Özdilek

Siyaset

CHP Büyük Taksim Mitingine Hazırlanıyor

Taksim meydanında gerçekleşecek olan 'Demokrasi ve Cumhuriyet'e Sahip Çıkıyoruz' mitingi ile açıklama yapan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, "Bu miting sadece CHP'nin mitingi değildir. Tüm vatandaşlarımızı mitingim

23 Temmuz 2016 Saat: 23:16
CHP Büyük Taksim Mitingine Hazırlanıyor
CHP Büyük Taksim Mitingine Hazırlanıyor

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay dün partisinin il binasında basın açıklaması yaptı. Sarıbay'ın açıklamasına CHP Kocaeli Milletvekili Haydar, İlçe Başkanları ve partililer de katılım gösterirken bugün Taksim meydanında gerçekleşecek olan 'Demokrasi ve Cumhuriyet'e Sahip Çıkıyoruz' mitingi ile ilgili konuşan Sarıbay, "Bu miting sadece CHP'nin mitingi değildir. Tüm vatandaşlarımızı mitingimize bekliyoruz" dedi.

 

'CANIMIZI VERMEYE HAZIRIZ'

Sarıbay konuşmasında, "Yıllardan beri devlet içerisinde yapılanma içinde olduğunun dile getirdiğimiz Fetullah Cemaatinin gerçekte terör örgütü olduğu yolundaki beyanlarımızın kulak arkası edildiği ve neticede bu cemaatin devletin tüm kurumlarına sızdığı; bu cemaatğin gerçekte Cumhuriyetimizi ve Demokrasimizi yok etmeye kast ettiği ve Terör örgütü olduğu ne yazık ki darbe girişimi ile devletimizi yönetenler tarafındna kabul edilmiştir. Açık ve net olarak söylüyoruz ki Cumhuriyetimizi ve Demokrasimizi yok etmeye yönelik her türlü darbenin karşısındayız. Bu uğurda canımızı vermeye hazırız" dedi.

 

'CADI AVI YAPILMAMALI'

Yaşanılan olaylar sonrasında Cumhurbaşkanlığının önerisi ve Meclis'in kararı ile OHAL ilan edilmesini de değerlendiren Sarıbay, "Darbenin bu şekilde püskürtülmesi adına OHAL'in ilan edilmesini faydalı olarak görüyoruz. OHAL'in çok hassas olacağını umut ediyoruz. OHAL' de eskisi gibi halkı galeyana getirecek tüm paylaşımlardan uzak durmalıdır. OHAL'de gözaltı süresi 30 gündür. Ama biz OHAL'in 1 buçuk ay içerisinde bitirilmesini umut ediyoruz. Açıklamalarda o yönde.  Kentimizde de OHAL'e yönelik operasyonlar başlamış durumdadır. Okullarda, iş adamlarına yönelik operasyonlarda cadı avı yapılmamalı. Diğer taraftan ben Türkiye Cumhuriyeti devletinin bu anlamda bu hainlere hak ettiği cezayı vereceğine inanıyorum" diye konuştu.

 

50 ARAÇ 3 BİN 500 KİŞİ

Bugün Taksim meydanında gerçekleşecek olan miting ile ilgili bilgilendirme yapan Sarıbay,"Kocaeli'nden 50 araba ile yola çıkacağız. Yaklaşık 3 bin 500 kişinin kentimizden katılacağını tahmin ediyoruz. Araçlarımız Perşembe Pazarı alanında saat 13.30'da kalkacak. İstanbul'da ise Dolmabahçe önünde buluşulacak. 12 ilçemizde de araçlarımız kaldırılacak. Dönüşte de yine Dolmabahçe önünde buluşulacak ve kentimize geri döneceğiz" açıklamasında bulundu.

 

'SADECE TÜRK BAYRAKLARI OLACAK'

Kentimizde yapılan Demokrasi nöbetlerini de değerlendiren Sarıbay, "Ben de buradaki Demokrasi Nöbetleri'ne katıldım. Katıldığımız süre içerisinde nöbetin AKP şovuna dönüşmemesini Vali'mizden istedik. Kendileri sağolsunlar bu hassasiyeti gözettiler. Bugün ki mitingimizde de partiye dair bayrak ve flama olmayacak. Sadece Türk Bayrakları ile mitingimizi gerçekleştireceğiz. Alanda da sadece 4 slogan atılacak. Bu sloganlarda partiye dönük değil, ülkenin bütünlüğünü vurgulayan sloganlar olacak" dedi. Sarıbay ayrıca kentimizde bulunan diğer partilerin il başkanlarını da bizzat aradığını söyleyerek, "Onların da katılmasını umut ediyorum" diye konuştu.

 

'BARIŞ DİLİNE SAHİP OLMALILAR'

İl Başkanı Cengiz Sarıbay'ın ardından konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ise, "15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gecede dini referans alan iki gücün savaşını gördük. Türk milleti buna izin vermedi. Demokrasi ve Cumhuriyet'in başına gelebilecek her türlü şeyin önüne  Türk Milleti geçtii. Diğer taraftan yıllarca talep ettiğimiz özgür basının ne kadar önemli olduğunu gördük. Devleti yönetenlerin barış dline sahip olması gerekmektedir. Eğer bu olmazsa toplumu ayrışmaktan başka bir şey yapamazlar. Bu FETÖ falan değil. Bu bir cemaat terör örgütüdür. Bunun dışında alternatif cemaatler desteklenmektedir. Artık Türkiye'de tekke ve zaviyelerin kesinlikle desteklenmemesi gerekiyor" sözlerini kullandı.

 

'KOCAELİ'NİN BAŞARISI'

Vatandaşların günelerdir meydanlarda olduğunu ve artık herkesin evlerine geri gönderilmesi gerektiğini dile getiren Akar, "Sokaklar artık provoke olmamalı. Herkes evine gönderilmeli. Sokak normalleşmelidir. Asker ailelerine insani davranış göstermelidir. OHAL Fransa'da sadece güvenlik önlemi olarak alınmıştı. Bu anlamda meclisin yetkileri başka bir kuruma devredilmemelidir. OHAL'in olumsuzluklarını hükümetle paylaşacağız, bunların bertaraf edilmesi konusunda çalışmalar yapacağız. Sokaklar diyorlarki 'Hakimiyet milletindir'. Neden Atatürk'ün dediği 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyemiyorsunuz? Kurucu idareye herkes sahip çıkmalıdır. Taksim mitingi Kocaeli örgütünün önerisi üzerine yapılan bir mitingdir. Bu Kocaeli örgütü için bir başarıdır. Bu miting sadece CHP'nin mitingi değildir. Tüm siyasi partiler katılabilir. Herkesin katılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat