Özdilek

Siyaset

CHP Darıca Gençlik Kolları Deniz Gezmişi Andı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

                 Çayırova gençlik kolları deniz gezmişlerin 39.ölüm yıl dönümünde İnönü mah seçim irtibat bürosunda geniş katılımlı anma programı düzenlediler gençlik kollarıTam Bağımsız bir Türkiye yaratma yolunda canlarını feda eden Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Arslan ve nicelerini saygıyla anıyoruz dediler.

                 Anma programı saygı duruşu ile başladı ardından açılışı gençlik kolları başkanı   Ünal ATEŞ Deniz Gezmiş'in babasına yazdığı mektup ile başladı;  Sana ben her zaman için müteşekkirim. Çünkü Kemalist düşünceyle yetiştirdin beni...Küçüklüğümden beri evde devamlı Kurtuluş Savaşı anılarıyla büyüdüm. Ve o zamandan beri yabancılardan nefret ettim. Baba, biz Türkiye'nin ikinci Kurtuluş savaşçılarıyız. Elbette ki hapislere atılacağız, kurşunlanacağız da... Tıpkı Birinci Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi... Ama bu toprakları yabancılara bırakmayacağız. Ve bir gün mutlaka yeneceğiz onla­rı... Düşün baba; Bugün hükümet işini, gücünü bırakmış bizimle uğraşıyor. Çünkü bizden başka gerçek muhalefet kalmamış durumda. Ve hepsi Kemalist çizgiden sapmışlar. Ve tarih önünde hüküm giymiş durumdadırlar. Biz çoktan onları tarihin çöplüğüne atmış durumdayız. Size sesleniyorum ki bu Türkiye'de ben ve benim gibilerin olacağına ve bizim izimizde tam bağımsız Türkiye için çalışacaklarına var gönlümle inanıyorum... dedi ve salonda büyük hüzün oldu.

            Program gençlerin slay gösterimi marşlar sloganları eşliğinde denizlerin ölüm yıldönümü nü temsilen her yıl için bir mum ayrı ayrı geçler tarafından yakılarak devam etti.

Program genlerin tam bağımsız demokratik Türkiye için canımız feda olsun sloganları ile sona erdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat