Özdilek

Siyaset

CHP’de aday olmak isteyen çok

CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım, önceki akşam yaptığı basın toplantısında aday adaylığı başvuruları hakkında bilgi verdi, kent gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

30 Temmuz 2013 Saat: 18:37
CHP’de aday olmak isteyen çok
CHP’de aday olmak isteyen çok

Yıldırım, 29 Temmuz Pazartesi akşamı itibariyle İzmit Belediye Meclis Üyeliği aday adaylığı için 55’i erkek, 17’si bayan, 5’i genç ve 1’i de engelli olmak üzere toplam 78 kişinin dosya alıp başvuru yaptığını, Belediye Başkan aday adaylığı için de 2’si bayan 6 kişinin müracaatta bulunduğunu açıkladı. Yıldırım, aday adaylığı başvuru tarihinin uzatılması için Genel Merkez’den kendilerine henüz bir bilgi gelmediğini son başvuru tarihinin 31 Temmuz olduğunu söyledi.

Aday adaylığı başvurusu yapanların tamamının ahlaklı, namuslu ve güçlü karaktere sahip insanlar olduğunu belirten CHP İzmit İlçe Başkanı Yıldırım, “Dün de, bugün de, yarın da CHP’de görev alacaklar en az benim kadar namuslu; çıkar ilişkisine girmeyen partililerimiz olarak değerlendiriyorum. CHP’de kirli-menfaat ilişkisi değerlendirmeleri yapanların elinde ölçü aleti mi var. Neye göre yapıyorlar, merak ediyorum. Hepsi alın teri ile mücadele eden arkadaşlarımız. Geçmişte de meclis üyeliği yapanlar da emekli maaşı ile geçiniyorlar.”dedi.

Deprem tedbirleri alınmasında yerel yönetimlerin yetersiz olduğunu tekrarlayan Yıldırım, 17 Ağustos depremi sonrası ilimizde 52 ağır hasarlı 272 orta hasarlı yorgun binaların olduğunu belirtti, “Ağır hasarlı binalar derhal yıkılmalıdır. Valilik ve Belediye açıklama yapıyor ama gereğini yapmıyor. Yıkıldığında tehlike yaratacak binalar kentin en acil çözülmesi gereken işyerin başında geliyor.”dedi. Kocaeli Üniversitesi’nde İlahiyat Fakültesi kurulmasından memnuniyet duyduklarını belirten Yıldırım, “İlahiyat Fakültesi’nin kurulduğunu akademisyenlerin açıklamasını beklerdik. Biz 10 ay önce yaptığımız çalıştayda Üniversite de İlahiyat Fakültesi kurulması gerektiğini söylemiş, bildirgede de yer vermiştik.”dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat