla Kasnak, Ayten Hamarat, Nezaket Esen,  Nil Ağlar, Fikriye Ulusoy, Mualla Aydın, Yasemin Güçlü, Meliha Kösmen.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat