Özdilek

Siyaset

CHP Darıca İlçe başkanı Kösali İstifa Etti

CHP Darıca İlçe başkanı Selman Kösali düzenlediği basın toplantısında, tüm çabalara rağmen geçtiğimiz iki seçimde de istediği sonucu alamadıklarını, yeni bir enerji ve güçle, yenilenmiş örgüt yapısı ile 205 seçimlerine hazırl

16 Aralık 2014 Saat: 14:35
CHP Darıca İlçe başkanı Kösali İstifa Etti
CHP Darıca İlçe başkanı Kösali İstifa Etti

CHP Darıca İlçe başkanı Selman Kösali düzenlediği basın toplantısında, tüm çabalara rağmen geçtiğimiz iki seçimde de istediği sonucu alamadıklarını, yeni bir enerji ve güçle, yenilenmiş örgüt yapısı ile 205 seçimlerine hazırlanmak için istifa kararı aldıklarını açıkladı. Kösali, yeni oluşacak yönetimin yanında olacaklarını söyledi.

CHP Darıca ilçe binasında gerçekleştirilen toplantıya CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özmet, eski İlçe Başkanı Baykal Kaya, CHP Darıca ilçe kadın kolları başkanı Serap Aydın, ilçe gençlik kolları başkanı Hakan Altıparmak, CHP Darıca Belediyesi meclis üyeleri ve partililer katıldı.

ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK

Toplantıda ilk olarak CHP Darıca ilçe başkanı Selman Kösali bir konuşma yaptı. Kösali konuşmasında “ Bugün tam 32 aydır ilçe başkanı ve yönetimi olarak görev yapmaktayız. Bugün görevimizi teslim etmek istiyoruz. 32 ayda neler yaptığımızı partiyi nereden alıp getirdiğimizi biliyorsunuz. Verdiğimiz sözlerin büyük çoğunluğunu yerine getirdik. Yerel seçimlerde adayları önseçimle belirleyeceğiz dedik bunu da yerine getirdik. Yerelde iyi bit muhalefet ettiğimizi düşünüyoruz. Seçimlerde sandıklara sahip çıktık. Kadın ve gençlik kolları, meclis üyesi adayları üzerlerine düşeni yaptı. Ancak bu çalışma oylara yansımadı. Bunun değerlendirmesini yapamadık. İnsanları tartışıyoruz. Bugün buradaki istifa gerekçemizin en önemli gerekçesi bu yönetim seçimlerde kaldıracak gücü yok. İki seçimi alamayan bir örgütün üçüncü seçimi alma gibi bir durumu yok. Örgütün yenilenmesi gerekiyor. Bugün görevi bırakmak istiyoruz. Yönetime teşekkür ediyorum. Kadın kolları başkanı ve yönetimini, gençlik kolları başkanı ve yönetimini kutluyorum teşekkür ediyorum.”dedi.

ÖRGÜTÜN GÜCÜNE İNANIYORUM

Partililere uyarılarda da bulunan Kösali açıklamasında, “Partide bir piyade takımı emekçiler var. Birde bando takımı var. Bando alkış istiyor ve partide göremiyoruz. Hiç ismi cismi ve emeği olmayanlar vekil olmak istiyor. Seçimler yaklaşıyor. Önseçim olması gerekiyor. Bu konuda da bir iki uyarım olacak. İl başkanları ve yöneticiler üye yapısında şikayetçiler. İki seçim yaptık üyelerin yüzde 60 katılımı oldu. Katılım düşük. Sebebi üye yapısı eski ve hantal. Üye yapısı yenilenmeli. Bu yapı ile önseçim sıkıntılı olur. Bizim iktidar olmamız gerekiyor. Taban iktidar olmak istiyor. Oy almak için sağdan devşirmelerle partiye çekiyoruz. Bu yöntem bizi iktidara taşımaz.”şeklinde konuştu.

PARTİMİZİN KİMSEYE BORCU YOK

Bugün görevi bırakmak istememizin sebebi bu yeni arkadaşlar gelsin. Bizde üzerimize düşeni yapalım. Bando takımını iyi izleyin seçimden seçime ortaya çıkıyor. Partimizin kimseye borcu yoktur. Süreç bugünden başlıyor. İstifa dilekçemizi bugün ile vereceğiz. Bu bir nöbet değişimidir. Elimizden geleni yaptık. Ancak başaramadık.”diye konuştu.

Ülkemizin genel durumu ve AKP iktidarı hakkında değerlendirmelerde de bulunan Kösali, baskı rejimi uygulandığına dikkat çekti. Kösali, “bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada, yeni oluşacak yönetimin yanında ve emrinde olarak AKP’ye karşı mücadelemizi sürdüreceğiz”dedi.

MİLLETVEKİLLİĞİNİ DÜŞÜNECEĞİM

Milletvekili adaylığı ile ilgili soruları da değerlendiren Kösali, “istifamızın bununla ilgisi yok. Net söylüyorum. İki seçimde başarılı olamamış bir yönetim olarak, bir daha bir daha demek yerine, önümüzdeki seçimde başarılı olacak bir yönetim ve örgüt yapısına ihtiyaç var. Güç, enerji ve yönetici yenilemesi yapmak gerekir. Kişiler önemli değil, önemli olan örgüt ve CHP’nin başarı sağlamasıdır. Biz elimizden geleni yapacağız. Milletvekili adaylığı ise, ayrı bir süreç. Bu görevi iyi yapacağıma inanıyorum ancak 12 ilçe ile görüşmeden, örgütlerin ve üyelerin görüşünü almadan ortaya atılmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Zamanla netleşecek” diye konuştu.

İl Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Özmet’te bundan sonraki süreç hakkında bilgi verdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat